Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alesgsxr

#46 Příspěvek od Alesgsxr »

Walkeru CB180D tak jsem pořídil tento stroj je to važně hodný až moc po menších upravach to umí zlobit , mam jeden dotaz pokud to už někdo řešil tak by mi pomohlo info da se naučit přijimač na DX6i nebo to nějak vyřešit ??? :roll:
Mik

Re: Vyvážení vrtulníku CB180D

#47 Příspěvek od Mik »

Hunter píše:Zdravim všechny zde přítomné,
jsem tu novej a tak mě prosim hned nekamenujte když napíšu něco špatně.
Po dlouhém rozmýšlení,jaký vrťas koupit,jsem se rozhodl taky pro Walkeru CB180D,měl jsem v oku dva,Walkeru a nebo Kestrela 500SX,no a vyhrála to Walkera,řekl bych že za ty peníze je to slušná kvalita.
Ale proč hlavně píši? chtěl bych se zeptat zde přítomných odborníků na správné vyvážení vrtulníčku,pro první let jsem baterku umístil do vrtulníčku tak jak má být,zdálo se mě ale že je moc těžký na předek,předpokládám li správně tak by zde mělo platit co u ostatních vrťasů a to že správné těžiště je těsně pod hřídelí hlavního rotoru,druhý let jsem baterku posunul směrem dozadu,zhruba 20mm,bohužel již nešli zavřít zajišťovací dvířka,vrťas byl ale přesně vyvážen.
Je mi však divné,že by Walkeru uvedli na trh takhle špatně vyváženou,po zhlédnutí pár videí na YouTube to vypadá že baterka bude opravdu v popředí vrtulníčku a tím těžší na předek.

Předem děkuji za vaše názory.

Zdraví Hunter.

Nazdárek,
zkoušel jsem létat se “správným“ vyvážením (na osu) i s originálním (na předek). Subjektivně se mi zdá, že v originálním vyvážení se chová ve vzduchu lépe a na couvání to nemá žádný vliv. Rovněž trim mám v originálním vyvážení na prostředku a vrtulník krásně visí. Vetšinou se tvrdí, že mírné vyvážení na předek nevadí. Zdá se, že kluci čínský ví co dělají. :-)
Dokonce zvažuji ještě přidání závaží na předek, hlavně pro lety venku.

Mik
V provozu: PicooZ, Walkera 5G6, Easy Star (stříďák, křidélka), T-REX 500 ESP, Akrobat MX2 včetně plováků, RC buggy (stříďák), Walkera V200d01, RC rychlostní člun
Prodáno: PC Focus, Walkera CB180D, Walkera CB180Q
RIP: Kestrel 500SX, Walkera Creata 400
Rotvík

#48 Příspěvek od Rotvík »

V podstatě můžu potvrdit to co píše Mik.Mám sice Kestrela 500SX ale přesně tohle platí i pro něj.A ve vlákně o Free Spiritovi se dočteš to samé.Takže se ,,tabulkově správným " těžištěm netrap a dej baterku přesně na to místo při kterém se bude vrťas chovat nejlépe.
Mikelo

#49 Příspěvek od Mikelo »

Vrtulník s pevným úhlem náběhu listů musí být těžký na čumák. Na venek ještě více než do haly.
Hunter

#50 Příspěvek od Hunter »

Všem Vám moc velký dík za rady a názory,vrátím tedy akumulátor do správné původní polohy a nebudu už laborovat,první let byl vlastně v pohodě takže nemá opravdu cenu něco předělávat,vlastně mě jen zmátli jiné diskuze o vyvážení.
Mám ještě malej dotázek,řešíte už někdo náhradní díly? v obchodě u Raráška kde jsem taky vrťas zakoupil prej díly připravujou,nebo máte někdo jinej tip?,možná by se vyplatilo objednat v zahraničí.

Zdraví Hunter.
Rotvík

#51 Příspěvek od Rotvík »

Hunter píše:Mám ještě malej dotázek,řešíte už někdo náhradní díly? v obchodě u Raráška kde jsem taky vrťas zakoupil prej díly připravujou,nebo máte někdo jinej tip?,možná by se vyplatilo objednat v zahraničí.

