Zalétavání - mod1 & mod2

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
XB8R
Kontaktovat uživatele:

Re: Většína modelářů :)

#31 Příspěvek od XB8R »

jez_cz píše:Vždycky se směji, když jako odůvodnění ovladače v MODE_1 čtu, že takto to má většina modelářů. To jistě byla pravda před časem, kdy těch modelářů bylo v porovnání s dneškem méně než polovina, dnes ale díky cenové dostupnosti létá o hodně více lidí a důvod že to tak má většina mi připadne lichý. Osobně s dětmi létám MODE_2 ať letadla nebo vrtulníky. Jestli ve skutečném letadle ovládám pravou rukou (někdy i oběma dohromady) kniplem výškovku a křidélka, tak na ovladači mám tyto prvky na pravém kniplu také pohromadě. U vrtulníku jsem také raději, když mám ovládání celého kolektivu na jedné páce. Dříve nebylo v modelařině z čeho moc vybírat a tak se létalo, jak se to pilot na začátku naučil. Holt starého psa novým kouskům nenaučíš. Pokd není v okolí nikdo schopný či ochotný pomoci, tak holt začněte sami, jen je potřeba se přestat bát experimentovat. To co máte, tak klidně použijte na učení, až vám to bude málo, pořídíte i s nabytými zkušenostmi něco lepšího. Na rady "honem se toho zbav a pořiď si co nabízím já" moc nedám, z toho příliš čiší komerční zájem. Nejdříve je potřeba začít věřit vlastním schopnostem, jako u skutečného létání.
Vždy když je diskuze na toto téma - mód 1 vs. mód 2, tak vůbec nechápu proč někdo rozvržení funkcí na vysílači srovnává se skutečným letadlem nebo vrtulníkem. Já osobně vím, že nikdy se skutečným letadlem nebo vrtulníkem létat nebudu a je mi tedy celkem putna, jak mám rozvržené ovládání funkcí na vysílači vůči skut. letadlu nebo heli.
Logo 500 VBar, nano CPX
Drahos

#32 Příspěvek od Drahos »

XB8R píše:
jez_cz píše:Vždycky se směji, když jako odůvodnění ovladače v MODE_1 čtu, že takto to má většina modelářů. To jistě byla pravda před časem, kdy těch modelářů bylo v porovnání s dneškem méně než polovina, dnes ale díky cenové dostupnosti létá o hodně více lidí a důvod že to tak má většina mi připadne lichý. Osobně s dětmi létám MODE_2 ať letadla nebo vrtulníky. Jestli ve skutečném letadle ovládám pravou rukou (někdy i oběma dohromady) kniplem výškovku a křidélka, tak na ovladači mám tyto prvky na pravém kniplu také pohromadě. U vrtulníku jsem také raději, když mám ovládání celého kolektivu na jedné páce. Dříve nebylo v modelařině z čeho moc vybírat a tak se létalo, jak se to pilot na začátku naučil. Holt starého psa novým kouskům nenaučíš. Pokd není v okolí nikdo schopný či ochotný pomoci, tak holt začněte sami, jen je potřeba se přestat bát experimentovat. To co máte, tak klidně použijte na učení, až vám to bude málo, pořídíte i s nabytými zkušenostmi něco lepšího. Na rady "honem se toho zbav a pořiď si co nabízím já" moc nedám, z toho příliš čiší komerční zájem. Nejdříve je potřeba začít věřit vlastním schopnostem, jako u skutečného létání.
Vždy když je diskuze na toto téma - mód 1 vs. mód 2, tak vůbec nechápu proč někdo rozvržení funkcí na vysílači srovnává se skutečným letadlem nebo vrtulníkem. Já osobně vím, že nikdy se skutečným letadlem nebo vrtulníkem létat nebudu a je mi tedy celkem putna, jak mám rozvržené ovládání funkcí na vysílači vůči skut. letadlu nebo heli.

Neber to zle, ale já si zase myslím, že když je člověk pravák, tak větší cit na řízení bude mět v pravé ruce (beru podle sebe, protože na levou jsem úplně gramlavej a mode 2 je proto pro mě přirozenější). Když sekám sekerou nikdy ji nevezmu do levé.
Peter1207

#33 Příspěvek od Peter1207 »

