Lak z kanagomu a acetonoveho redidla C6000
Lak z kanagomu a acetonoveho redidla C6000
Cau, nevedel byste nekdo v jakem pomeru cca mam smichat kanagom s acetonovym redidlem, aby vznikl lak? Chci balzovy model auta napred nalakovat timto lakem a pote natrit treba nejakym emailem nebo jinou barvou.
Diky!
Diky!
na ředěnej kanagom se vyprdni kup normalka nitroceluozovej lak na nabytek ředěnej kanagom časem křehne a žloutne (UV) navíc má dost veliký pnutí. Časem by se mohlo stát že jak si bude ten kanagom "sedat" a barva by mohla "krakovat" "zvedat se" začnou se dělat jakoby šupinky. dle mého názoru bude nejlepší lak na nábytek.
díky pnutí jsem jej taky přidával do laku pro zlepsení vypínacich vlastností laku při potahování. ale nesmí se to s kanagomem přehnat!
na tvoje účely bude fakt nejlepší jak jsem psal výše.
Můžeš nám prosím výce přiblížit na co konkrétně to chceš jak si představuješ to ono na co to budeš nanášet? třeba tu s klukama přijdem na nějaké vhodné řešení:)
na tvoje účely bude fakt nejlepší jak jsem psal výše.
Můžeš nám prosím výce přiblížit na co konkrétně to chceš jak si představuješ to ono na co to budeš nanášet? třeba tu s klukama přijdem na nějaké vhodné řešení:)
Je to model Ferarri F 355, delka cca 60 cm, cele z balzy, konstrukce z pricek a nasledne na pricky prilepena plna balza. Chtel jsem tu plnou balzu na povrchu natrit napr. cervenym emailem, ale bylo mi receno, ze mam napred povrch nalakovat lakem a az teprv potom pouzit email, protoze balza tu barvu saje.
Uz mam koupene 2 kanagomy a 0,4 l redidlo, tak to asi hold zbyde pro strycka prihodu na neco jineho
Uz mam koupene 2 kanagomy a 0,4 l redidlo, tak to asi hold zbyde pro strycka prihodu na neco jineho
aha mno jako jestli to pak chceš mít červený.. nebo jedno jak barevny asi bych to nalakoval tim lakem na nábytek aby to nesálo.. prvně řidší a pak hustější ale ne hustej. po každý vrstvě lehce přebrousit (balsu tím zbavýš takovejch tech chlouků) uvidíš jak se ti to vybroušený bude zdát krásně hebky a jak to nalakuješ první vrstvou tak z toho bude struhadlo to musí pryč! Lakuj a pěkne v rozumným tempu aby byly ty vrstvy zaschlý až to bude uplně hladký. pak bych na to asi nastříkal plnič normálně ve spreji Motip takovej béžovej ale až ten nitro lak bude fakt vytvrdlej klidne až za pár dní. jinak se ti to začne asi taky zvedat jak sem psal už o tom kanagomu... ten plnič ti ukáže jak dobře si brousil nebo ne a kde budeš mucset tmelit nebo brousit. je to fakt dřina vychytat to do dokonalýho povrchu aby to bylo pěkně souměrný a hladký. Nakonec finále .. barva kterou si zvolíš, ale zase dávej bach aby se ti přípqadne nežrala s plničem nebo lakem. a nezapomeň povrchovkou toho můžeš hodně schovat, ale taky hodně chyb ukázat!
Napínací lak
1litr Acetonu, do toho natlačit 2 tuby Kanagomu, rozmíchat a pak do toho nalít 2dcl lesklého nitrolaku na nábytek. Nepoužívám nic jiného, na éro natřu 2 - 3 vrstvy a je i nalakováno.