kubajs:
Lietaš lietadlá vo Phoenixe ?
DX6i ver. DX7 a nieco o 7k Futabe
-
pastor.matty
Marek71 píše:kubajs:
OK, dík za info. Ja som práve kdesi čítal, že Phoenix na lietadlá nič moc. Ale je možné, že to platilo ešte pre staršiu vrziu.
To je pravda, ale to už je minulostí. V prvních verzích neměli příliš dokonalý letový model pro letadla. Kluci z Phoenixu se ale dost snaží a pracují neustále na nových updatech, značně to vylepšili.
Jinak co říkali kluci lítající s vrtulníkama, údajně ovládat vrtulník v Phoenixu je o něco málo těžší než v reálu (osobně jsem vrtulník v reálu nikdy neřídil, ale myslím si, že rozdíl je hlavně právě v orienaci, která je v simu konkrétné u vrtulníků obtížnější).
To samé platí i u letadel. Např. při visení se špatně odhaduje v prostoru, zda je letadlo už mírně naklopeno na jednu stranu, nebo je stále přesně kolmo k zemi.
Phoenix krásně simuluje i nerovnosti povrchu při přistání. Třeba přistání s maketou P-51D na trávě je zajímavé. Někdy to má tendenci skákat jako koza. To samé pokud nepřistaneš absolutně hladce, je to jako na houpačce a při jediné chybě to rozsekáš.
Nemám bohužel možnost porovnat přímo konkrétní modely letadel s realitou, ale s klidem můžu říct, že ovládat makety Phoenixáckých větroňů na svahu je daleko těžší než lítat v reálu na svahu s mým Cularisem a o přistání ani nemluvě! Z toho simulátoru mám opravdu velmi dobrý pocit.
Párkrát jsem takhle potrénoval a poprvé vyrazil naostro s EasyGliderem na svah a přesně vědel, co od toho můžu čekat. S velmi nezáludnou Easinou to bylo na svahu oproti simulátoru opravdu easy, samozřejmě nehrozily žádné pády po křídle nebo absolutní ztráta kontroly nad érem při přetažení výškovky jako v simulátoru
Aby let v Phoenixu byl reálný, je nutné vypnout automatické zoomování kamery, jinak by člověk, který nikdy nelítal s reálným modelem, mohl být velmi nemile překvapený, jak je model v reálu rychlý
Kdybyste měli ještě nějaké dotazy na Phoenix, dejte to kdyžtak do patřičného vlákna o simulátorech, už tak jsem tohle vlákno dost zaneřádil.