Komponenty z Hobbycity - nabíječka Turnigy Accucel-6 50W 5A

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Michal_N »

Walhalla píše:tak moje dnesni prihoda s accucellem, ktery mi par mesicu slouzil k naproste spokojenosti.. dneska se mi stala nehoda. strcil sem od dvouclanku servisni konektor tam kam patri a chystal se zapojit silove vodice, ale plusko se my uvolnilo, dotklo se krytu nabijecky, ktery je bohuzel kovovy - dotklo se na urovni direk pro servisni konektory - kour sem nevidel, ale trochu bylo citit neco zpaleneho.. no a uz mi to nebalancuje. prez servisni jde nabijet, ale kdyz dam balancovane nabijeni, tak mi to rekne, at zapojim servisni konektor, i kdyz jej zapojeny mam. Nebalancovane to nabiji dal, ale...

no holt nesikovne ruce.. za to elektronika nemuze a ani nepomuze...

Tak to jsi měl opravdu smůlu. Ale je to poučení pro nás ostatní, že je lepší zapojovat nejdříve silové vodiče a až potom servisní konektor.
lodnik

#17 Příspěvek od lodnik »

Používám ji skoro rok a vůbec ji nějak nešetřím a jsem s spokojený.Nabíjel jsem všechny druhy baterii a dokonce ji používám na nabíjení baterie v autě .Jako zdroj používám upravený zdroj z PC.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

Já jsem zase "někam" skoro nacpal servisní konektor... Bylo to v noci, prostě vstávání ještě k jednomu packu a i když se to zdá nemožné, servisní konektor jsem se snažil rozespaný nacpat ""vzhůru nohama" někam do nějaké servisní samičky, bliklo to, zasmrdělo to (rázem jsem byl vzhůru...), ale nabíječka šlape dál... Akorát na ten ventilátor se musím kuknout, to je děs... :-)
Kenny McCormick

#19 Příspěvek od Kenny McCormick »

po tych dost kladnych ohlasoch som sa rozhodol si ju tiez kupit.
Vcera mi dosla, zapojim zdroj 13,5V/3,8A, rozsvieti si display - ale len horny riadok, a .......... nic. Nefunguje... Skusil som prepnut zdroj na 12V/5A.......nic. Stale svieti len horny riadok, nic nenapisane. Asi po 3-och minutach nieco pod ventilatorom trosku zadymylo a zasmrdelo. Vypol som ju, po chvilu zapol, stale to iste, svieti len horny riadok, nedymi.
Tak neviem, ci sa oplati ju posielat naspet, alebo rovno zahodit... Som z nej sklamany... :cry: :cry: :cry:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

Doprčic tak to je teda fakt smůla... Zrovna minulý měsíc jsem posílal tři stejné na Moravu, bez problémů (zatím)... Už jsem jich "rozdýloval" aspoň deset a žádná zatím nekiksla...
Poslal bych ji zpátky, domluv si podmínky na on-line chatu, jsou tam ochotní.
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od vrabec1 »

Jednoznačne reklamovať, poslať späť. Vraj okolo toho nerobia žiadne okolky. Pošlu ti novú akurát budeš odľahčený o to poštovné smerom tam.
Niekde na stránke majú aj uvedený postup ako reklamovať prípadne hľadaj tu na diskusii sa mi vidí že som tu o tom čosi už čítal.
mám otázku akú si si nechal uviesť cenu na balík? platil si DPH, či ti prišla rovno domov? Ja mám momentálne jeden balík na colnici v cene 152.99usd (teda niečo cez 103€) tak som zvedavý či mi to pošlú domov či si budem musieť po to ísť na colnicu do KE a zacvakať ďalších 20€ DPH.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Marek71 »

Reklamoval som už párkrát, tu je taký stručný návod aj s odkazmi na HC:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... nanov.html
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Kenny McCormick

#23 Příspěvek od Kenny McCormick »

Vrabec- nechavam ich pisat to co chcu napisat - cenu. Okrem prveho balika za 156USD, som dph zatial /dalsie 3/ neplatil. Ale poucil som sa a posielam len v malych hodnotach okolo 50-60USD.

Dik za rady, poslem to naspet, kdesi som cital, ze neposielaju novu ale vracaju peniaze formou kreditu na dalsi nakup.
Kenny McCormick

#24 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak som im to pekne krasne poslal spet. Stalo ma to 6€, v bublinkovej obalke, obycajnou postou. Mozno som to mal rovno zahodit...
Dost ludi ju chvalilo, stazovali sa len na ventilator a akurat ja som musel dostat taky shit...

