Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#256 Příspěvek od Gattor »

nejsem si jist, zda budou stridaky lepsi na vitr. je to preci jen prilis lehky. doufal jsem, ze kdyz se naklonim vice proti vetru, staci mi dosavadni vykon. kdyz pridam plyn, tak vrtulnik spise stoupa, nez aby sel vice proti vetru.

koukal jsem na videa solo maxx. nemate nekdo zkusenosti? vypada to velice podarene, jakoby byl oproti blade msr zivejsi. pri stejne velikosti

http://www.youtube.com/watch?v=Ctp98iZnjZ8
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Gattor »

kuciii, mrknete na svuj stroj. taky se vam jakoby drzak listu otevira, kdyz tocite mirne listy od sebe - nevim presne jak to popsat. pohled shora, listy jakoby mirne prekrucuju (jako kdyz zdimam hadr). pochopitelne jen malinko, aby se to nezlomilo, ale drzak se jakovy otevira, jako kdyby tam ten sroubek nebyl uplne na pevno (uplne nespojoval ty dva kousky drzaku). tak vule ja tam schvalne?
sorry, za pochybny popis.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od Lukash »

Takovou vůli tam já nemám. Nebo jsem ji alespoň nevysledoval. Nemáš tam třeba strženej závit?
mancusco

Gattor

#259 Příspěvek od mancusco »

nevím jak to myslíš, ale mě ty šroubky držák rotoru rozlomily, resp. držel při sobě a byla tam prasklina, napřed jsem myslel, že to tak má být, protože šroubek šel zašroubovat a držel, vše vypadalo v pohodě, ale bylo to prasklé. Pořádně si to prohlídni
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od Gattor »

diky za odpovedi. uz jsem prisel na to, ze to ok nebylo. jeden naraz a drzak se rozletel. jsem z toho blazen. kdyz to dotahnu, tak ty packy drzaku prasknou (tak jak popisuje Mancusco) a kdyz to dotahnu jen na dotek, tak je tam ta vule a drzak se rozleti (Lukash: byl to uplne novej drzak).

jak se to tam proboha dava poradne? poradte mi, prosim (ted jsem to zkusil zalepit).
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od Lukash »

Taky už jsem těch držáků pár zničil. Ale fakt to jde i dotáhnout i na sračku (což samozřejmě nechceš). Chce to asi jen cvik. Já ty listy mám utažený tak, že je cítit trochu odpor, pokud s nimi zahýbeš. Tolik, aby se ještě bez problému roztočily
grapefruit

#262 Příspěvek od grapefruit »

Myslim ze nejde o utiahnutie srobiek na listoch ale srobiek ktore vytvoria z tych dvoch drziakov jeden celok t.j. tie co spajaju drziaky listov dokopy.
Po par havariach som si tiez vsimol ze su prasknute a cim viac sa to dotahuje a pada tym sa ta prasklina zvacsuje az to u mna doslo do stavu ze som to zlepil. Nieje to vsak idealne riesenie.

1. Ak sa zlepi jedna strana lepsie ako druha tak sa pri silnej kolizii zlomi ten drziak pri tej gulicke na ktorej je pripevnene tiahlo z padla.

2. Ak su obe dost pevne tak sa pravdepodobne znici list vrtule.

Pri srovbovani je treba asi najst optimalny stav dotiahnutia ani silno ani slabo aby to aj drzalo ale aby sa to nepretocilo a neznicilo to vytvoreny zavit v drziaku listu vrtukly.
Blade mSR, Nano CPX + DX6i
mancusco

Pánové

#263 Příspěvek od mancusco »

nalezl jsem výborné řešení, zatím jsem zničil jenom jeden držák.

NEBOURÁM :D :D :D :D
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
tuneman
Kontaktovat uživatele:

Re: Pánové

#264 Příspěvek od tuneman »

mancusco píše:nalezl jsem výborné řešení, zatím jsem zničil jenom jeden držák.