No tak ja niesom nejaky skuseny pilot heli. Ale 5 rokou lietam 3D s lietadlom.
Takze moje nazory, aj ja si idem kupit Belt CP, je to skutocne cina za par korun ale nauci ma to co potrebujem, heli ma mod 1 ale prehodim si to na mod 2 lebo som tak trenoval na sime a aj lietadla tak lietam.
Cize podla mna ten typek na tebe chce iba zarobit...namiesto toho aby ti to aspon naoko nastavil, vyvazil listy na hojdacke, nastavil sklony listov a zrovnal ich s padlom. Na tom nieje nic tazke, do 20 minut to ma spravene ani tolko nie.
Proste mohol by ti na to pozriet...a na naucenie takato heli uplne staci..ak je dobre nastavena;)
Lebo naco budem vrazat di niecoho 20-30 000 ked ma to casom mozno prestane bavit, alebo ked to o 5 minut roztrieskam???
Tak najprv oberem o zivot nejaku lacnu vec od sikmookych a potom sa pustim do japoncov alebo anglicanov ako ALIGN.
Kenny McCormick

#34 Příspěvek od Kenny McCormick »

Peter1207 píše:Tak najprv oberem o zivot nejaku lacnu vec od sikmookych a potom sa pustim do japoncov alebo anglicanov ako ALIGN.

A ja som zil v presvedceni, ze Align je sikmooky Taiwan... 8)
Peter1207

#35 Příspěvek od Peter1207 »

Neviem kto presne vyraba align. Pre mna su japonci a cinania to iste s tym rozdielom ze japonci vyrabaju kvalitu...proste ALIGN je kvalita...ved s tymi heli lietaju spicky ladovca....
Napriklad taky alan szabo a iny ktorych mena si teraz nespominam.
Ale tu vobec nejde o to od koho align je.
Ide o to ze mu belt cp bude plne stacit aby sa naucil lietat.
Ja som si ho zvolil prave koly cene. Ak ma nauci poriadne lietat tak mu budem za to velmi vdacny...a ja verim ze ma nauci.
Ak sem tam nieco odyde tak diely niesu ani take drahe.
kmarty

#36 Příspěvek od kmarty »

Kenny McCormick píše:A ja som zil v presvedceni, ze Align je sikmooky Taiwan... 8)
Tve presvedceni je spravne :-).
Sak i domovska stranka je http://www.align.com.tw a hlavni sidlo je:
No.345, Shui-Yuan, Feng Yuan, Taichung, Taiwan (aspon to tvrdi jejich stranky).

Jen jako perlicku bych uvedl ze hlavni vyrobni artikl firmy Align jsou vysavace a obecne domaci, ci spise kuchynske, spotrebice :-).

Alespon je videt ze by bylo dobre zahodit veskere predsudky a orientovat se jen podle toho, zda ten ci onen vyrabi solidni veci (a ne podle toho odkud je).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
jez_cz

#37 Příspěvek od jez_cz »

Drahos píše: Neber to zle, ale já si zase myslím, že když je člověk pravák, tak větší cit na řízení bude mět v pravé ruce (beru podle sebe, protože na levou jsem úplně gramlavej a mode 2 je proto pro mě přirozenější). Když sekám sekerou nikdy ji nevezmu do levé.

OT: Beru to příteli samozřejmě v dobrém. V začátku úplně postačí, když člověk vezme při jídle třeba lžíci do (nezvykle) levé ruky. Když byl malé nemluvně, tak mu to šlo stejně nemotorně i tou pravou a nakonec se ji naučil ovládat naprosto samozřejmě, stejně tak dokáže ovládnout i tu levou. Pokud budou člověku chybět ruce a bude mít dobrou motivaci, tak to zvládne i nohama a je libovolné, jestli levou nebo pravou. Však ten princip máš uvedený i v mém podpisu.
I květák je jen vycepované zelí
Kenny McCormick

#38 Příspěvek od Kenny McCormick »

kmarty píše:
Jen jako perlicku bych uvedl ze hlavni vyrobni artikl firmy Align jsou vysavace a obecne domaci, ci spise kuchynske, spotrebice :-).

Alespon je videt ze by bylo dobre zahodit veskere predsudky a orientovat se jen podle toho, zda ten ci onen vyrabi solidni veci (a ne podle toho odkud je).

Sak ono taky mixer je tiez kuchynsky spotrebic... :P
1one

#39 Příspěvek od 1one »

Pokud dotyčný modelář vám chce opravdu pomoct tak by mu melo byt jedno jakej mod máte. heli ,seřízení a vlastnosti jsou tejne at mate mod jakej koliv ,na kabel když vás jendou veme tak je to taky jedno a pokud mu chce radit co jak má páčkovat tak v tom taky neni problem... kolektiv je stale kolektiv at je kde je...MAx vám to nemuže zaletět ale me to taky nikdo nikdy nedelal,časem se to človek naučí sám...Já litam mod 2 protože jsem nikdy nic jineho nelital a začal až s heli a takhle mi to sedlo vic.
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“