MVVS 15 ccm

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

AAddaamm píše:Osobně bych do MVVS vůbec asi nešel. Oni se rozlišují na dva způsoby a to: MVVS15ccm ABC a MVVS15ccm s pístním kroužkem a rozdíl je ten že pokud máš s pístním kroužkem tak ten nezaběháš! A pokud máš ABC tak v klidu ... Ale osobně bych šel radši do OS-MAX nebo jestli chceš levnější tak ASP ...

8O Ty jsi nějaký moc chytrý :twisted:

Já mám MVVS 12,7 a za 25hodin provozu mi zhasla třikrát , jenou kvůli děravým a procvaklým hadičkám , pak jednou kvůli nízkému volnoběhu a jednou kvůli tomu že jsem ve visu úplně ubral. Takže zatím naprostá spokojenost. :D

Jinak používám motory MVVS a jsem naprosto spokojen.

A co do výkonu jeden příklad za všechny : U nás na letišti měli 2 lidé stejné letadlo - EXEL 2000 , jeden v něm měl 8ccm MVVS a druhý ASP 8,5 . Létali oba a zatímco MVVS šel kolmo a odstartoval na 10ti metrech ASP po chvilce kolmého musel jít dolů a starty byly tak na 30ti metrech.

ALE POZOR , MVVS se staršíma karburátorama se opravdu hůře ladí a nejsou tak spolehlivé.

Jinak nechápu co proti těmto motorům lidé mají , myslím si že pokus člověk není ''super talent'' , který ladí motory v řádu otáček jehlou tak nemůže mít s MVVS problém.Motor s lepším poměrem cena / výkon asi ani není.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
AAddaamm
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od AAddaamm »

Hmmm... tak jo no. 8)
KATANA X Lite
DIABLOTIN ( 15 ccm )
Sprint
ZooMBI
...
zelda

#18 Příspěvek od zelda »

blacklight píše:
AAddaamm píše:Osobně bych do MVVS vůbec asi nešel. Oni se rozlišují na dva způsoby a to: MVVS15ccm ABC a MVVS15ccm s pístním kroužkem a rozdíl je ten že pokud máš s pístním kroužkem tak ten nezaběháš! A pokud máš ABC tak v klidu ... Ale osobně bych šel radši do OS-MAX nebo jestli chceš levnější tak ASP ...

8O Ty jsi nějaký moc chytrý :twisted:

Já mám MVVS 12,7 a za 25hodin provozu mi zhasla třikrát , jenou kvůli děravým a procvaklým hadičkám , pak jednou kvůli nízkému volnoběhu a jednou kvůli tomu že jsem ve visu úplně ubral. Takže zatím naprostá spokojenost. :D

Jinak používám motory MVVS a jsem naprosto spokojen.

A co do výkonu jeden příklad za všechny : U nás na letišti měli 2 lidé stejné letadlo - EXEL 2000 , jeden v něm měl 8ccm MVVS a druhý ASP 8,5 . Létali oba a zatímco MVVS šel kolmo a odstartoval na 10ti metrech ASP po chvilce kolmého musel jít dolů a starty byly tak na 30ti metrech.

ALE POZOR , MVVS se staršíma karburátorama se opravdu hůře ladí a nejsou tak spolehlivé.

Jinak nechápu co proti těmto motorům lidé mají , myslím si že pokus člověk není ''super talent'' , který ladí motory v řádu otáček jehlou tak nemůže mít s MVVS problém.Motor s lepším poměrem cena / výkon asi ani není.

zapomel si dodat ze jarda mel MVVS 8 ccm s ladakem, ne s obycejnym vyfuckem
blacklight

#19 Příspěvek od blacklight »

to zelda: Ještě že si sem přišel nám poradit :D :D :lol: :lol:

Jo , ale ASP by to nedal ani s ladakem.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od j3nda »

no jasne klasika porovnavat mvvs s ladakem s asp s dusitkem :roll:
zelda

#21 Příspěvek od zelda »

blacklight píše:to zelda: Ještě že si sem přišel nám poradit :D :D :lol: :lol:

co bych pro vas neudelal.... :D :D :D :D :D :D :D
radis
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od radis »

Je zde cítit tábor zapřísáhlých příznivců několika značek motoru. Co tahle zkušenosti někoho kdo má obojí značky??? Starší MVVS nebyly nic moc, ale bylo jich hodně a tak se lidé naučili vychytat, co výrobce zaspinkal. OS MAX okopírovali do mrtě Číňané a jsou tu ASP. Cenově se tyto posledně zmiňované motory nedají z ničím srovnat a spolehlivost a chod jsou skvělé. OS je zde znát. Nikdy jsem neviděl modeláře seřizovat ASP tak dlouho jako MVVS a cena je asi o třetinu nižší a je v ní i výfuk, což u MVVS za příplatek. Co se v MVVS změnil majitel moc se zlepšili. Stále ale jsou slyšet fámy, že ASP jsou méně výkonné atd. Mé osobní zkušenosti s těmito motory jsou víc jak dobré a mám 4, 8,5, 12, 15 a20 . Myslím , že je třeba osvobodit se od předsudků a vše bude OK. Jinak s novými motory neuděláte chybu ani u jedné ze značek. Cenově si každý vybere sám za sebe.
dynty

