Futaba T8?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8

#46 Příspěvek od JmX »

Vycházím z informace od uživatele Voodoo-cz, proto se nad tím podivuji, neboť jiní prodejci mód vůbec neuvádějí.
Nicméně už to neřeším, právě jsem ji objednal :D
1ondra9

#47 Příspěvek od 1ondra9 »

Zkušení pánové poradíte mi?

vysvětlete mi proč futaba s tim osmičudlíkem přišla na náš trh s tou cenou co přišla- (to bych ještě chápal) ale proč někteří prodejci u nás v poslední době začínají tak trošku ,,experimentovat" s cenou této TX to mi nejde do hlavy?
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Hans
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Hans »

1ondra9 píše:Zkušení pánové poradíte mi?

vysvětlete mi proč futaba s tim osmičudlíkem přišla na náš trh s tou cenou co přišla- (to bych ještě chápal) ale proč někteří prodejci u nás v poslední době začínají tak trošku ,,experimentovat" s cenou této TX to mi nejde do hlavy?

Konkurenční boj ! :wink: Jakákoliv novinka na trhu dostane nejdříve zaváděcí cenu, kde si výrobce resp. prodejce většinou testuje, za kolik jsou schopní zboží prodávat, první nedočkavci koupí novinku za jakoukoliv cenu, hlavně aby ji jako první vlastnili, po té poptávka opadne, tak se ceny zlevní resp. upraví podle aktuální tržní situace, aby výrobek byl konkurenceschopný a začali ho kupovat i normální zákazníci.

A pak každý výrobek má nějakou svojí obchodní marži (zjednodušeně zisk pro obchodníka) který se pohybuje 0-100%, u zboží jako vysílače odhaduji max. do 15%. A každý obchodník si stanovuje tuto marži sám (svobodné podnikání), proto kamenné obchody jsou obecně dražší, protože mají vyšší náklady na provoz a potřebují větší zisk a internetové obchody mají ty marže nižší, protože zboží mají doma v garáži nebo ho nemají vůbec a v případě poptávky ho berou přímo od distributora a přeprodávají přímo zákazníkovi. Mají min. provozní náklady.

Toť stručný základ z ekonomie :D , proč má každý jinou cenu a zrovna před vánocemi, kdy by měla být kupní síla (poptávka) nejvyšší, ale není, protože lidé v této době více šetří, tak obchodníci jdou s cenami dolů. Někdy i prodané zboží s 0% marží je úspěch ....

Kdo si chce cokoliv v této době koupit, vyplatí se mu hledat tu nejlepší nabídku, může hodně ušetřit.
1ondra9

#49 Příspěvek od 1ondra9 »

já ti moc děkuji za vyčerpávající odpověď.
- ano tak jak si to napsal to bezesporu je. o tom žádná ale steně nechápu jak to, že futaba ( pro mně etalonem kvality od všech zkušenějších vštěpovaná do hlavy ) respektive její díleři v ČR na poměrně krátkou dobu prodeje toho osmičudlíku tak najednou obracej cenovou politiku této TX ,dyk je to futaba a kdo jí chce - ať zaplatí nééé? :lol:

AURORA 9
Voodoo-cz

#50 Příspěvek od Voodoo-cz »

1ondra9 píše:futaba respektive její díleři v ČR na poměrně krátkou dobu prodeje toho osmičudlíku tak najednou obracej cenovou politiku této TX ,dyk je to futaba a kdo jí chce - ať zaplatí nééé? :lol:

Jo, ale za tu cenu ji nechtel nikdo... A kdyby te to nejak hodne trapilo, tak doporucenou cenu okolo 12 000,- zadalo Robbe, evropsky to distributor Futaby (na druhe strane atlantiku stoji 480 $, zbytek rozdilu k evropskym cenam je "pridana hodnota" prevazne od Robbe).
Live smart, die happy...
1ondra9

#51 Příspěvek od 1ondra9 »

no mně to netrápí páč budu kupovat právě kůli ceně auroru ale příjde mi to jako dost velký nepoměr ceny/muzika třeba právě vůči auroře

vem to tak jak je futaba tady na fóóóru (né pro všechny) futaba = ikona kvality -co to ? a ona se bude prodávat skoro za cenu nějakého hi tec aurora / dálkoví ovladač k televizi? neslícháno nevídáno!!!!! to mi právě nejde do hlavy

sice futabě chybí jeden čudlík do aurory ale ta kvalit přece je někde jinde a něco stojí néé?

neřešim výrobce!!!! řešim konečnou politiku ceny v ČR.

(jen pro ,,rejpaly" chystám se stát majitelem aurory)

AURORA 9
Voodoo-cz

#52 Příspěvek od Voodoo-cz »

1ondra9 píše:a ona se bude prodávat skoro za cenu nějakého hi tec aurora / dálkoví ovladač k televizi?

Vsak to je pro koncoveho uzivatele dobre, ne? :)

1ondra9 píše:sice futabě chybí jeden čudlík do aurory ale ta kvalit přece je někde jinde a něco stojí néé?

Jestli cudlikem myslis kanaly, tak je to trochu komplikovanejsi, T8 ma 8 proporcionalnich kanalu a 2 spinany (stejne jako T10), takze se divim, ze obchodnici nehlasaj, ze to je 10 kanal :).

