Pay Pal

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
robotmz

#46 Příspěvek od robotmz »

platiť priamo číselným kódom karty cez internet môže iba úplný diletant :lol: :wink:
Kovboj

#47 Příspěvek od Kovboj »

TomasC píše:Platba kartou je vždy bez poplatku. Pokud chce někdo za platbu kartou poplatek je to proti pravidlům VISA.

Je bez poplatku pro tebe, obchodník za to musí bankovnímu systému odvést nějaké procento z tvé platby. Pokud bys to nezaplatil kartou ale třeba bankovním převodem tak obchodník tento náklad mít nebude. Takže co se mě týče, tak není nic špatného že chtějí někteří obchodníci tento poplatek proplatit - spíš je podraz ze strany bank že to zakazují a snaží se budovat pocit že "je to zadarmo".
Je to stejné jako poštovné, tam se taky nepokládá za nic divného když se klient nějak přiměřeně podílí na nákladech na dopravu.
robotmz

#48 Příspěvek od robotmz »

Nech si to dá obchodník do ceny tovaru a všetci budú spokojní. Tak ako to urobili banky. Zakázal sa poplatok za doručenie výpisu, tak si to pridali do poplatku za vedenie účtu, ešte na tom aj zarobili, lebo si tam pridali o nejaký ten cent viac a všetci sme "spokojní" a nemôžeš nič robiť.... :x :x
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od TomasC »

Klient za platbu neplatí poplatek. Obchodníka přeci nikdo nenutí akceptovat karty :D. Jiné způsoby platby jsou ještě dražší. Párování převodů a objednávek je u jiné metody katastrofa. Nicméně to sem úplně nepatří.

Platit kartou na internetu není přeci problém, ale je třeba být opatrný. A neplatit u nejistých obchodníků. Např s Tower nemám problém. Data jdou ukrást všude. Přišlo mi několik pladeb z hongkongu a to jsem tu konkrétní kartu použil jen jako načtení "zálohy" na recepci v hotelu v HK. Normálně jsem to vyreklamoval a nechal si zablokovat a vyměnit kartu.
zdekar

#50 Příspěvek od zdekar »

Na PayPal mám virtuální kartu, kterou jinde na netu nepoužívám. A u normální karty mám zakázané platby přes internet. Cena té virtual karty je na rok asi 70,- Kč a to už se mi vrátilo při první platbě na HC (z toho co jsem ušetřil) :)

A ta platba přes PayPal se asi bere jako platba v rámci ČR, ne? Z mého ČR účtu to jde na PayPal účet u UniCredit Bank v ČR a pak z PayPal účtu v HK obchodníkovi. Aspoň tak jsem to pochopil.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Black
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Black »

Nemáte někdo stejný problém jako já a Kasa.Po včerejšku mi nejde zaplatit PayPalem. http://podpora.dgx.cz/paypal/viewtopic.php?id=1240
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Rajny »

ja jsem platil dneska a vsechno v pohode
holda29
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od holda29 »

Ten preklad mi prijde jako nejaky podezrely, ze by phishing?
Black
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Black »

Jen to asi prohnal přes překladač.Píše mi to tohle
We were unable to verify your credit or debit card. To proceed with your purchase, please select a different payment method or add a different credit or debit card, then click Continue.
Jediný co mě napadá,je že jsem vyčerpal nějakej limit plateb.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Mirek12 »

kuci ,nedke jste tady řešili přepnutí výchozí měny nebo co na paypalu kde to najdu dík anebo co tam máte nastaveno..
zdekar

#56 Příspěvek od zdekar »

Já mám nastaveno jako primární CZK neboli český koruny. Při platbě na HC si to paypal převede z dolarů na koruny a strhne mi to z účtu v korunách.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
atlanta

#57 Příspěvek od atlanta »

robotmz píše:platiť priamo číselným kódom karty cez internet môže iba úplný diletant :lol: :wink:

důvod???? :idea:
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Mirek12 »

zdekar píše:Já mám nastaveno jako primární CZK neboli český koruny. Při platbě na HC si to paypal převede z dolarů na koruny a strhne mi to z účtu v korunách.

dík
petertn
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od petertn »

atlanta píše:
robotmz píše:platiť priamo číselným kódom karty cez internet môže iba úplný diletant :lol: :wink:

důvod???? :idea:

lebo staci odchytit trafik, popripade natrafit na nejake podvodne stranky a mas po peniazkoch
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Genagen »

lebo staci odchytit trafik, popripade natrafit na nejake podvodne stranky a mas po peniazkoch

Zatimco s paypalem je to jine, coz? :-)

Pri platbe po netu, je potrbea mit celou radu spravnych "hygienickych" navyku. Pak lze rizika eliminovat na prijatelnou uroven i v ramci nejakeho prijatelneho pohodli.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“