stavebnice z HC
takze, co sem zjistil. psal sem si s tipkem co sem nasel inzwrat na modelbazaru, ted tam pribil dalsi!:) jinak prvni clovek mi pisal ze ma i jine modely, takze to asi jde. bavilo se tu take o postovnem! v druhem inzeratu je napsano model 80 dolaru, posta 60 dolaru. dohromady tedy asi 140 dolaru. pri kurzu 17,50, to je nakych 2500 kc. clovek pise ze za to platil dan a clo. je to mozny?? zatim diky.
pokud to tedy budu mit z hc jako kdyz obednavam trebas vrtase to znamena ze mam oznaceno konicek(hobby) tak by to melo byt bez CLA a Dph, protoze se vejdu do nejakeho limitu priblizne 190 dolaru? me jde spis o tu postu, pac co sme si tady pisali na zacatku tak nekdo rikal ze by to poslat za 60 dolaru neslo... dikec
Nazdárek
Jsem podle všeho "ten druhej inzerátek na CAP 232 "
Tak mám pro vás pár informací.
- kupoval jsem ho loni v létě
- poštovné nebylo 50, ale 60,- dolarů
- neplatil jsem clo, ale DPH
- vyzvedával jsem osobně v Praze na poště, tam jsme s celníkem pokecali, já nafasoval složenku, mazal to dolu zaplatit a pak jsem si balík vyzvedl.
zde máte výsek z fakturky UH ohledně toho poštovného. http://www.pracenalane.cz/modely/ucetCAP.JPG
- nepamatuju kolik byl dolar tenkrát, teď počítám cca 20,- Kč a celou cenu jsem zaokrouhlil na 3000,- Kč
Nikoho nenutím kupovat, ale diskutovat o stovkovém rozdílu, když to má kupující bez práce se mi zdá docela malicherné.
Je to standartní čínská stavebnice. Porovnejte ceny s prodejci u nás v ČR.
No, nevím jestli jsem vám pomohl, ale každopádně jsem si ulevil.
Hezký den
valino
- vyzvedával jsem osobně v Praze na poště, tam jsme s celníkem pokecali, já nafasoval složenku, mazal to dolu zaplatit a pak jsem si balík vyzvedl.
zde máte výsek z fakturky UH ohledně toho poštovného. http://www.pracenalane.cz/modely/ucetCAP.JPG
- nepamatuju kolik byl dolar tenkrát, teď počítám cca 20,- Kč a celou cenu jsem zaokrouhlil na 3000,- Kč
Nikoho nenutím kupovat, ale diskutovat o stovkovém rozdílu, když to má kupující bez práce se mi zdá docela malicherné.
Hezký den
valino
valino píše:zde máte výsek z fakturky UH ohledně toho poštovného. http://www.pracenalane.cz/modely/ucetCAP.JPG
Mimo tema: Diky za tuhle fotku, konecne mam dukaz, ze to jde, ikdyz na webu pisou, ze by to takhle jit nemelo
Live smart, die happy...
ja sem tady nehazel nic se stovkama spis sem resil to postovne.... a nechtel sem nikoho pohanit....
jestli to tak beres tak sooorrraccc....
nebudu se tady dohadovat... chtel sem jen vedet jestli to postovne je kolik je... pac na HC pisou ze to mozna neprojde....
ted uz to vim a diky... raslik
jeste co vim psal sem 60 dolaru a ne 50... tak nevim.. a ubec sem to nemyslel spatne... zatim....
jestli to tak beres tak sooorrraccc....
nebudu se tady dohadovat... chtel sem jen vedet jestli to postovne je kolik je... pac na HC pisou ze to mozna neprojde....
ted uz to vim a diky... raslik
jeste co vim psal sem 60 dolaru a ne 50... tak nevim.. a ubec sem to nemyslel spatne... zatim....
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
valino píše:Nazdárek
Hezký den
valino
Můžu vědět proč jsi platil DPH, když ero stojí cca 80$ a poštovný se do toho nepočítá? a i kdyby tak za 140$ ani omylem! (předpokládám vzhledem k váze již nic jiného v balíku nebylo
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
zdar
add PIKUS 1
Můžu vědět proč jsi platil DPH, když ero stojí cca 80$ a poštovný se do toho nepočítá? a i kdyby tak za 140$ ani omylem! (předpokládám vzhledem k váze již nic jiného v balíku nebylo Myšlenka )...
kupoval jsem ho loni a poštovné se počítá. Proč jsem platil ? Protože nehledám jak vše ojebat a prostě zaplatím. Proč nezaplatit DPH ? I s ním je to dobrá cena a DPH jde do státu ne do obchodníka.
čus.
add PIKUS 1
Můžu vědět proč jsi platil DPH, když ero stojí cca 80$ a poštovný se do toho nepočítá? a i kdyby tak za 140$ ani omylem! (předpokládám vzhledem k váze již nic jiného v balíku nebylo Myšlenka )...
kupoval jsem ho loni a poštovné se počítá. Proč jsem platil ? Protože nehledám jak vše ojebat a prostě zaplatím. Proč nezaplatit DPH ? I s ním je to dobrá cena a DPH jde do státu ne do obchodníka.
čus.
Naposledy upravil(a) valino dne úte 03.11.2009 13:44, celkem upraveno 2 x.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
valino:
To nejako nechápem... Je fajn, že nehľadáš "jak vše ojebat", ale v tom prípade potom ojebali colníci teba, nie ? Limit je jasne daný 150 euro... teda pokiaľ si tam nemal aj niečo iné v tom samom balíku, príp. pokiaľ si to nemal deklarované na kšeft.
A poštovné sa nepočíta. Resp. je to tak, že pre určenie, či sa jedná o "zboží nepatrné hodnoty", sa počíta len cena balíku bez poštovného. A pokiaľ je cena vyššia ako určuje zákon (150 euro), tak potom sa platí DPH z celej čiastky - cena balíku aj poštovné.
To nejako nechápem... Je fajn, že nehľadáš "jak vše ojebat", ale v tom prípade potom ojebali colníci teba, nie ? Limit je jasne daný 150 euro... teda pokiaľ si tam nemal aj niečo iné v tom samom balíku, príp. pokiaľ si to nemal deklarované na kšeft.
A poštovné sa nepočíta. Resp. je to tak, že pre určenie, či sa jedná o "zboží nepatrné hodnoty", sa počíta len cena balíku bez poštovného. A pokiaľ je cena vyššia ako určuje zákon (150 euro), tak potom sa platí DPH z celej čiastky - cena balíku aj poštovné.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc