Ještě jednou OPTIC 6 a ECLIPSE versus FX-18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
aho

Ještě jednou OPTIC 6 a ECLIPSE versus FX-18

#1 Příspěvek od aho »

Již jsem téměř rozhodnut koupit OPTIC 6, protože jsem již dříve někde zachytil, že ECLIPSE má prblém se softem. V diskusi, která se tu řešila na toto téma minulý týden mě zaujal názor, že OPTIC má málo kanálů. Proti mím součastným 4 mi 6 připadalo nádherné číslo. Je jich pro létání s letadly typu směrovka, výškovka, křidélka, klapky a motor potřeba opravdu víc a na co? Mě po troše namáhání mozkovny připadl akorát případ, pokud by člevěk chtěl výše uvedený model osadit 4 servy do křídla 2x křidélka, 2x klapky a potom 1x směrovka a 1x výškovka, tak již není kanál pro motor? Ale to se snad dá vyřešit zapojením klapek přes Y kabel, nebo to takto omezuje využití nějakých mixů počítačové soupravy?
Ohledně mezivolby FX-18 bych docela uvítal informaci, kde by se dala tato souprava sehnet za 7000kč se servy i přijímačem, jak zmiňoval uživatel zdzd a jestli má možnost změny kmitočtového zdvyhu + a - pro ovládání přijímačů z čínských setů a zda je oproti OPTIC 6 masivnější mechanické konstrukce.
Poslední dotaz je jestli někdo nevíte zda jde u některého vysílače zachovat proporcionální ovládání elektromotoru jiným ovladačem než křížovým. U optic 6 je možno ovládat elektromotor také připínačem vypnuto/zapnuto na 100% což se mi zdá málo. Připadalo by mi to lepší pro možnost ovládat křížovým ovladačem klapky.

Díky všem, kdo se prokousali tímto dlouhým elaborátem nerozhodného kupce.
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Ještě jednou OPTIC 6 a ECLIPSE versus FX-18

#2 Příspěvek od arda1 »

aho píše:a jestli má možnost změny kmitočtového zdvyhu + a - pro ovládání přijímačů z čínských setů
To si jako děláš srandu? :lol: :lol: :lol:
aho

#3 Příspěvek od aho »

Ani ne, ale začínal jsem na sky lady, která ještě létá, tak proč ji nedolétat s lepším vysílačem. Optic 6 tuto volbu má.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Futaba ne(nepotřebuje to)-ale za to má třeba spolehlivý PCM-který je pro mě 100x lepší než nějaký kmit. zdvih :wink:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Optic 6 ma zase QPCM... jestli je spolehlivy to zatim nevim. A co se ceny tyce, tak ho muzes poridit za necelych 5000,- se 1 servem a 8mi kanalovym prijimacem.
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

FX-18 je za 7082,- na www.helimania.cz
dynty

#7 Příspěvek od dynty »

no fx-18 poridis za 3500 na hangaru 1 ulne novou tedkon jsem ji tam kupoval a nejaky primac sezenes za 1000 dokoupis krystaly a jsi na mensi cene nez optick a fx-18 je 100% lepsi vysilac jinak ji muzes koupit take v celem setu za tech 7000
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od j3nda »

sest kanalu optica pro ovladani letadel bohate staci, u vrtulniku by melo stacit na ovladani take, ale je fakt, ze uz pak nezbyvaji volne kanaly na blbinky.
FX18 moc neznam, sice jsem o ni premyslel, ale odradilo me, ze v zakladu mela malo kanalu. Takze muzu mluvit jen o opticovi - klapky je lepsi ovladat, tak jak je to vymyslene, ovladacem na boku, jinak si vytvaris zlozvyk. presunout se to da pomoci volnych mixu, ale je to blbost. jinak optic jsem kdysi koupil novy i s prijimacem hfd08rd a jednim servem za 4000,-
koko
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od koko »

Tyhle diskuze jsou porad stejny. Podivej se do historie. Jestli ze premyslis o vyuziti prijimace z cinana tak nema cenu premyslet o detailech jednotlivych vysilacu. Jdi do prodejny, nech si je vsechny ukazat a ktera z nich se ti bude pocitove nejvic zamlouvat, tu si kup.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

Re: Ještě jednou OPTIC 6 a ECLIPSE versus FX-18

#10 Příspěvek od Kerberos »

Mě po troše namáhání mozkovny připadl akorát případ, pokud by člevěk chtěl výše uvedený model osadit 4 servy do křídla 2x křidélka, 2x klapky a potom 1x směrovka a 1x výškovka, tak již není kanál pro motor? Ale to se snad dá vyřešit zapojením klapek přes Y kabel, nebo to takto omezuje využití nějakých mixů počítačové soupravy?