Vezmem radsej G.T. power A6 s pasivnym chladicom - aspon sa nic nebude zasekavat, alebo lepsie A6-10 200W.

EDIT GT A6 ma ja ventilator. Je tichy a dokladne skryty :oops:
Naposledy upravil(a) Kenny McCormick dne čtv 10.12.2009 11:36, celkem upraveno 1 x.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

Alebo iCharger 106B+, tie sú už teraz v pohode a nehoria :-)
megadacan
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od megadacan »

Moje zkušenost s Accucel 6 je výborná, co se týče LiPo a NiXx. Horší je to ale s LiFe. Tam se mi zdá, že chybně ukončuje nabíjení. Zkoušel jsem nabíjet LiFe 4S asi tak 10x (dál už na to nemám nervy a nechci si totálně rozjet packy) a vždy ze začátku nabíjí dobře, články se srovnávají, ale pak kolem 3,50V na článek jeden vystřelí na 3,60V a ostatní klesají zhruba někam k 3,42 - 3,45V. A pak je nabíjení ukončeno při celkovém napětí článku 13,9xV na článek a nikoli při napětí 14,40V, jak by mělo být správně.

Kenny McCormick - "Vezmem radsej G.T. power A6 alebo lepsie A6-10 200W."
Taky jsem o té A6-10 200W uvažoval, ale našel jsem tady na RCmanii komentář a na YouTube i video, jak je na téhle nabíječce nastaveno např., aby cpala 8A, to se taky zobrazuje na displeji nabíječky, tedy 8A, ale zapojený měrák ukazuje polovinu, tedy 4A. Ale osobní zkušenost s touhle nabíječkou nemám.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od RiMr »

Marek71 píše:Alebo iCharger 106B+, tie sú už teraz v pohode a nehoria :-)

"sisišůr" Marku?
Chci ji v brzké fobě poprvé zapojit na autobateriii, furt to odkládám... Mám ji doma asi půl roku, naprosto maximální spokojenost (půl času jede jako nabíječka a půl času jako zdroj k řezačce) ale toho blafnutí při připojení k baterce se pořád bojím... :-)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Marek71 »

Doch, bin ich soweit sicher :-)

Ten moj kus prežil už nejakých pár pripojení na autonabíjačku a nezhorel, tak z toho usudzujem, že tento problém už pominul. Zapojil som nabíjačku na baterku a až potom som pripojoval akumulátory.

PS:
Inak, doma ju napájam buď upraveným PC zdrojom, alebo NTB zdrojom (16V, 4A) a tiež v pohode.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RiMr »

Super, dík! :-)
Taky ji mám na notebookovém zdroji a jede jak víno. Nedávno jsem měl návštěvu z Moravy, jednoho kamaráda který Čínu VŮBEC nemusí a vůbec se v ní nevyzná. Já jsem z pr*ele přelepil 106B+ samolepkami Multiplex co mi zbyly po EasyStarovi... Pomáhal mi řezat nějaké výřezy, koukal jak puk že to napájím z nabíječky a dal mi psáhodlouhou přednášku o tom, proč se vyplatí kupovat značkové "evropské" zboží, které při svém vývoji realizuje invenci a nové postupy a jak to asijští kopírovači nikdy umět nebudou, protože to jsou prostě zaostalí rýžožrouti....blablabla...
Tak jsem ho v tom tak půl hoďky nechal a pak jsem postrhával samolepky. No, a koukal ještě víc a nechtěl mi věřit že to není kopie nějakého "graupneranebotakněco"... :-)
Jsem s ní fakt spokojený...
Kenny McCormick

#30 Příspěvek od Kenny McCormick »

Pre informaciu k mojim problemom pisanym hore s acc6 na HC

Reklamoval som ju, kedze mi poslali nefunkcnu. Dosla im o 20 dni obyc. postou. Cakal som, ze dostanem nakupny kredit, skusal som aj na stranke zmenit objednavku, resp. zrusit, ked tam nabehlo, ze je reklamacia uznana. Nedalo sa. Mal som zrejme poziadat mailom. Dnes - t.j. dva dni na to, co uznali reklamaciu, mi posielaju novu. :( Medzitym som ale kupil inu... :cry:

Ak by mal niekto zo slovenska zaujem... o 15-20 dni dojde
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“