Kolega z práce mě požádal o zálet a opravu, že to neletí a padne po křídle na čumák. Byl z toho docela znechucen a podotýkám, že úplný začátečník.WH jsem pospravoval a zkusil zaletět. Bohužel to neletělo, regl. vynechával a po ztrátě rychlosti také čumákovka.
Uříznout přepážku, která vymezuje baterku, upravit ji a naležato přilepit ke dnu trupu. nastavit těžiště posunutím baterky co nejvíce do čumáku na nosník (trubku v křídle) a od středu nosníku asi 2-3 mm ještě doředu. Já ještě musel dovažovat asi 30 g olova do špičky. Skelnou páskou polepit trup od odtokovky ke směrovce shora i zespodu, aby se zpevnil trup, jinak se docela kroutí. touto páskou zpevnit i bok trupu od čumáku kousek za odtokovku. Vyhodit původní regl s vypínačem a tlačítkem a nahradit jiným stejnosměrným (já použil z EG 8A, max 11 A)
a je plně dostačující. Všechny konektory přepájet na zlacené průměr 2 mm (samec, samička). Ponechán původní pohonný motor.
Z akumulátoru na plný plyn se pohybuje odběr od 7 A, který po chvilce klesne na 6 A a celkem pak už moc nekolísá.
Samozřejmě upraven bez podvozku a ostruhového kolečka z důvodu přistávání většinou do trávy.
Start provádět na plný plyn mírným hodem rovně proti větru. Takto nastavený model s původním pohonem jemně stoupá vzhůru v mírné zatáčce, když let bez motoru je seřízen rovně a bez houpání. Trimy pomocí šroubování vidliček na táhlech pro takto seřízený model nastaveny na středy. Zvětšování vzepětí není vůbec potřeba.
Tak ať Vám to dobře létá
PS: to jsem teda napsal slohovou práci, až se divím.
Pozor na tlačnou vrtulku, kolega ji měl upevněnou obráceně, takže tah k ničemu.