DX6i ver. DX7 a nieco o 7k Futabe
DX6i ver. DX7 a nieco o 7k Futabe
Kedze som uplny zaciatocnik a chcem sa vybavit rozumnym zariadenim nielen kvalitou al aj cenou tak mam par otazok ohladne vysielacov.
Preco je tak drasticky cenovy rozdiel medzi DX6 a DX7? Teda okrem jedneho kanala navyse? Co viac mi ponuka DX7? Rozumejte, zatial som laik a popis mi moc nehovori. Ked uz mam nieco kupit, tak to najrozumnejsie v tejto cenovej relacii a v 2,4GHz pasme.
A porovnanie DX7 a 7 kanalovej Futaby? Co skor kupit? Nejde mi o princip vysielania, v tom mam jasno. Ide mi o funkcie a moznosti z pohladu uzivatela.
Jasne ze je zaujimava aj cenova otazka prijimacov ku tymto vysielacom.
Dakujem
Preco je tak drasticky cenovy rozdiel medzi DX6 a DX7? Teda okrem jedneho kanala navyse? Co viac mi ponuka DX7? Rozumejte, zatial som laik a popis mi moc nehovori. Ked uz mam nieco kupit, tak to najrozumnejsie v tejto cenovej relacii a v 2,4GHz pasme.
A porovnanie DX7 a 7 kanalovej Futaby? Co skor kupit? Nejde mi o princip vysielania, v tom mam jasno. Ide mi o funkcie a moznosti z pohladu uzivatela.
Dakujem
Re: DX6i ver. DX7 a nieco o 7k Futabe
petertn píše:Kedze som uplny zaciatocnik a chcem sa vybavit rozumnym zariadenim nielen kvalitou al aj cenou tak mam par otazok ohladne vysielacov.
Dakujem
Už víš, s čím chceš v budoucnu lítat? Plánuješ i lítání s větroni se 4 servovým křídlem (křidýlka + klapky)? Pokud ano, neudělej tu samou chybu jako já a kup radši ještě vyšší model než je DX7, tzn. nejlépe nějakou osmikanálovou, která má už ve výbavě letové programy pro větroně s tímto typem křídla.
I s DX7 se dá sice namixovat "crow brake", ale za cenu kompormisů a chybějících jiných mixů a trochu složitějšího přepínání v provozu.
Chcel by som sa venovat hlavne elektroletom typu easy star a podobne, dalej nejaky ten akro model a aj vetronom, to asi najviac, ale nic profi, urcite len pre relax a nie zavodne.
Este je v rozumnej relacii 8k Futaba alebo Aurora - ale je to novinka a nechcem riesit ich vyvoj a chyby
Ide mi len o laicke, resp. Pre laika pochopitelne vysvetlenie rozdielov tychto masiniek.
Jasne ze ked niekto napise aj nejake vysvetlenie funkciiv prikladoch tak to bude pochopitelnejsie. Nazov funkcie mi moc nepovie ale popis pomoze
Koli tomu som zalozil toto vlakno, nakoniec pomoze aj inym.
Este je v rozumnej relacii 8k Futaba alebo Aurora - ale je to novinka a nechcem riesit ich vyvoj a chyby
Ide mi len o laicke, resp. Pre laika pochopitelne vysvetlenie rozdielov tychto masiniek.
Jasne ze ked niekto napise aj nejake vysvetlenie funkciiv prikladoch tak to bude pochopitelnejsie. Nazov funkcie mi moc nepovie ale popis pomoze
Koli tomu som zalozil toto vlakno, nakoniec pomoze aj inym.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Jedna cesta je kúpiť teraz niečo ako DX6i, Optic + Assan a podobne a časom uvidíš, či ťa to bude baviť a kam chceš ísť.
