m2 píše: Spojka krídel má iba neuverteľných 25cm
Jestli ma spojka kridla opravdu JEN 25cm tak doporucuju opatrne s G-ckama, zvlast jestli to bude mit prez 4 kg.
klingon77 píše:m2 píše: Spojka krídel má iba neuverteľných 25cm
Jestli ma spojka kridla opravdu JEN 25cm tak doporucuju opatrne s G-ckama, zvlast jestli to bude mit prez 4 kg.
m2 píše:klingon77 píše:m2 píše: Spojka krídel má iba neuverteľných 25cm
viac ako jedenapolmetrové krídlo drží na srandovných ôsmich centimetroch.
fly-up píše:bez to tak ze bežné kompozitové kridlo je duté,je v nom len nosník,a pomocné nosníky pre klapky a kridelka,maximalne vystuže pre servá,ale inac nic....takto vyzera bežné lacné kridlo,myslím že do tejto triedy patrí aj spominany Xcalibur ,potah drzi len tvar kridla,profil nic viac,maximalne uhlik v D-boxe dotvara pevnost v krute
potom je ešťe ina trieda litadiel F3J/B/F kde kridlo ma aj dake rebra ale tie zasa byvaju najcastejsie v oblasti sachiet pre serva,pretože taká šachta dokaže kridlo poriadne oslabiť
kridla som vyrabal,tak do toho trosku vidím
to že z uhlíku je celý model,neznamená že kridlo bude super pevné
graup15 píše:Myslím, že je to stejně už jedno. Majitel (m2) to už má doma a těžko s tím něco udělá. Je mi trošku líto (co mu přišlo)..hrozně jsem mu přál perfektní , v našich končinách neobvyklý stroj. Ale mám pocit, že si z něj italové vystřelili (nebo to prostě neumí).
Při té velikosti, je to těžké jako hovado. Ocelová spojka..hm u Reicharda to poberu, ale u celokompozitu? Navíc aby to na motor pěkně mastilo bude to chtít mocný pohon . A to skoro vždy znamená hmotnost. A lehký zase nebude dost výkoný.
Teď mluvím za sebe, ale já bych jim to vrátil..
JMalik píše:graup15 píše:Myslím, že je to stejně už jedno. Majitel (m2) to už má doma a těžko s tím něco udělá. Je mi trošku líto (co mu přišlo)..hrozně jsem mu přál perfektní , v našich končinách neobvyklý stroj. Ale mám pocit, že si z něj italové vystřelili (nebo to prostě neumí).
Při té velikosti, je to těžké jako hovado. Ocelová spojka..hm u Reicharda to poberu, ale u celokompozitu? Navíc aby to na motor pěkně mastilo bude to chtít mocný pohon . A to skoro vždy znamená hmotnost. A lehký zase nebude dost výkoný.
Teď mluvím za sebe, ale já bych jim to vrátil..
Neviděl bych to tak černě.
Je to všechno jenom o ceně!
graup15 píše:na mysl člověku vyskočí Valentovi modely a tak těžké nejsou ... Zákazníkovi jsem dodělával Airona ( a ten je větší než X-calibur) a přitom je letovka 2,8kg.
A přitom si ji mastí kolmo 18m/s.
m2 píše:graup15 píše:na mysl člověku vyskočí Valentovi modely a tak těžké nejsou ... Zákazníkovi jsem dodělával Airona ( a ten je větší než X-calibur) a přitom je letovka 2,8kg.
A přitom si ji mastí kolmo 18m/s.
No len asi ťažko porovnávať termického Airona (SD7037) s XCaliburom.
Keď zoberiem Valentových modely - Volcano Full Carbon (a to nie je full full carbon ako XCalibur): 2950g pri 3700mm. Rovnaká sada komponentov XCalibura Carbon Performance: 2450g pri 3150mm
To je teda 8g/cm pri Volcane oproti 7,8g/cm pri XCaliburovi. Čiže hmotnosť stále v prospech XCalibura.
Porovnávam "rekreačné" modely, aby bolo jasné - tu nemá zmysel porovnávať s Ceresom.
Je jasné, že 12% profil vygeneruje pri rovnakej rýchlosti viac vztlaku ako 7,8%, ale pozor - XCalibur má relatívne dlhšiu tetivu profilu v celej dĺžke krídla (má výrazne nižšiu štíhlosť ako Volcano).
Podľa mňa to tí Taliani majú v tomo smere zmáknuté, aby to bolo lietateľné. Pomalé to nebude, ale keď sa už raz rozbehne, zlé letové vlastnosti neočakávam. A ani nejaké padanie po krídle tam nemá byť prečo.
Nič vracať nejdem, mne sa XCalibur veľmi páči, len som odišiel od pomýlenej myšlienky mať z toho univerzál a sústredím sa na iný cieľ - jednoznačný rýchlostný a akrobatický špeciál.
graup15 píše:PS..kolik že to celkem stálo? (vč poštovného)