Jaký vrtulník ?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

A co třeba FX-18v2? je zhruba za "pětku" :wink:
Blizz

#17 Příspěvek od Blizz »

Mno to vidim, fakt teda asi chvili zustanu u auticek a vrtulnicek az bude vata.. diky za rady.. :) a letu,jizde,viseni, akrobacii a kdo vi co este ZDAR :)
Marek Havel

#18 Příspěvek od Marek Havel »

Jestli je t furt aktualní... tak pokud jsi psal, že neumíš dobře akrobacii a s heli začínáš, tak nevím nevím. Já jsem si nedávno koupil "hračku" Graupner 47G a dala mi zabrat. A to lítám 4 roky, snad dobře a tohle je heli pro kopyta a začátčníky. zvážil bych na naučení něco takovýho
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kerberos »

dál bych taky započítal nějakou finanční rezervu na náhradní díly po kolizích. na zemije to hned a pokaždé to nějakou korunu stojí
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

Souhlas. Heli rozhodně není zadarmo a provoz má náklady srovnatelné s pořízením, i když člověk moc nebourá.

Občas jsem viděl zmínky ve stylu "pořídím heli na půjčku" a budu lítat. Zcela zcestné. Aby se heli daly opravdu bez problémů létat, je třeba být schopen položit při koupi celou sumu bez mrknutí oka a ještě mít v rezervě pár tisíc volně k dispozici...

Celé si to teď absolvoval kolega, jeho postup je dost poučný a k nahlédnutí zde: http://www.helimania.cz/BLOGY/tabid/107 ... fault.aspx
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

Ohledně kategorizace heli na "hračky" a "plněhodnotné stroje" proběhla na www.mojehobby.cz docela obšírná diskuse. Zájemcům o heli doporučuji si ji projít:

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=638742
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=638482
smiC
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od smiC »

Zkus se mrknout na stránky hangaru. Myslím, že by se tam dalo vybrat.
A pokud ano, vše pokud možno nech vyzkoušet, než to koupíš ;)
www.hangar2.cz
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od AdamProg »

Myslim ze zacinat s "hrackou" typu EasyCopter neni vubec spatnej napad, pokud je clovek uplnej zacatecnik a nema extra prachu na vyhazovani.
Jednak byva zacatecnik sice hodne nadsenej do heli, ale nemuze vedet jestli ho to brzo neprejde(treba zjisti ze na to nema talent a otravi ho to), a neprejde pak treba na letadla. A takovehle lehke heli jsou financne velice nenarocne. Mam zkusenost jen se Safari CR(temer jako EC V6), takova hracka je oproti drazsim helinam tezko rozbitelna, a to diky lehkemu rotoru (nizkym setrvacnostem a kinetickym energim atd), takze pri litani doma vam to ani nic nerozseka(jedinej problem sou sousedi ve vedlejsim byte, pokud litate v noci:-D ). Ovladani ma podobne jako kazda normalni heli (aspon smery pacek, jinak je jasne ze charakteristiky jsou uplne jine, ale rekl bych ze stabilnejsi ovladani je pro zacatecnika idealni).
Dily sou take pomerne levne, me osobne odchazeji listy rychlosti asi 1 list za 10 havarii(asi umim padat, zatim jsem zlomil jen 2 listy) a orginalni sada 4 listu stoji 250Kc(neorginalni sou i nekolikrat levnejsi).
Proste takove zaucovaci letanicko, "kdykoliv, kdekoliv, temer zadarmo"(no jen to kdekoliv neplati venku ve vetru).
A pak se zacatecnik, po mesici, muze zacit lepe rozhodovat co dal. Muze zjisti ze:
1) Heli neni to co chtel, a ma prima hracku za "jen" 3000Kc se vsim.
2) ze mu tohle staci a ma nenakladnej vrtulnik svych snu za "jen" 3000Kc se vsim, uplne happy.
3) ze ho to nadchlo a jen poletovani ho nebavi, urco v teto fazy nastudoval po netu co se dalo a pujde do opravdove narocnejsi Heli(nove ci starsi), kde se 3000Kc v poho vice ci mene ztrati do nakladu a jeste mate hracku na trenovani reflexu do loznice :)

Ja jsem zacal Safari CR a vydal jsem se 3) variantou a rozhodne nelituji :)

hodne stesti pri letani a malo mrtvejch :-D
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AdamProg »

Ty jo ja mam takove stesti v nestesti. Sotva tu pisu o nehodach EC a hned se mi stane.
Ladil sem MaxiRa a rozhodl sem se mu dat pokoj, a tak sem vytahl Safari CR na dvorek (Na zizkove). pohodove litanicko, vylital sem baterku a zvednul sem vitr tak sem rozumne pockal az prejde a zacal letat druhou baterku. A zkusil sem si poviletet tak do druheho patra a chytl me vetricek a hnal na barak, cyklika na plno nestacila a musel sem dat plyn cim sem se drzel sice bezpecne od oken a zdi ale stoupal sem a kdyz sem se pokusil stoupani prerusit blyzilsem se k baraku :( Nakonec mi vyltl az nad strehu 6 patroveho baraku kde mi ho vzal jeste vetsi vitr a stratil sem ho s dohledu a uz sem jen slysel jak se vypl motor a zachvilku poradna rana, nakonec sem nasel vrtulnik ve svetliku toho baraku, pad pres 6 pater, a nemuzu uverit tomu ze se mi ulomil jen ocas a lyziny a drzak na baterku a rozkrachla kabina, elektrika a listy uplne neposkozeny, to nechapu, sem klikar :)
Uz sem se Safari CR loucil a ted kdybych vse rozbite kupoval nove tak to vyjde na 480, ale zrejmne bude stacit jen lyziny a ocas, takze cca 250, pritom pad na totalku :)
mk2008

#25 Příspěvek od mk2008 »

Proc reagujes na DVA ROKY starou diskusi :lol: :lol: :lol:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od AdamProg »

Ani nevim, to je zajmava otazka :)
Bylo mi ji lito tak sem ji chtel pozdvihnout do soucastnosti :-D
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“