Pokiaľ ale už teraz vieš, že to nie je len chvíľkové poblúznenie a že budeš lietať vetrone, išiel by som hneď do niečoho lepšieho. V konečnom dosledku ťa to vyjde lacnejšie. Pretože aj taký rekreačný vetroň má 4 servá v krídle a na jeho ovládanie už je potreba lepšiu mašinku... tiež ma to asi čaká
Pokiaľ ale už teraz vieš, že to nie je len chvíľkové poblúznenie a že budeš lietať vetrone, išiel by som hneď do niečoho lepšieho. V konečnom dosledku ťa to vyjde lacnejšie. Pretože aj taký rekreačný vetroň má 4 servá v krídle a na jeho ovládanie už je potreba lepšiu mašinku... tiež ma to asi čaká
petertn píše:Chcel by som sa venovat hlavne elektroletom typu easy star a podobne, dalej nejaky ten akro model a aj vetronom, to asi najviac, ale nic profi, urcite len pre relax a nie zavodne.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Pokud planujes vetrone tak pocitej s tim ze kdyz budes mit DX6 nebo DX7 tak ty jsou dostacujici pokud mas na kridle jenom kridylka. Kdyby sis chtel ale pak poridit ero ktere ma ovladane i klapky tak na to jsou tyhle radia dost nevhodna - bohuzel do nich prestoze maji dostatecny pocet kanalu nedali funkce podporujici tri nebo ctyrservove kridlo (2x kridylko, 2x klapka). Kdyz jsi se ptal na funkce tak ti to muzu popsat tak, ze radia ktera tohle podporuji tak maji prednastavene funkce ktere ti umozni napriklad - slopit kridelka i klapky dolu (termika), sklopit klapky dolu a zaroven zvednout kridelka nahoru (butterfly brzda), naklapet klapky stejne jako kridelka (zvyseni ucinnosti kridelek)
DX7 tyhle veci neumi a neco z toho se tam sice da naprogramovat, ale tak strasne krkolomnym zpusobem ze se da rict ze to nejde
Takze z hlediska vetronu jsou to vyhozene penize.
Navic ani u DX7 se neda menit mod (plyn na prave nebo leve ruce), takze zacatecnik kteri poradne nevi v jakem modu bude litat si treba koupi nevhodny pak uz nema moznost zmeny
Takze pokud planujes vetrone, tak ti de facto staci i petikanalove radio nebo ta DX6i, protoze DX7 ti proti nemu o moc vic neposkytne - ja jsem prave vetrone dlouho lital s petikanalovym Flashem a bohate mi stacil, pak jsem ale poridil vetrone s klapkami, poridil si DX7 a zjistil ze to byl omyl a koupil jine radio, ktere ty klapky na vetroni opravdu umi. Takze DX6 jo, DX7 by pro tebe byly vyhozene penize
DX7 tyhle veci neumi a neco z toho se tam sice da naprogramovat, ale tak strasne krkolomnym zpusobem ze se da rict ze to nejde
Navic ani u DX7 se neda menit mod (plyn na prave nebo leve ruce), takze zacatecnik kteri poradne nevi v jakem modu bude litat si treba koupi nevhodny pak uz nema moznost zmeny
Takze pokud planujes vetrone, tak ti de facto staci i petikanalove radio nebo ta DX6i, protoze DX7 ti proti nemu o moc vic neposkytne - ja jsem prave vetrone dlouho lital s petikanalovym Flashem a bohate mi stacil, pak jsem ale poridil vetrone s klapkami, poridil si DX7 a zjistil ze to byl omyl a koupil jine radio, ktere ty klapky na vetroni opravdu umi. Takze DX6 jo, DX7 by pro tebe byly vyhozene penize
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:DX7 tyhle veci neumi a neco z toho se tam sice da naprogramovat, ale tak strasne krkolomnym zpusobem ze se da rict ze to nejdeTakze z hlediska vetronu jsou to vyhozene penize.
Ano, mam naprogramovanou crow brake, ale uz mi nezbyva dostatecny pocet mixu na programovani klapek jako kridelek. Navic musim prepnout 3 paky, abych mohl aktivovat crow brake (1. vypnout plyn, 2. paku plynu dat ze spodni polohy alespon do centralni polohy, 3. prepnout GEAR paku, cimz aktivuju kridelka tak, aby se vyklapely soucasne nahoru a reagovaly na paku plynu, 4. prepnout paku klapek, cimz aktivuju klapky, aby reagovaly na paku plynu, pak uz ucinek crow brzdy ovladam pouze plynovou pakou.
Ma to jedinou nevyhodu, a to takovou, ze v pripadne krize nizko nad zemi neni rychle cesty zpet a nemuzu rychle nahodit motor, nebot bych prvne musel prepnout zpet 3 paky.