Jinak Aurora je taky pekny radio (dlouho jsem nad ni uvazoval), ale protoze uz doma litam na FASSTu, tak kupovat do rodiny druhy radio, s jinym systemem, by bylo trochu mimo.
Live smart, die happy...
JK
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#53 Příspěvek od JK »

Kúpil som ju z USA (niečo je na napísané na mojej www). Porovnávam ju z FC-16, ktorú som mal roky. SW je podstatne bohatší ako u FC-16, na programovanie cez touchpad si treba zvyknúť. Povedal by som, že za tie peniaze vie toho dosť. V ruke sedí veľmi dobre aj bez pultu, ergonomicky je TX vyriešený dobre. Zatiaľ je Tx múdrejší ako ja, ale učíme sa. :D Použitá bude od RC minimakety cez parkflyer MiniKatana až po benziňák, ale ten je zatiaľ v štádiu konštrukčných príprav. Žiadna stavebnica - all home made....
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8FG

#54 Příspěvek od JmX »

Tak ji mám od včerejška doma. Musim hned vyvrátit pověry, které tady zazněly: rozhodně žádné plasty nevržou, vše je pevně usazeno a spasováno. Displej je naprosto úžasný, čitelný, zřetelný (u Aurory budete litovat). Po vybalení z krabice se mi výrazně ulevilo, neboť vypadá fakt sqěle, drží se mi dobře (škoda cpát do pultu), je dokonale vyvážená. Ovládání touchpadem je jednoduché a spolehlivé. Ohledně ceny: 10.600,- včetně orig. akumulátoru mi nepřijde zas tak mimo.
Jsem naprosto nadšený a jsem rád, že jsem se takto rozhodl.
frontier
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T8

#55 Příspěvek od frontier »

Voodoo-cz píše:
frontier píše:Je to jako u T10C, A verze akro nebo H heli, rozdíl v softwaru není žádný a druhý zobáček(plíšek k plynu) je vždy přibalen v krabici :wink:

V software je jeden drobny detail, pri vytvareni noveho modelu ma A verze v zakladu vybrano Acro, H verze helinu :)

Na všech 15ti pozicích si můžeš zvolit model jaký chceš, po resetu vždy zůstává model nezměněn, třeba heli ve všech 15ti pozicích máš tím pádem verzi Heli, tudíš žádna změna v sofu není :wink:
Hans
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T8FG

#56 Příspěvek od Hans »

JmX píše:Tak ji mám od včerejška doma. Musim hned vyvrátit pověry, které tady zazněly: rozhodně žádné plasty nevržou, vše je pevně usazeno a spasováno. Displej je naprosto úžasný, čitelný, zřetelný (u Aurory budete litovat). Po vybalení z krabice se mi výrazně ulevilo, neboť vypadá fakt sqěle, drží se mi dobře (škoda cpát do pultu), je dokonale vyvážená. Ovládání touchpadem je jednoduché a spolehlivé. Ohledně ceny: 10.600,- včetně orig. akumulátoru mi nepřijde zas tak mimo.

Gratuluji ti k rozhodnutí :!: :) Napíšeš sem prosím potom další své zkušenosti a dojmy ? žádné spekulativní teorie někoho, kdo viděl vysílač jen na obrázku na netu ... Předem děkuji za všechny nezaujaté nebo zvědavé čtenáře vlákna :D
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8FG

#57 Příspěvek od JmX »

Takže zatím jenom drobnost: včera jsem nabíjel přiloženou nabíječkou, protože se nabíjí malým proudem, tak nedochází k zahřívání baterie a okolí. Toho sem se trochu bál, ale OK. Pak došlo na nastavení češtiny menu, názvu modelů, první spárování s přijímačem, kontrolu serv. Musím zopakovat, že jsem nadšen. Přes víkend udělám fotky a přehodím mód. Jinak super fotky sou tu od 'voodoo-cz', já se to pokusím jenom doplnit.
1ondra9

Re: Futaba T8FG

#58 Příspěvek od 1ondra9 »

JmX píše:Tak ji mám od včerejška doma. Musim hned vyvrátit pověry, které tady zazněly: rozhodně žádné plasty nevržou, vše je pevně usazeno a spasováno. Displej je naprosto úžasný, čitelný, zřetelný (u Aurory budete litovat). Po vybalení z krabice se mi výrazně ulevilo, neboť vypadá fakt sqěle, drží se mi dobře (škoda cpát do pultu), je dokonale vyvážená. Ovládání touchpadem je jednoduché a spolehlivé. Ohledně ceny: 10.600,- včetně orig. akumulátoru mi nepřijde zas tak mimo.

je dobře že jsi moje tvrzení s vrzajícíma plastama vyvrátil a já ti za to děkuju protože bych nerad někoho odradil od koupě thoto vysílače jen kůli tomu že mi ty spekulativní plasty vrzali na obrázku na netu to bych doopravdy nerad a myslim to upřímně a vážně

jenom jestli můžu požádat o referenci až budeš přehazovat ten mód na tx tak je to přehození řešený?- byl bych ti vděčen

AURORA 9
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8FG

#59 Příspěvek od JmX »

Hodim to sem, ale budu to dělat až v sobotu, kvůli fotkám za denního světla.
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od happy_cz »

Hod to sem, taky jsem zvedav :!:
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“