Blade mSR by E-flite
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
Setová (originální) vysílačka je jen 4 kanálová, stisknutím ovládací páčky a jejím posunem nahoru se zapíná začátečnické nastavení , tj. snížení rozsahu serv a výkonu motoru.
U DX5e je snížení výkonu ovládané samostatnou páčkou (snížení o 30%)
a dále možno přepnout do záčátečnického nastavení aktivací 5-tého kanálu, kdy se také sníží rozsah serv a vrtulník je pro začátečníka lépe ovladatelný. Tato funkce není v návodu popsaná (já ji nenašel - mám návod v angličtině).
Jinak mohu DX5e k mSR doporučit. Já sice měl ze začátku problémy díky uvolněnému držáku potenciometru na plyn a to, že vysílačka byla nastavena na létání s větroněm ale nyní už jsem s DX5e spokojen.
a dále možno přepnout do záčátečnického nastavení aktivací 5-tého kanálu, kdy se také sníží rozsah serv a vrtulník je pro začátečníka lépe ovladatelný. Tato funkce není v návodu popsaná (já ji nenašel - mám návod v angličtině).
Jinak mohu DX5e k mSR doporučit. Já sice měl ze začátku problémy díky uvolněnému držáku potenciometru na plyn a to, že vysílačka byla nastavena na létání s větroněm ale nyní už jsem s DX5e spokojen.
-Vita Valke- ahoj mezi tvýma modelama vidím Trex 250 já se o něj zajímám a rád bych se o něm dozvěděl víc.Jestli by jsi byl ochotný mi napsat krátkou recenzi na něj, jaké s ním máš zkušenosti.Já mám Blade msr + DX6i a už pokukuju po něčem vějš ale přesto chci něco menšího a dobře skrotitelného.Můžeš napsat na Vitaak@centrum.cz
Pablo2 píše:Setová (originální) vysílačka je jen 4 kanálová, stisknutím ovládací páčky a jejím posunem nahoru se zapíná začátečnické nastavení , tj. snížení rozsahu serv a výkonu motoru.
Pablo2 jaký je rozdíl mezi "setovkou" a DX5e? Tedy mám na mysli co se týká ovládání a následně chování vrťasu? pokud vůbec jaký je.
jsme zmateny z prispevku uzivatele Stary na
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 3&start=15
konkretne tato veta:
"
dávaš plné výchilky a potom zapneš 5-ty kanál, výrazne sa zmení rozsah výchiliek, ovela viac ako pri prepínaní přepínača začátečník/pokročilý
"
nevim, jestli se tedy po aktivaci 5 kanalu vychylky zvetsi nebo zmensi. z tveho prispevku (Pablo2) mi prijde, ze se zmensi.
mohl by si to prosim jeste overit? kdyz zapnes 5ty kanal, tak se vychylky zmensi? neco jako zacatecnicky rezim, kdyz zmackes pravou packu na origo vysilaci? jsou maximalni vychylky na DX5 stejne jako na origo vysilaci?
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 3&start=15
konkretne tato veta:
"
dávaš plné výchilky a potom zapneš 5-ty kanál, výrazne sa zmení rozsah výchiliek, ovela viac ako pri prepínaní přepínača začátečník/pokročilý
"
nevim, jestli se tedy po aktivaci 5 kanalu vychylky zvetsi nebo zmensi. z tveho prispevku (Pablo2) mi prijde, ze se zmensi.
mohl by si to prosim jeste overit? kdyz zapnes 5ty kanal, tak se vychylky zmensi? neco jako zacatecnicky rezim, kdyz zmackes pravou packu na origo vysilaci? jsou maximalni vychylky na DX5 stejne jako na origo vysilaci?
pro koca> pro mne to posouzení je trochu komplikované, když jsem DX5e koupil (použitá od větroně + nepovedený anglický návod)) tak jsem z toho byl divokej a setová vysílačka se mi zdála mnohem lepší. Ale po odstranění závady (pohyb držáku potenciometru) a nastavení trimů vhodné pro vrtulník už jsem spokojen s DX5e. Nyní musím konstatovat, že DX5e je lepší, má přesnější ovládání, lepší ovladatelnost (přepínač na LO a zapnout 5-tý kanál) což se v případě jednorotorového začátečníka v menší místnosti (3x4 m) velmi hodí. mSR je potom docela líný - skoro opravdu koaxiál.
