Problem SPIN 33... nieco s BECom?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od m2 »

lakotamm píše:Neviem, čo by si povedal, keby si otvoril jeden z prijímačov Duplex. Viac vo vlákne o prijímači R8.

Prijímač DuPlex v zásade nemienim otvárať, môj citlivý organizmus sa bojí úrazu statickou elektrinou. Viac vo vlákne o prijímači R8... :D :twisted:

Myslím, že je čas na DOBRÚ NOC! 8)

P.S: Zajtra, ak sa zadarí počasie, hodím CellLog na SPIN44 bez kondíka a poriadne preženiem Proximu po oblohe. Takže nejaké dáta by to mohlo vysypať, len mi P II chytá flutter na jednej klapke, tak budem musieť opatrnejšie.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od lakotamm »

m2 píše:
lakotamm píše:Neviem, čo by si povedal, keby si otvoril jeden z prijímačov Duplex. Viac vo vlákne o prijímači R8.

Prijímač DuPlex v zásade nemienim otvárať, môj citlivý organizmus sa bojí úrazu statickou elektrinou. Viac vo vlákne o prijímači R8... :D :twisted:

Myslím, že je čas na DOBRÚ NOC! 8)

P.S: Zajtra, ak sa zadarí počasie, hodím CellLog na SPIN44 bez kondíka a poriadne preženiem Proximu po oblohe. Takže nejaké dáta by to mohlo vysypať, len mi P II chytá flutter na jednej klapke, tak budem musieť opatrnejšie.

Tak to budem rád. :wink:

Dobrú noc. :wink: Aj keď ja budem aspoň ešte hodinku hore. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
daRCaorganov
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od daRCaorganov »

vsetkym Panom z NASA dobru noc a letu zdar :D
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od lakotamm »

daRCaorganov píše:vsetkym Panom z NASA dobru noc a letu zdar :D

Veru tak - Dobrú noc a letu vzdar!
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
m2
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od m2 »

m2 píše:
lakotamm píše:Teraz neviem či myslíš teplotu, alebo napätie. Niekto to tu písal na rcmanii (tuším ty, ale už si to nepamätám). Každopádne teplota ide prudko hore (dokázané).
Edit: Teraz už neviem či to bolo 3,4V alebo 3,6V.

To je z úvodných pokusov. Neskôr sa ukázalo, že to s teplotou nesúvisí (regler sa ohrieval od motora, motor sa ohrieval od výkonu potrebného na rýchlosť lietadla a pri vyššej rýchlosti boli servá viac zaťažené a produkovali vyššie prúdové špičky - čiže vyššie zaťaženie serv spôsobujúce vyššie poklesy napätia falošne akokeby súviselo s teplotou reglu).

Špičkové poklesy na SPINe 44 tuším na 3,9V mám zaznamenané, ale ako už Surgical písal, toto je zložitejšia problematika.

Osobne si z takto popísaného stavu netrúfam predpovedať príčinu, čo konkrétne tej AR7000-ke spôsobuje problémy.

Tak mi to nedalo a zopakoval som merania (bez kondenzátorov na prijímači), avšak teraz bez prehrievania sa regulátora - predtým bežal v režime, že pár krát za let vypol na teplotu (prehriatie od horúceho vzduchu z motora). Logger aj voltmonitor dodali konzistentné údaje - cca 200mV poklesy pod záťažou a nie 1,5V ako predtým. SPIN44, 6 serv. Takže mi z toho opäť vychádza, že ak sa nechá SPIN ofukovať 110+ stupňovým vzduchom a teplotná ochrana regulátora otáčok je nastavená na 100 stupňov Celzia, tak to môže BECu robiť zle.

Lenže problém môže byť v pohode aj niekde inde, lebo už aj servá sú odvtedy v lietadle pomenené aj nastavenie výchyliek je iné, aj rýchlosť lietania je nižšia - ťažko je vytvoriť identické podmienky.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“