Futaba T8?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
TopMop

#16 Příspěvek od TopMop »

Buď :
a) Je to taková novinka, že ji nikdo nemá, netestuje apod.
b) Je tak špatná, že ji nikdo nemá, netestuje apod.
c) ?

S takovou si koupim jinou a bude klid.

Edit - Tak jsem nějaké zkušenosti a pohledy našel:
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1134863
1ondra9

#17 Příspěvek od 1ondra9 »

TopMop píše:Buď :
c) ?

na tom linku co jsi poskytnul jsem se dozvěděl že někdo šel pro osmičudlík a domu si přinesl úplně něco jiného (ale futabu) než pro co původně šel a pak že fotky jsou lepší než realita - ale to samé jsem ti říkal i stou pamelou jestli si dobře pamatuju :D
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
TopMop

#18 Příspěvek od TopMop »

1ondra9 píše:
TopMop píše:Buď :
c) ?

na tom linku co jsi poskytnul jsem se dozvěděl že někdo šel pro osmičudlík a domu si přinesl úplně něco jiného (ale futabu) než pro co původně šel a pak že fotky jsou lepší než realita - ale to samé jsem ti říkal i stou pamelou jestli si dobře pamatuju :D

Říkal jsi to. Prvenství v tomhle topicu ti nikdo nevezne, neboj :) Myslím si, že ale není naškodu, získat informace z více zdrojů/lidí.
Každopádně bych si ji teď neobjednal. Po takových referencích bych ji musel první vidět, lépe držet. Pamelu mi do toho netahej... až se jednou budeš topit v moři tak budeš velice rád, když k tobě poplave.
Ale i přesto bych byl rád, kdyby se tu objevovaly další informace k tomuto vysílači. Díky
sramy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od sramy »

Taky by mě zajímali postřehy od lidí kteří jí už vlastní, ale bojím se že je to novinka tak si budem muset ještě zatím počkat :?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
1ondra9

#20 Příspěvek od 1ondra9 »

pánové soucítím s vámi a vim jaký to je jelikož můj tx favorit je taky eště celej od mlíka a né a né mu někdo utřít bradu

jinak o prvenstvý mi určitě nešlo :wink:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8

#21 Příspěvek od JmX »

Tak jsem znova studoval parametry a funkce a myslím že je SUPER. Navíc na JINO.CZ teď v akci. Musím si vzít brindák.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od sramy »

Přemýšlím o vánočním dárku, ale ohledně T8 zatím chybí zkušenosti, škoda :cry: . Jinak akční cena na Jinu je lákavá. Já jsem pultovej tak bych si musel pořídit alespoň k ní pult třeba tento http://www.vrtechnik.cz/store/departmen ... pravy.html
Ještě jedna věc mi na T8 vadí, výměný modul na 35MHz, tak jak to má T10 nebo FX 30 apod. Mám spousty modelů osazených 35MHz přijímači, vyměnit všechny najednou za Fasst, to bych se pěkně plácnul přes kapsu :D .
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
JmX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JmX »

No pro měniče modulů je ideální Hitec, ne? Mě to naopak vadí, ty kablíky.
Voodoo-cz

Re: Futaba T8

#24 Příspěvek od Voodoo-cz »

JmX píše:Tak jsem znova studoval parametry a funkce a myslím že je SUPER. Navíc na JINO.CZ teď v akci.

Zitra ji budu mit doma, sice bych nemel, ale pokud nekoho budou zajimat nejake konkretni informace k technickemu provedeni a softu, muzu zkusit na prani napsat/nafotit. Provozni zkusenosti urcite nedodam, jednak je na me zima, takze leda z haly a to moc neni a jednak to je darek.