Jelikoz chci stejne pozdeji prejit na cisteho svahoveho vetrone bez motoru, tohle me aspon donuti nepouzivat motor
were píše:Navic ani u DX7 se neda menit mod (plyn na prave nebo leve ruce), takze zacatecnik kteri poradne nevi v jakem modu bude litat si treba koupi nevhodny pak uz nema moznost zmeny
To by u DX7 jit melo, myslím, ze to bylo popsane i v manualu, ale nezkousel jsem to (nejake manualni prohozeni pak nebo prepojeni kabelu).
were píše:Takze pokud planujes vetrone, tak ti de facto staci i petikanalove radio nebo ta DX6i, protoze DX7 ti proti nemu o moc vic neposkytne - ja jsem prave vetrone dlouho lital s petikanalovym Flashem a bohate mi stacil, pak jsem ale poridil vetrone s klapkami, poridil si DX7 a zjistil ze to byl omyl a koupil jine radio, ktere ty klapky na vetroni opravdu umi. Takze DX6 jo, DX7 by pro tebe byly vyhozene penize
Presne tak, DX7 je kompromis mezi DX6 a plnohodnotnou soupravou pro vetrone. Rovnez bych dneska volil jinak.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
kubajs píše:To by u DX7 jit melo, myslím, ze to bylo popsane i v manualu, ale nezkousel jsem to (nejake manualni prohozeni pak nebo prepojeni kabelu).
Jj, poresit se to urcite da, pan kteremu jsem tu svoji prodaval tak lita v jinem modu a rikal mi, ze si to prohodi. Timhle zpusobem to imho jde u kazde vysilacky, ale takova ta jednoducha operace ze v menu prehodim mod, sundam zadni stenu a prendam pruzinku na druhy knipl to neni. V manualo to ale nebylo a jde spis o kutilskou upravu - a nebo si to blbe pamatuju
Jinak ja jsem ted nedavno nasel nejaky navod na butterfly pro DX7, ale je to uplna zbesilost, protoze se serva musi zapojit do uplne jinych kanalu nez kam patri (jedno kridylko jde snad dokonce do gear a tak podobne), no nic moc
were píše:Jinak ja jsem ted nedavno nasel nejaky navod na butterfly pro DX7, ale je to uplna zbesilost, protoze se serva musi zapojit do uplne jinych kanalu nez kam patri (jedno kridylko jde snad dokonce do gear a tak podobne), no nic moc
To ano, mam to stejne, ono to ani jinak nejde, protoze vic kanalu nemas.
Temi mixy prave zajistis to, aby gear paka, ktera normalne ovlada prave gear kanal, byla zakazana = nic ten kanal neovlivnuje a ve vysledku je namixovana na uplne jiny kanal.
Ale harakiri to je, taky jsem to delal podle navodu a neco mi rika, ze bych si ten navod mel vytisknout a schovat, kdybych to potreboval jeste nekdy preprogramovat
-
were
- Kontaktovat uživatele:
to Surgical: Klidne - koupil jsem z druhe ruky FX 30. Na male modely ale porad pouzivam svuj stary dobry Hitec Flash 5x - mam ho uz hrozne dlouho a je to porad vynikajici radio, na litani na svahu s nejakym eppeckem apod. idealni - umi dvoji vychylky, elevony, v-tail, proste vsechno aby se s nim dalo letat s jakymkoliv obvyklym erem, navic se na nem da prepinat mod 1 a 2 - neco takoveho na 2.4 bych prave volil jako prvni radio, nejvic se tomu asi opravdu blizi ta Dx6i
Jinak kdyz se tu mluvilo o tech funkcich, tak myslim ze jsou dve funkce ktere dost pomuzou i kdyz vetsinou stoji stranou zajmu - zamek plynu a stopky na plynu. Prvni snizuje moznost urazu kdyz to clovek doma nastavuje a programuje atd. a to druhe hodne pomuze u elektroletu pri poznavani moznosti motoru a baterek - takze pokud nejake radio nejakou z nich ma tak bych to povazoval za plus, i kdyz to nejsou vylozene litaci funkce
Jinak kdyz se tu mluvilo o tech funkcich, tak myslim ze jsou dve funkce ktere dost pomuzou i kdyz vetsinou stoji stranou zajmu - zamek plynu a stopky na plynu. Prvni snizuje moznost urazu kdyz to clovek doma nastavuje a programuje atd. a to druhe hodne pomuze u elektroletu pri poznavani moznosti motoru a baterek - takze pokud nejake radio nejakou z nich ma tak bych to povazoval za plus, i kdyz to nejsou vylozene litaci funkce
Naposledy upravil(a) were dne stř 07.10.2009 16:37, celkem upraveno 3 x.
-
pastor.matty
-
pastor.matty
Kdybych to zkoušel bez simu, už bych přišel nejmíň o dvacet vrtulníků
Jakmile o tom člověk nemá páru, tak ušetří fakticky mnohem víc. Nejhorší jsou ty rady o tříkanálech - že tam si to člověk vyzkouší a tak... Zkrátka - kdyby člověk investoval hned do pořádných věcí - bylo by líp... I když zase na druhou stranu, tuhle vlastní zkušenost mi nikdo už nevyvrátí