samokřídlo s vysílačem Hitec Flash 5x

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
finč

#16 Příspěvek od finč »

lakotamm píše:Náhodou mám flash 5sx a samokrídlo. Nastavil si mix? Popíš ako sa to chová pri pritiahnutí, potlačení a točení. Vyriešiť to na 100% pôjde :wink:

mix, elevon, jsem pouze přepl na on, dále jsem s tím nedělal nic, teda dělal, ale bezvýsledně :( při přitáhnutí výškovky dou obě serva správně, při potáhnutí kniplu na křidýlka doprava de pravé křidélko dolu, místo nahoru. Kdyby něco mužu to natočit
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

Cece ty me snad donutis vytahnout Flashe z kufru, vytahnout jeden z prijimacu a vyzkouset to :D Nak
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lakotamm »

finč píše:
lakotamm píše:Náhodou mám flash 5sx a samokrídlo. Nastavil si mix? Popíš ako sa to chová pri pritiahnutí, potlačení a točení. Vyriešiť to na 100% pôjde :wink:

mix, elevon, jsem pouze přepl na on, dále jsem s tím nedělal nic, teda dělal, ale bezvýsledně :( při přitáhnutí výškovky dou obě serva správně, při potáhnutí kniplu na křidýlka doprava de pravé křidélko dolu, místo nahoru. Kdyby něco mužu to natočit

Počkáš do zajtra? Mám vybité batérie na vysielačke keďže s ňou už nelietam a musím ich nabiť. Zajtra sa do toho pustím. Ale podla mňa bude problém v epa + reverz.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Rajny »

kdyz ti jde dobre vyskovka a spatne kridylka, tak musi stacit prehodit serva v prijimaci
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Nakadah »

Souhlas s Rajny, ted sem si tady s tim hral. Prehod serva navzajem v prijimaci - me uz to taky funguje spravne. Reverzy u toho nepomuzou - treba optic6 ma nastavitelny smer a pomer mixu, flash tohle bohuzel nema.

Nak
finč

#21 Příspěvek od finč »

Nakadah píše:Souhlas s Rajny, ted sem si tady s tim hral. Prehod serva navzajem v prijimaci - me uz to taky funguje spravne. Reverzy u toho nepomuzou - treba optic6 ma nastavitelny smer a pomer mixu, flash tohle bohuzel nema.

Nak

to mi zase nejde vejškovka a křidýlka
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lakotamm »

Daj epa na jednom kanále opačne a potom skús reverz najprv jedného a ak to nepôjde druhého krídelka. To by malo pomôcť.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Nakadah »

EPA opacne neda to jenom nastavuje vychylky v jednom ci druhem smeru 0-125% :roll: Reverz to akorat cele rozhodi naopak. Pred chvili sem to tady zkousel.

finc> zvol si model ve vysilaci, vypni, zapni s EDIT (UP+DOWN), najed si RST AL a cut/save potvrd - smazes nastaveni a zacnes odznovu

Pak down na elenon, cut/save zmen na ON, vypnout a zapnout.

Reverzy nech jak jsou, vyzkousej. Me chodila naopak "vyskovka" ale "kridelka" chodila dobre. Reverzi obou kanalu sem sice zmenil "vyskovku" dobre ale "kridelka" chodila naopak. Takze reverzy zrusit u kanalu 1 a 2 na NOR a prehod serva mezi sebou. To co bylo na kanalu 1 dej do kanalu 2 a naopak.

Pak uz mi to slape. Vic s timhle vysilacem nevyšpekuluješ. Nak
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lakotamm »

Nakadah píše:EPA opacne neda to jenom nastavuje vychylky v jednom ci druhem smeru 0-125% :roll: Reverz to akorat cele rozhodi naopak. Pred chvili sem to tady zkousel.

finc> zvol si model ve vysilaci, vypni, zapni s EDIT (UP+DOWN), najed si RST AL a cut/save potvrd - smazes nastaveni a zacnes odznovu

Reverzy nech jak jsou, vyzkousej. Me chodila naopak "vyskovka" ale "kridelka" chodila dobre. Reverzi obou kanalu sem sice zmenil "vyskovku" dobre ale "kridelka" chodila naopak. Takze reverzy zrusit u kanalu 1 a 2 na NOR a prehod serva mezi sebou. To co bylo na kanalu 1 dej do kanalu 2 a naopak.

Myslím, že je to to isté :wink: Zajtra vyskúšam :wink:
finč

#25 Příspěvek od finč »

Nakadah píše:EPA opacne neda to jenom nastavuje vychylky v jednom ci druhem smeru 0-125% :roll: Reverz to akorat cele rozhodi naopak. Pred chvili sem to tady zkousel.

je možný, že mi to pořád nejde? už fakt nevim, nemuže to bejt přijímačem? mám přijímač HFS-05MS
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Nakadah »

A ja HFS-04MG a HFS-06MT - u obou to pracuje. Serva jinak v jednotlivych kanalech chodi bez mixu dobre na obe strany? Pokud ano tak je spis problem ve vysilaci...Nak
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od lakotamm »

finč píše:

je možný, že mi to pořád nejde? už fakt nevim, nemuže to bejt přijímačem? mám přijímač HFS-05MS

Prijímačom by to byť nemalo. Skús urobiť to, čo ti napísal, ale namiesto kanálu 1 použi kanál 2 a opačne.
finč

#28 Příspěvek od finč »

Nakadah píše:A ja HFS-04MG a HFS-06MT - u obou to pracuje. Serva jinak v jednotlivych kanalech chodi bez mixu dobre na obe strany? Pokud ano tak je spis problem ve vysilaci...Nak

serva normálně dou, na obě strany, makaj jak maj :( asi to teda bude vysílač :( to je docela fajn no, zkusim to na kamošově, jinak diky moc za trpělivost
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lakotamm »

finč píše:
Nakadah píše:A ja HFS-04MG a HFS-06MT - u obou to pracuje. Serva jinak v jednotlivych kanalech chodi bez mixu dobre na obe strany? Pokud ano tak je spis problem ve vysilaci...Nak

serva normálně dou, na obě strany, makaj jak maj :( asi to teda bude vysílač :( to je docela fajn no, zkusim to na kamošově, jinak diky moc za trpělivost

Ešte skús, to čo som napísal.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ikar »

Mám stejný vysílač a taky jsem s tím bojoval. Nečetl jsem detailně všechny příspěvky, takže Vysílač funkce elevony, přijímač na kanále 1a2.
A nyní nastává laborace. Musíš přehazovat serva v kanálech a měnit reverzy tak dlouho, až trefíč správnou kombinaci. Prostě zapoj serva, zkus zreverzovat jedno, pak zpět, pak druhé, zpět a reverzni obě. POkud to nepůjde, přehoď serva a vše udělej znova. Taky to tak vždy dělám. Prostě metoda pokus omyl a je jen otázkou kdy trefíš tu konstalaci, která je správná. Taky jsem nad tím strávil hodiny a nakonec pomohla náhoda.

Mohl bych se ti podívat jak to mám já, ale je to zbytečné, protože můžeš mít jinak zabudovaná serva a bude to k ničemu a akorát matoucí. Takže pokud ti někdo radí, že to máš udělat tak a tak konkrétně, obráceně zamontovaná serva to znehodnotí a nefunguje.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“