Helimania.cz ma na ni taky akci, specialne nasazenou kvuli Jinovy, takze kdo jdete po cene... :)
Live smart, die happy...
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8

#25 Příspěvek od JmX »

Ceny se začly hýbat!!!
Hned jak jí vybalíš tak sem val fotky a dojmy... :wink:
Voodoo-cz

#26 Příspěvek od Voodoo-cz »

Tak dneska dorazila domu. Nikdo jste nenapsal, co Vas konkretne zajima, takze tak obecne:

* Baterie je v konfiguraci 3 za sebou 2 vedle sebe, ne 2 za sebou 3 vedle sebe, jak jsem nekde (chybne) uvedl - za coz se omlouvam.
* Display je daleko lip podsviceny nez u FX-30, perfektni je moznost prepnout na mod, kdy jsou zvetsene pocitadla stopek.
* Jak uz jsem psal, ovladani dotykovym senzorem je jak z IPodu, jen tak tukate a krouzite prstem. Tzn. zadny kolecko a tlacitko jako na FX-30 - avsak logika ovladani je stejna jako na vyse uvedenem radiu, jen mirne omezena funkcionalita (taky jsem uz psal - treba jen 5 bodove krivky).
* Ohledne toho "specialniho prechodu pres stred" u pak, ci co to je v tech reklamnich materialech, zadny rozdil oproti FX-30 nepozoruji.
* Osobni dojem z designu - v realu vypada daleko lip, jak na fotce, ale to je osobni dojem.
* Pristup k baterii a slotu na SD kartu je ZESPODU, ne zezadu.
* Kdo ji chcete dat do pultu, bacha, zespodu v horni tretine jsou na obou bocich posuvniky LS a RS - pri palcovem drzeni ovladany nejspis prstenicky - zhora na ne primo nedosahnete.
* Radio ma 8 + 2 kanaly - 8 proporcinalnich a 2 spinane - coz je myslim to same, jako T-10 (taktez obecne znama informace).

To je taky asi vsechno - na pozadani muzu vyzkouset nebo nafotit, pokud Vas neco bude zajimat, ale nerucim, ze to bude hned, jak si o to napisete, pripadne, ze ji jeste budu mit vyndanou na experimenty.

P.S.: FX-30 je moje radio, proto se na ni v predchozich radcich odkazuji. Jeste bych mohl porovnavat proti Opticu 6 Sport, ale to by bylo vrazdeni jehnatek :)
Live smart, die happy...
sramy
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od sramy »

Díky za popis, ještě by mě zajímalo, jak to je u T8 s let. režimy. Stopky jsou stejné jako u FX-30? Tj dvoje stopky.
Display u FX-30 nejní podsvícenej, alespoň jsen si to do teď myslel.
Oprav mě jestli se pletu.
www.lmkchotebor.cz
Voodoo-cz

#28 Příspěvek od Voodoo-cz »

sramy píše:Stopky jsou stejné jako u FX-30? Tj dvoje stopky.

Jop, dvoje stopky, oboje ukazane na hlavni obrazovce. Navic jde nastavit, aby si stopky pamatovaly po znovuzapnuti hodnotu pred vypnutim radia.

sramy píše:Display u FX-30 nejní podsvícenej, alespoň jsen si to do teď myslel.

Svata pravda, proto se mi zdal lip podsviceny :). T-8 ma nejenom kontrast (jako FX-30), ale i podsviceni jako takove.

Letove rezimy projdu az bude cas a klid.

EDIT: Podle manualu to vypada, ze letove rezimy jsou stejne jako FX-30, jen jich je maximalne 5. A logicke sprazeni prepinacu jde nejenom AND a OR, ale i XOR.
Live smart, die happy...
JmX
Kontaktovat uživatele:

Futaba T8

#29 Příspěvek od JmX »

Nádhera, skvělý popis.
Ještě jak chodí plyn, hladce, nebo drhne (zoubky)?
Displej mi přijde parádní, oproti Auroře, kde je všechno takové nevýrazné.
A vyvážení vysílačky? Údajně už OK?
Voodoo-cz

Re: Futaba T8

#30 Příspěvek od Voodoo-cz »

JmX píše:Ještě jak chodí plyn, hladce, nebo drhne (zoubky)?

Zoubkovanej, do strev jsem se nedival, ale myslim, ze kdyztak pujde upravit na hladkej (pisu si, podivat se dovnitr na plyn).

JmX píše:A vyvážení vysílačky? Údajně už OK?

Vypada to velmi dobre, ale moc jsem to nekontroloval - u me pujde do pultu (opet, zkusim).

A v baleni je pribalen i popruh na zaveseni radia na krk :)
Live smart, die happy...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“