Zdraví Hunter.
Koukám že jsi mně předběhl :) přesně na to jsem se chtěl majitelů zeptat ,jestli je nějaký zdroj n.d. tady u nás doma.Zatím jsem nic nenašel,ale třeba jsem hledal špatně. :?
Hunter

#52 Příspěvek od Hunter »

Tak to mě mrzí,nerad někoho předbíhám :D
já našel akorád tohle http://www.rcking.eu/104-walkera-cb180d,bohužel skladem nic moc,možná se dotázat prodejce,náhradní díly pro RC modely jsou prostě potřeba a u vrťasů to bych řekl platí dvojnásob.
Neví někdo jak je to s napojením vysílačky WK-2401 na simulátor,skoušel jsem pár zapojení z netu i to připojení přez zvuk.kartu v Pc a nic mi nefungovalo s FMS,možná koupit USB interface s 3,5 jackem,ten by snad fungoval.
josef kraček

#53 Příspěvek od josef kraček »

ND jsou k máni na rc king bývalé TO CHCI MÍT
Rotvík

#54 Příspěvek od Rotvík »

Hunter píše:Tak to mě mrzí,nerad někoho předbíhám :D
já našel akorád tohle http://www.rcking.eu/104-walkera-cb180d,bohužel skladem nic moc,možná se dotázat prodejce,náhradní díly pro RC modely jsou prostě potřeba a u vrťasů to bych řekl platí dvojnásob.
Neví někdo jak je to s napojením vysílačky WK-2401 na simulátor,skoušel jsem pár zapojení z netu i to připojení přez zvuk.kartu v Pc a nic mi nefungovalo s FMS,možná koupit USB interface s 3,5 jackem,ten by snad fungoval.
To je v pohodě,spíš by tě to mělo těšit. :) :)
V ,,ex " ToChciMít byli dost vstřícní,bral jsem od nich nějaké věci na 60tku B a přístup super,jak jsou na tom teď v novém nevím.Stav N.D. je zatím nic moc,spíš nic než moc :) proto jsem se i ptal.Spíš jsem měl napsat zda víte o někom jiném.
Ten dotaz na propojení vysílajdy prskni spíš do sekce o simulátorech.Tady to nejspíš zapadne protože je dost lidí co jim Walkery nic neříkají (nebo aspoň nic pozitivního ) a proto ani vlákno neotevřou. :wink: :) :)
josef kraček

#55 Příspěvek od josef kraček »

Zdravím nová zkušenost s cb180 Přesně po týdnu poletování skončil motorek zadního rotoru přitom se nepřehříval po každém cyklu jsem ho osahával a byl jen vlažný Nic mě tak rychle neopustilo jako tohle nadšení z Walkery Pošlu ho na reklamaci a budu chtít vrátit peníze Vím že je to levná mašinka ale stejně týden je moc málo To jen aby jste věděli co vás možná čeká Rotvíku pochvala Walkery nebude
atsor

#56 Příspěvek od atsor »

josef kraček píše:Zdravím nová zkušenost s cb180 Přesně po týdnu poletování skončil motorek zadního rotoru přitom se nepřehříval po každém cyklu jsem ho osahával a byl jen vlažný Nic mě tak rychle neopustilo jako tohle nadšení z Walkery Pošlu ho na reklamaci a budu chtít vrátit peníze Vím že je to levná mašinka ale stejně týden je moc málo To jen aby jste věděli co vás možná čeká Rotvíku pochvala Walkery nebude

No Možná bude stát za to počkat, až bude k dispozici verze se střídavými motory. Na jednom zahraničním webu už se nabízí upgrade. Nevím, ale kolik stojí. Nějaká videa jsou i na youtube.
raging

#57 Příspěvek od raging »

atsor píše:
josef kraček píše:Zdravím nová zkušenost s cb180 Přesně po týdnu poletování skončil motorek zadního rotoru přitom se nepřehříval po každém cyklu jsem ho osahával a byl jen vlažný Nic mě tak rychle neopustilo jako tohle nadšení z Walkery Pošlu ho na reklamaci a budu chtít vrátit peníze Vím že je to levná mašinka ale stejně týden je moc málo To jen aby jste věděli co vás možná čeká Rotvíku pochvala Walkery nebude

No Možná bude stát za to počkat, až bude k dispozici verze se střídavými motory. Na jednom zahraničním webu už se nabízí upgrade. Nevím, ale kolik stojí. Nějaká videa jsou i na youtube.
Asi jedine tohle ho muze mozna zachranit,ale.......Walkera ujede zese na necem jinem :(
Rotvík

#58 Příspěvek od Rotvík »

atsor píše:

Výměna za stříďáky bylo první co mně napadlo když jsem si prohlížel fotky a odkaz od Mika.A serva a ............. no prostě W. klasika.Bohužel.Třeba ostatní vlastníci budou mít kliku na lepší kus. :o
Mikelo

#59 Příspěvek od Mikelo »

A taky za ty prachy co chtějí za "dablbrušles" nemá logiku takové hračky kupovat.
josef kraček

#60 Příspěvek od josef kraček »

Mikelo má pravdu ruce pryč od těchto hraček Chtěl jsem něco na zimu do haly ale člověk si halt musí natlouct hubu sám
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“