křidélka 1a5 kanál, klapky přes Y na 6, směrovka, vejškovka a motor normálně. a pokud bys chtěl na 5. třeba podvozek, tak křidélka dáš přes Y na 1. takže 6 kanálů stačí.

jde o to co lítáš a co chceš v brzké budoucnosti lítat.
FX-18 je cenově pěkně, ale je v základu 4kanál, musíš rozšířit. Optic je včetně všech přepínačů. já si jí pořídil, mám jí cca rok a půl a zatim jsem na své létání víc nepotřeboval
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mad_Box »

Již se tu na diskuzi opakuji. Jsem pro eclipse. Provedením se mi zdá lepší než optic a chyby má jen v soft pro vrtulníky. Ale budeš létat vrtulníky? Pokud ne tak ti chyby nevadí. Pokud budeš létat letadla, vystačíš si s ním uplně bohatě. A až ti přestane stačit tak si ho necháš upgradovat a můžeš klidně používat dvě serva na VOP, Dvoje stopky, A ,můžeš klidně lítat vrtulníky, Přiřadit si funkce na jákýkoli vypínač, a u větroně si můžeš zapnout zpoždění plyný na vypínačí(plyn se nepřidá skokově ale přidává se plynule asi po dobu 2Sec.)
Myslím že cenový rozdíl mezi eclipsem a opticem není zas takový, ale pokud ti optic nyní stači tak si ho klidně kup. Ale pokud chceš jít dál tak ti brzy stačit nebude.
Fox
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fox »

Futaba je bomba - pokud si chceš vyloženě výhát s mixama a vším možným vyhazovat za letu parašutisty a podbně tak si kup futabu - neprohloupíš

Jestli to chceš akorát na létání (ten parágán by tam šel určitě taky :wink: ) tak ber optika. Určitě ti bude stačit i do budoucna pokud se nebudeš chtít pustit do obřích maket letadel nebo lodí se spoustou efektů. Pokud teďka létáš s ovladačem na skylady tak čekej zlepšení o 200% v řízení lady. ono by to do ovladače člověk neřekl ale vůbec se to nedá srovnat. Už enom prot že to prostě neruší. akorát si tam musí potom všude nstvavit výchylky na 125% a u plynu aspoň posunou subtrim dozadu pač ten regulátor je stavěný spíš na graupnera (potřebuje větší výchylky).
Taťka když jsem si tedka pořídil optika taky kvuli novému letadlu trval na tom žwe bude létat s lady se svým osvědčeným ovladačem. (přebírat letdalo zapínaním a vypínaním dvou vysílaču je fakt zajimave). když sem to měl ve vzdchu sem mu optika vnutil ať to skusí. Už nechce létat s ničím jiným.

Ber optika - bohatě stačí
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od j3nda »

Mad_Box píše:Již se tu na diskuzi opakuji. Jsem pro eclipse. Provedením se mi zdá lepší než optic a chyby má jen v soft pro vrtulníky. Ale budeš létat vrtulníky? Pokud ne tak ti chyby nevadí. Pokud budeš létat letadla, vystačíš si s ním uplně bohatě. A až ti přestane stačit tak si ho necháš upgradovat a můžeš klidně používat dvě serva na VOP, Dvoje stopky, A ,můžeš klidně lítat vrtulníky, Přiřadit si funkce na jákýkoli vypínač, a u větroně si můžeš zapnout zpoždění plyný na vypínačí(plyn se nepřidá skokově ale přidává se plynule asi po dobu 2Sec.)
Myslím že cenový rozdíl mezi eclipsem a opticem není zas takový, ale pokud ti optic nyní stači tak si ho klidně kup. Ale pokud chceš jít dál tak ti brzy stačit nebude.

zajimave je, ze vetsinu tech vychytavek co tu popisujes, ma optic v zakladu ;)
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kerberos »

Myslím že cenový rozdíl mezi eclipsem a opticem není zas takový, ale pokud ti optic nyní stači tak si ho klidně kup. Ale pokud chceš jít dál tak ti brzy stačit nebude.[/quote]

pokud půjde dál, kde mu nebude stači Optic, tak mu Eclipsa taky stačit nebude
loki
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od loki »

To, ze ma FX-18 v zaklade len 4 kanaly nie je vobec problem. V predajni s elektrosuciastkami kupi 2 prepinace za par korun a pripoji ich na urcene miesto vo vysielaci a ma 6-kanal (+ dalsie 2 a ma 8-kanal). Nerobte z toho bubaka. Nie som elektrotechnik, ale takto som to urobil a vsetko je OK.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“