#23 Příspěvek od dynty »

no ja bych jedine bral mvvs jsou uplne suprove take zalezi jak ho zabehnes a podle toho se ti bude potom chovat tak ze doporucuji asi toto http://hokana.wz.cz/?archiv=1&tema=O+motorech vyborny zabeh pak motor slape jako pila a bez starosti
georg
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od georg »

chci ti jen říc že já bych radši koupil MVVS oprti ASP a to kvůli tomu že sem nacionalista a čínany zrovna nemusim a takle podporuju český lidi
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RadimHnilica »

Mám v jednom F3Ačku MVVS 26 s laďákem bohužel byl jsem opravdu hlupák! V novém F3A mám OS maxe s laďákem. je to nesrovnatelné hlavně ve spolehlivosti! Ta MVVS prostě s tím laďákem ani po vškerých pokusech není spolehlivá. Dále mám MVVS 20 (starý tip výfuk 45st dozadu) ve čmelákovi s klasickým hrníčkem a tam šlape super ale taky po tom motoru nic nechci (žádné výkony) a tam jsem sním spokojen. takže MVVS do letadel doprava doleva ano do akrobatu patří motor třeba OS
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Radim Hnilica: Ze je OS Max super je jasne (vsak cena tomu odpovida), ale otazkou zustava, zda by sis do F3A dal motor ASP... to je oc tu bezi.

Ja osobne bych byl take stastnejsi, kdyz by to vyhralo Brno - protoze bych take radeji podporil Cechy nez Cinany, ale je treba k testu pristupovat nezaujate!
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od RadimHnilica »

Problém je ten že ASP nedělá žádnou 26ku a nejsou k otmu naladěny Laďáky! Proto nejsou v F3A a hlavně je to i otázka životnosti. navíc F3A je okrajová kategorie kde se moc nešetří na ničem!

ale kdybych měl do akrobata volit zda MVVS nebo ASP dal bych tam ASP!

cena OS 91 6222 bez tlumiče
MVVS 91 4279 bez tlumiče
ASP 3799 s tlumičem.

Osobně bych výběr zúžil na OS a ASP já bych asi vzal OS Maxe ale cena jasně hovoří pro ASP (a že tyhle motory šlapou není třeba vykládat)
Radim
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od j3nda »

Ja uz chtel MVVS zkusit nekolikrat, ale vzdy mi to naposledni chvili nekdo nebo neco rozmluvilo. Naposledy mi stacilo videt ten novy motor plny pilin. Vubec si nedokazu predstavit, ze bych ho potom zabehl podle toho navodu o par radek vyse (bez rozebrani, kontroly a vyplachnuti petrolejem). Takze zatim vzdy zvitezilo ASP a jsem se vsemi nadmiru spokojen.
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

j3nda píše:Ja uz chtel MVVS zkusit nekolikrat, ale vzdy mi to naposledni chvili nekdo nebo neco rozmluvilo. Naposledy mi stacilo videt ten novy motor plny pilin. Vubec si nedokazu predstavit, ze bych ho potom zabehl podle toho navodu o par radek vyse (bez rozebrani, kontroly a vyplachnuti petrolejem). Takze zatim vzdy zvitezilo ASP a jsem se vsemi nadmiru spokojen.

Proč tedy tvrdíš, že MVVS nikdy a přitom jsi ho vůbec neměl? Já mám dvě šestapůly chodí perfektně. Kromě nich i pár dalších. Mrchy byly MVVS 1,5D to jo. Třeba MVVS 2,5D7 byla super. MVVS 3,5 mám 21 let, a to s nejstarším karbecem, x let s ní létám ve FlopyDisku a spousta lidí ti může dosvědčit, že i ten motor chodí velmi dobře. Když už s ním byl problém, tak se nakonec našel v nějaké ruplé hadičce. Chtěl bych v takovém provozu vidět nějaké ASP...

Takže s tím paušálním odsuzováním prosím velmi opatrně.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od j3nda »

ja nerekl, ze mvvs nikdy, jen jsem rekl:

ze jsou cim dal tim horsi (kdysi to byly spickove motory) a od te doby co je lepi dohromady ze dvou pulek co na sebe vubec nesedi, to stoji zaprd

dale jsem rekl, ze tolik pilin, co jsem videl v novem mvvs jsem nikdy nevidel v motoru ASP (lepe receno tam jsem nenasel nikdy zadne)

a jeste jsem rekl, ze je neseriozni srovnavat mvvs s ladakem a asp s dusitkem
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“