NEBOURÁM :D :D :D :D

Tak to smekám :DD já jsem se jaksi ještě nedostal do fáze, že bych mohl říct - LÍTÁM :)
Spektrum DX6i, Blade mCX, mSR, RC Phoenix...akrobacie na cestě:DD
hawke
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od hawke »

Zdravim Vas. Rozhodl jsem se, ze si take poridim na zimu nejake to poletovatko do mistnosti. Chtel bych nejakou 4kanalovou heli, kterou se nebudu v lete bat vzit ven. Doted jsem letal jen s letadly. Vidim, ze tu doporucujete Blade mSR a docela se mi zamlouva. Letadla letam na DX6i, takze bych mohl dokonce vyuzit vysilac. Myslite, ze je tedy na uplneho heli zacatecnika v pohode? Jeste jsem pak koukal na koax Walkeru 5-10 http://www.kup-rc-modely.cz/p_info/630- ... al/?Lang=1 Co si o ni myslite? Diky za rady.
Focus
Easy Glider Pro (electric)
Cessna 182
Blade mSR
PA Extra 260

http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=640
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Gattor »

jojo, tak jsem to zalepil. sice mam jeste jeden drzak, ale uprimne me to uz nebavi. po havarii jsem znicil jeden, druhej znicil prilisnym utazenim a hned jak prisli dalsi 2, tak jsem dalsi znicil prvni ranou do televize (zminena vule vyse). mam posledni. uz chci litat tak, jako drive, kdyz tam byl nasroubovan ten original.

takze lepidlo a uvidime. pouzil jsem Chemopren Extrem, aby tam zustala urcita mirna pohyblivost casti a nebylo to napevno.

Grapefruit> co pouzivas za lepidlo ty?
ono totiz nejde ani tak o pretoceni zavitu, ale o to, ze se zacne lamat ta packa, do ktere se zasouva hlava sroubu (vnejsi cast drzaku). proste se prohne a pak cela rozdrti. kdyz to ale nedotahnu, tak je tam vule, ktera znamena roztrzeni pri prvni rane.

ono mi prijde, ze v tom drzaku neni udelany zavit, ze se vyrezava. mozna, ze se vyrizne do prvni casti drzaku a mezi tim druhym vznikne mezirka, ktera zpusobuje zminenou vuli. mozna, kdyby v prvni casti drzaku nebyl vyrezanej zavit, ale dira byla pruchodna, tak by se zasroubovala jen do te druhe casti a to napevno.
opravdu uz nevim co s tim. ale ona ta sranda na 5 vterin stoji 80 kc a prilis zabavy neprinasi :(
grapefruit

#267 Příspěvek od grapefruit »

to bol moj uplne prvy drziak este originalny, a praskol v praci a tam som mal iba daky sekundat tak som to zlepil s nim.
Este stale mi neprisli nahradne diely takze potom budem presne vediet ako to vizera ked su nove a ten zavit tam nieje.

Kazdopadne nema zmysel aby bol zavit v tej vonkajsej casti lebo drzat to musi ta vnutorna resp. zavit vo vnutornej a hlavcka na vonkajsej.

Skusim to preskumat ked dorazia diely popripade to trochu upravit aby to drzalo cim lepsie.

Inak nevidim ine vychodisko iba tie hlinikovecasti ktore tu ktosi spominal.
Blade mSR, Nano CPX + DX6i
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od Gattor »

Taky jsem premyslel nad hlinikem, ale drzak je stale levnejsi nez listy, ktere by to odnesly hned potom. Ale je fakt, ze by to alespon do poradne rany drzelo. Mam jeste jeden drzak. Asi zkusim udelat tu dirku vetsi (aby se nedelal zavit i do te vnejsi casti). To by snad mohlo problem odstranit. Myslim, ze te to presne tak, jak rikas. Kazdopadne to vse az po rozpadnuti aktualne zalepeneho drzaku. Treba ted budu mit na chvili klid. Lepidlo to je dobre. Urcite se ozvi, kdyby si na neco prisel.

Staly dotaz pro ostatni: jake mate zkusenosti s vymenou drzaku listu?
dracekvo

#269 Příspěvek od dracekvo »

Tak sem dneska nešikovně spadnul a vyloupnulo se mi výčko od komutátoru. Koukám a motor se neprodává, jen celej ocas.
Nicméně, po prozkoumání jsem zjistil, že to víčko tam není dostatečně zajištěné. Chvilka hledání a našel jsem tohle fórum, snad nám to ušetří zase trošku peněz.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 028&page=4
Zdenda*

#270 Příspěvek od Zdenda* »

diky, taky uz sem jeden motor znicil :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“