Zas ta Aurora

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
sachssport
Kontaktovat uživatele:

Zas ta Aurora

#1 Příspěvek od sachssport »

Uvažuji o koupi nové vysílačky a zamlouvá se mi Hitec Aurora. Nevíte jestli se dá koupit na 35 MHz. Mám více letadel a nechce se my do všech kupovat 2.4 přijímače. Jirka
Jirka
Surgical

#2 Příspěvek od Surgical »

Hmhm...to je jako chtít nové auto s 10 let starým motorem. Pokud ale tvrdošíjně lpíš na 35MHz (stejně jednou na 2,4GHz přejdeš), myslím, že po bazarech najdeš lepší vysílačku, než je Aurora za srovnatelný peníz.....

P.S. nepíšeš, jakou máš stávající a co od nové vysílačky požaduješ....(teda krom vzhledu a pocitu, že máš něco new).
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

Tuhle jsem jednu viděl-:wink: :lol: :lol: :lol:

Obrázek
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

JInak se obávám že budeš muset koupit 2.4G a do ní ten nový Spectra super modul na 35MHz či jak se to označuje. :wink:
ICQ 638556901
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jakub_czakovice »

Moduly 35/40 MHz pro auroru budou záležitostí cca první poloviny roku 2010 (odhad). Pro výrobce teď nejsou prioritní což docela chápu
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
lepis

#6 Příspěvek od lepis »

a co si tim myslel tim lesi nez aurora po bazarech za ty prachy nevim nevim asi jedine 12 futaba mozna 10 a ta je drazsi
Surgical

#7 Příspěvek od Surgical »

Třeba....
Ahoj,
na modelbazar.cz jsem našel zajímavý inzerát a proto Ti jej doporučuji ke shlédnutí.

Oddělení: hobby › modely › RC modely › elektronika › vysílače
Název: FF-9 (T9CP Super)

více info zde:
---> http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/253860/
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

Aurora zdaleka není taková bomba, jak je snaha ji popisovat. Rádio střední střídy. Nic víc, nic míň. Pokud se ji někdo snaží klasifikovat do highend, měl by si otevřít manuál Aurory a rádia highend. Každý si může vzít manuál třeba jen T-12FG a Aurory. Pak začít srovnávat. Když z T-12FG vytrhne všechny stránky s funkcemi co má Aurora, tak mu toho manuálu zbude asi více jak polovina.

Možná by se dala zhruba porovnávat s FC-28, což highend byl. Asi před patnácti lety. Samozřejmě, pokud se oprostíme od barviček, dotykových displejů a podobně. Přes ty se ovšem model neřídí.

http://www.hitecaurora.com/Comparison_Chart.pdf
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

Surgical píše:Třeba....
Ahoj,
na modelbazar.cz jsem našel zajímavý inzerát a proto Ti jej doporučuji ke shlédnutí.

Oddělení: hobby › modely › RC modely › elektronika › vysílače
Název: FF-9 (T9CP Super)

více info zde:
---> http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/253860/

Mám ji a za 4 roky naprostá spokojenost -využil jsem tak desetinu(a to si asi fandím) programovacích možností -je to prostě "kočka" jak po stránce vzhledu tak po stránce spolehlivosti a toho co "umí". :wink:
ICQ 638556901
Surgical

#10 Příspěvek od Surgical »

No, já ten inzerát upozornil, protože ji mám taky. A přechod na 2,4 jsem řešil stejným způsobem). Kdybych šel do vysílačky dneska, asi bych volil zase tohle (a za zlomek ceny, co jsem kdysi pořizoval)....Ale každému, co jeho jest, červeně eloxované kniply nemám....no, nikdo není dokonalý :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

zdzd píše: Když z T-12FG vytrhne všechny stránky s funkcemi co má Aurora, tak mu toho manuálu zbude asi více jak polovina.

Včetně předmluvy autora a stránek na poznámky. :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
SuperMUF

#12 Příspěvek od SuperMUF »

Já to vyřešil přes Modelbazar...

chlapík tam prodával Futabu T10CP jak s modulem FASST tak s modulem 35MHz a to ještě tím lepším, se syntézou...

a (ač to někdo nerad slyší) mohu přidat Assan,Spectrum,Twin,Coronu, Duplex,Hitec ... všechno ve standardním formátu výměnných modulů... ( proto jsem kupoval CP a ne CG proože mám asi 10 modelů na 35MHz )

a vím že mám dobrou vysílačku a především nejsem omezen jen na jeden typ modulu jeho nestandardním rozměrem a napájním a komunikací s TX ... ( minimálně na rok než to někdo loupne a vyrobí neHitec moduly )
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marek71 »

To je ale porovnanie s 10C, nie s T-12FG. Rozumný človek predsa nebude porovnávať Auroru s T-12FG, ktorá stojí cca. 2,5x viac. To dá rozum, že niekde sa tá cena musí prejaviť.

Mňa by skor zaujímalo porovnanie (reálne, praktické, čo do SW možností práve s 10C), tam by to bolo zaujímavejšie, pretože 10C je predsa len Aurore bližšie ako T-12FG aj cenovo... i keď je cca. o 50% drahšia.

zdzd píše:http://www.hitecaurora.com/Comparison_Chart.pdf
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Nevím kde už to bylo ale někdo se tady camral že " se vyrovná a v některých parametrech dokonce předčí" mnohonásobně dražší rádia- tak o tom to asi celý je. Zda je to pravda a nebo jen zoufalý výkřik do tmy. :wink:
ICQ 638556901
zdzd

#15 Příspěvek od zdzd »

Marek71 píše:To je ale porovnanie s 10C, nie s T-12FG. Rozumný človek predsa nebude porovnávať Auroru s T-12FG, ktorá stojí cca. 2,5x viac. To dá rozum, že niekde sa tá cena musí prejaviť.

Mňa by skor zaujímalo porovnanie (reálne, praktické, čo do SW možností práve s 10C), tam by to bolo zaujímavejšie, pretože 10C je predsa len Aurore bližšie ako T-12FG aj cenovo... i keď je cca. o 50% drahšia.

zdzd píše:http://www.hitecaurora.com/Comparison_Chart.pdf

S T-12FG srovnával auroru nějaký HITEC zástupce v USA. Prý je na stejné úrovni, až na tři chybějící kanály. Bullshit.

Nalinkoval jsem sem dokumet srovnávající bližší třídy. Vzhledem k jeho www adrese bych rovněž nezapoměl na možnou podjatost autora...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“