Jediným problémem je nastavení plynu kde brzda páčky zapadá do zoubků a je problém nastavit optimum pro udržení výšky. To se dá ale upravit.
Pro Gattor>změřit přesně vliv nastavení na rozsah pohybu serv bude trochu problematické, mikroserva mají poměrně krátkou dráhu pohybu. Zkusím to změřit. Ale z pocitů při letu je jasné, že po zapnutí 5-tého kanálu se vrtulník ještě více zklidní a zdá se docela "líný" , např. aby letěl dopředu je nutno na vysílačce více pohnout páčkou. Vliv přepnutí na záčátečnický mod u setové vysílačky bude zhruba stejný jako vliv přepínače HI/LO na DX5e.
Jediným problémem je nastavení plynu kde brzda páčky zapadá do zoubků a je problém nastavit optimum pro udržení výšky. To se dá ale upravit.
Pro Gattor>změřit přesně vliv nastavení na rozsah pohybu serv bude trochu problematické, mikroserva mají poměrně krátkou dráhu pohybu. Zkusím to změřit. Ale z pocitů při letu je jasné, že po zapnutí 5-tého kanálu se vrtulník ještě více zklidní a zdá se docela "líný" , např. aby letěl dopředu je nutno na vysílačce více pohnout páčkou. Vliv přepnutí na záčátečnický mod u setové vysílačky bude zhruba stejný jako vliv přepínače HI/LO na DX5e.
[quote="Pablo2"]pro koca> pro mne to posouzení je trochu komplikované, když jsem DX5e koupil (použitá od větroně + nepovedený anglický návod)) tak jsem z toho byl divokej a setová vysílačka se mi zdála mnohem lepší. Ale po odstranění závady (pohyb držáku potenciometru) a nastavení trimů vhodné pro vrtulník už jsem spokojen s DX5e. Nyní musím konstatovat, že DX5e je lepší, má přesnější ovládání, lepší ovladatelnost (přepínač na LO a zapnout 5-tý kanál) což se v případě jednorotorového začátečníka v menší místnosti (3x4 m) velmi hodí. mSR je potom docela líný - skoro opravdu koaxiál.
2Pablo2: díky za odpověď, dneska by snad měla dorazit uplně nová DX5e, tak jsem zvědav. Jak jsi upravoval to "zoubkování" plynu?
Obecně: lítal jste někdo s tímto prckem venku?
2Pablo2: díky za odpověď, dneska by snad měla dorazit uplně nová DX5e, tak jsem zvědav. Jak jsi upravoval to "zoubkování" plynu?
Obecně: lítal jste někdo s tímto prckem venku?
off píše:Venku s ním lítám víc než uvnitř a paráda - samozřejmě nesmí foukat o moc víc než tak 1-2 metříkykoukni na youtube...
S větrem mi to je jasné, takže v podstatě bezvětří. A začátečnické výchylky taky na ven nebudou asi to pravé. Včera jsem měl pocit že vůbec nefouká a honil jsem ho po zahradě jak papírovýho draka
Pablo2 píše:pro koca> tu úpravu zoubků jsem zatím nedělal, chci to vyřešit vratnou úpravou (ne opilovat zobky, což by bylo nejjednodušší). Zkusím udělat novou plechovou brzdu, která nebude zapadat do zoubkování.
Radio mi přišlo teď dopoledne, hned jsem ho zkusil. Pravda že to zoubkování "nevyladí" vrťas uplně tiptop, ale mám pocit že to hraje roli když lítám v obýváku na malém prostoru. Jakmile s tím budeš venku nebo v tělocvičně, teda ve volnějším prostoru, tak stejně s plynem pracuješ a v Modu1 je na plynu klopení tak ta lehká "aretace" nebude možná od věci