FOX EPP 66"

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Abu »

GrizzlyCz píše:a co třeba tohle?? http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=34016 na náhr. díly cca 1500

Tak tohle jsme se pokouseli zalitat jednomu zacatecnikovi na letisit asi pred 2ma tydny. Bes a hruza !! Teda, neni to horsi nez Skylady, ale treba EasyGlider lita precejen lip. To "ASW" ma napr. uplne debilne reseny kridylka, nahony bowdenem, tuhe zavesy a mala plocha kridylek = na kridylka to skoro nereaguje. Kridla jsou velice stihla, takze pevnost nic moc a uz pri normalnim letu to s nima dost mava, akrobacii bych neriskoval. Kluz je celkem slusny, ale hlavne diky nizke hmotnosti. Za silnejsiho vetru to asi bude spatny. Motor neni nijak extra silny, ale kvuli subtilni konstrukci je to mozna dobre.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
powder
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od powder »

Zdravím kolegy RCManiaky.
Prosím o radu a názor...

Fox je téměř dokončen. Zbývá sesadit trup. Před tím bych ale rád dokončil přípravu pro vlečný háček pro start gumicukem.
Bohužel ideální poloha je na zadní hraně podvozkového kola.

Tedy napadají mě čtyři možnosti řešení:
- Vlečný háček dát cca 3 cm za těžiště. (Zřejmě pitomost.)
- Kolo nechat vyjímatelné a vytvořit do jeho dutiny dřevěnou vložku pro připevnění háčku. (Jak vložku fixovat?)
- Upevnit snadno a čistě háček před podvozkové kolo. (Pak bude ale cca 9cm! před těžištěm.)
- Vykašlat se na háček :twisted:

Děkuji za konstruktivní náměty... :)

Obrázek
Tužka naznačuje osu těžiště.
Obrázek

Další fotky za "stavby": Obrázek
milost
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od milost »

Ahoj chlapi,

jelikoz jsem jeste letecky kure, tak se proste musim zeptat.

1) Na svah se dostanu maximalne 2x za mesic, a to je pak skoro skoda penez. Da se fox omotorovat tak, abych si radne zalital i na poli? (Pri rozumny vaze a dobe letu stylem ,,rychle nahoru, rychle dolu''.)

2) Jak je to s pristavaci rychlosti? Jak dlouhou drahu?

3) Odpusti tenhle akro-smudla chvilku nepozornosti? Litam sotva tri mesice (TORO 900).

Pac jsem jeste maly modelarsky pivo, kazda odpoved mi pomuze. Predem dik. 8)
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

pokud litaš pouze 3 měsíce,tak bych nepospíchal na rozmlácení Foxe ale tvá představa má hlavu a patu.navíc na svahu jsem ho viděl lítat a fakt nic moc,EG odevzdá daleko víc radosti.nech tomu čas.asi bych se nesnažil zachovatpuvodní čumák z duvodu zachování maketovosti a šel cestou učelnosti podle mého 70-100 g motor z toho udělá pohodové živé motorové letadlo,které se dá na rozdíl od klasických epp metrovek složit do auta a rozumě převážet.ted ti nepíšu jak to máš udělat,ted ti píšu jak Foxika plánuji já.Jako s větroněm s nim nepočítám. :wink:PS:nepozornost ti neodpustí žadné letadlo,tím začni trénink. :wink:
DaggyMAC

#95 Příspěvek od DaggyMAC »

Neviem, či ste si všimli, ale Windrider má na svojich stránkach jesennú akciu - Windrider Fox Glider a Electric je BEZ POŠTOVNÉHO!!! Takto vychádza 70$, čo je skvelá cena.
powder
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od powder »

powder píše:...rád bych dokončil přípravu pro vlečný háček pro start gumicukem.
Bohužel ideální poloha je na zadní hraně podvozkového kola.

Tedy napadají mě čtyři možnosti řešení:
- Vlečný háček dát cca 3 cm za těžiště. (Zřejmě pitomost.)
- Kolo nechat vyjímatelné a vytvořit do jeho dutiny dřevěnou vložku pro připevnění háčku. (Jak vložku fixovat?)
- Upevnit snadno a čistě háček před podvozkové kolo. (Pak bude ale cca 9cm! před těžištěm.)
- Vykašlat se na háček :twisted:

Děkuji za konstruktivní náměty... :)

Tak náměty sice žádné nepadly, přesto jsem dokončil vlečný háček...
Pro inspiraci ostatním stavitelům...

Materiál dřevo (kus bukové větve) a letecká překližka 1,5mm. Slepeno purexem. Háček je svářecí drát 3mm s vyřezaným závitem. Nalakováno několika vrstvami zaponového laku (jiný nebyl).
Ještě by to sneslo stříknout na bílo :)

Obrázek
Abu
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Abu »

Powder = nejak jsem si toho vsimnul az ted. Chtel jsem poradit: "vykaslat se na kolo a dat tam jen hacek", ale koukam ze tve reseni s vyndavacim koleckem je docela pekne. Kazdopadne ten hacek musi poradne drzet, spravne napnutej gumicuk ma tah mnoho kg, tak doufam ze si to dost nadimenzoval, hlavne aby se to nevyrvalo z okolniho EPP. Mozna bych jeste zvazil udelat hacek nejak posuvny, ono se to docela hodi pro jemne vyladeni. Ja mam treba na jednom vetrunkovi hacek vypilovany z hlinikoveho profilu, ma tri "zuby", posledni je tesne pred tezistem.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
t.jilek
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od t.jilek »

Ahoj nasel sem tenhle link az dneska.Da se ten fox (bez motoru)sehnat a v nejakym ceskym krame??
Z-37-110cmfík-100-100cmManta eppFox epp
Odpovědět

Zpět na „Větroně“