Rádio z HC - JR DSX9 2.4G DSM2

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
mikelee

Rádio z HC - JR DSX9 2.4G DSM2

#1 Příspěvek od mikelee »

Zdarec borci!
Našel jsem na stránkách HC toto rádio. http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er_(Mode_1)_
Je za ,myslím, dobrou cenu. Chtěl jsem se přeptat na zkušenosti s tímhle typem. Zajímá mě jak jednoduchost programování (asi tam nebude Čj),tak užitná hodnota pro větronáře.
Taky bych chtěl vědět k jaké vysílačce by na českém trhu šla přirovnat.
Díky za pomoc. M. :)
ariane
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ariane »

ro.bo

#3 Příspěvek od ro.bo »

ariane píše:http://www.budweiser-hobbies.cz/polozka.php?k=199&z=1364
klasická JR 9 na 2,4..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bomber »

Češtinu tam nenajdeš,ale myslím si,že není ani potřeba.Programování je srozumitelný.DSX9 mám druhým rokem a zatím jsem spokojen.Taky je z HC.
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
TopMop

#5 Příspěvek od TopMop »

S postou a dph to vyjde tak na 11tis.
Ikdyz nejsem priznivcem predrazenych veci u nas v CR, u vysilace jsem udelal vyjimku a priplatil si par tisic. Hlavne kvuli zaruce a jednoduchosti pri mozne reklamaci. Je to kazdeho vec. Nevim jak ostatni, ale ja vysilac casto nekupuju. Mam v planu mit DSX hodne dlouho a nestojim o problemy napr. s posilanim vysilace do ciny kvuli reklamaci a byt "neletuschopny" treba mesic nebo dva. To mi za tech par tisic nestoji. Kazdy si vyberte podle sveho gusta...
Jinak k DSX - je SUPER. Krasne se drzi v ruce a vypada nadherne. Mel jsem vedle sebe Futabu 10 a DSX - hned bylo rozhodnuto. K funkcim se nebudu nejak vyjadrovat - ma vsechno potrebne a zdaleka je vsechny nevyuzivam. Jo a navod jsem jeste ani neotevrel, ani kvuli heli ani kvuli letadlu.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od honzajs »

Bomber píše:Češtinu tam nenajdeš,ale myslím si,že není ani potřeba.Programování je srozumitelný.DSX9 mám druhým rokem a zatím jsem spokojen.Taky je z HC.

No já ho mám z HC taky :lol: a spokojenost s dodávkou, ale to programovní je na maturitu. Mám 3 manuály, starší na Fm verzi, origo na DSX9 a pak taky na 9303 a mám toho plný brejle, asi stárnu :roll:

Kdybys nechtěl kupovat z HC, tak kup na Slovensku na www.elektomodely.sk a pár CZK ušetříš a o záruku nepříjdeš
Přirovnat, to je těžký, myslím že je to prostě 9 kanál bez kompromisů
No s AUROROU9, ale ta je konstrukčně o moc mladší, má podle mě lepší zpusob programování (takovej pro BFU), ale co každému jeho jest. Já mám v oblibě DSM2 :lol: a někdo zase vdolky.
K tomu BH, dávají k tomu apoň úplně přeložený návod, nebo je to ten starý návod k FM verzi? A opravdu si myslíš, že může být reklamace u nás ychlejší jak na HC, možná jo, možná ne.Kdo ví ?
Nezapomeň, že úspora z HC je +- 7.000 a to je dost
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
mikelee

#7 Příspěvek od mikelee »

Zdarec borci.
Díky všem za názory a info. Tohle rádio se mi pořád líbí,myslím že já bych byl i spokojený. A hlavně ta cena..
Trochu jsem se poptával. Dozvěděl jsem se,že je tam jakýsi modul 2,4G ,že není nic moc a že se na to padá..Udajně je problém i nemožnost výměny modulu v rádiu. Byla mi doporučena Futaba ff10.
Takže místo ,abych měl jasno, mám další pochybnosti. Souhlasím s tím,že rádio si nekupuju na dva roky a tak bych nechtěl šlápnout vedle.
Co vy na to?
Díky.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rajny »

mikelee píše:Dozvěděl jsem se,že je tam jakýsi modul 2,4G ,že není nic moc a že se na to padá..

a kde ses to dozvedel?
Kovboj

#9 Příspěvek od Kovboj »

mikelee píše: Trochu jsem se poptával. Dozvěděl jsem se,že je tam jakýsi modul 2,4G ,že není nic moc a že se na to padá..Udajně je problém i nemožnost výměny modulu v rádiu. Byla mi doporučena Futaba ff10.

Předpokládám že lidi co ses jich ptal mají Futabu.
To je jako ptát se majitele Canonu co si myslí o tom, že by sis chtěl koupit novou zrcadovku od Nikona a jestli ti ji doporučí ;-)
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od honzajs »

Jo padá se na to, taky se padá na ruce a já naposledy spad na pivo :lol: .
Modul opravdu není výměnný, ale to ani v té Futabě, pokud to není ta, co jí čumí anténa pod vysílačem.
S DSM a poté DSM2 lítám už dva roky a nepozoruju, že by to bylo nějaký špatný, průserový nebo takový nějaký. V podstatě jsem dotáhl k nám na letiště 2.4 GHz a dnes to mají skoro všichni, teda ti aktivní piloti. I když šli cestou Duplexu do starých vysílaček.
mikelee

#11 Příspěvek od mikelee »

Zdarec,
tak na rozumy jsem byl v obchodě..V oblasti působení téhle prodejny se problémy s tímhle systémem údajně vyskytly.Cosi s párováním.Problémy měl prý i graupner se svým 2,4. Až 3. verze softu je snad bez problémů.. Ted jdou na odbyt nejvíc MC 12.
Jinak majitel má JR.
Ten modul taky nevidím jako problém.V Eclipse jsem s ním nehýbal nikdy..
Takže co, mám jít do tohodle rádijka z HC ?
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od honzajs »

jít nebo nejít, toť otázka. sežeň si někde manuál třeba na 9303 a uvidíš, pokud nejsi angličan...
Pokud jsi začátečník, tak nevím, já si s ním připadám jako trouba, ale to je můj pocit :?
Běž se podívat na AURORU 9, tam je programování pro normálního uživatele v pohodě a 6k přijímač taky za pár...
Celkem otevřeně, kdyby zdejší user Tomas natočil ty instruktážní videa dřív, tak jsem měl doma AURORU a ne DSX9
mikelee

#13 Příspěvek od mikelee »

Aurora se mi taky líbí ,je i za rozumný peníze. O ní mi ale nic moc neřekli ,jen že je málo odzkoušená mezi lidma..Snad jen že obal vypadá z laciného plastu a vrže..Osobně jsem ji neviděl.
Používám Eclipsu 7 asi 5 let a spokojenost,takže proti hitecu,nemám předsudky..
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Bomber »

No,když jsem poprvé otevřel menu ve vysílači a manuál k němu,chtěl jsem se vrátit k Eclipse...Ale po chvilce rozkoukání jsem zjistil,že nastavování a programování je naprosto v pohodě.I díky rotačnímu válečku.
Co mi vyhovuje nejvíc je,že rozmístění ovladačů(např.vztlakovky,podvozek,chcípání motoru),vše je po ruce.Módy jdou přehazovat podle libosti,třeba ke každýmu modelu jiný.Atd. atd.
Nevnucuju,jen chci říct,že jsem spokojen :wink:
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
mikelee

#15 Příspěvek od mikelee »

Zdarec,
ještě otázka na stopky,jak je na tom jr dsx9 a Aurora? Májí jedny či dvoje?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“