"Nové" konektory na HC - náhrada Deans

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

"Nové" konektory na HC - náhrada Deans

#1 Příspěvek od RiMr »

Koukali jste na ně někdo? Jak se vám zdají?
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... oduct=9572

Mám Deany, ale ty staré vroubkované "nejsou a nebudou" a ony ani ty Deany nejsou bez chyby... V sobotu se mi podařilo shrnout jazýček na Deans tak, že se dotknul/vyzkratoval se sousedem... Liša, smrad, naštěstí to reg. přežil.
Deany jsou fajn, ale se zmrzlýma rukama bez citu je to často opruz... No a abych předešel, na MPJety nemám :-)
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: "Nové" konektory na HC - náhrada Deans

#2 Příspěvek od Luzr »

RiMr píše:Koukali jste na ně někdo? Jak se vám zdají?
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... oduct=9572

Mám Deany, ale ty staré vroubkované "nejsou a nebudou" a ony ani ty Deany nejsou bez chyby... V sobotu se mi podařilo shrnout jazýček na Deans tak, že se dotknul/vyzkratoval se sousedem... Liša, smrad, naštěstí to reg. přežil.
Deany jsou fajn, ale se zmrzlýma rukama bez citu je to často opruz... No a abych předešel, na MPJety nemám :-)

Dík za upozornění, to nevypadá špatně, už je mám v košíku.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od corsair »

Já mám tyto:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9283&Product_Name=HXT_4mm_Gold_Connector_w/_Protector_%2810pcs/set%29a spokojenost, dokonce je zapojím i jedenapůl rukou, zapojené "uvisí" 4xA123
j.e.n.i.k.82

#4 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

corsaire, jak jsou na tom rozmerove? kdyz si vezmu delku 4mm konektoru a toho cerveneho "obalu", tak mi pro normalni ero vychazeji lepe ty nove HC.. tim normalnim myslim cca 1,5m a proudy do max 50A
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rajny »

me vcera dorazily to novy zluty, jsou sice trosku vetsi nez stary Deansy, ale lip se rozpojujou (je za co chytnout), prestoze drzej hodne pevne
tks
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tks »

G4 v domečku jsou dlouhé, po zapojení je to skutečně blok tak 4-5cm. Já jsem nakonec na normální proudy začal používat G3.5 v domečku a na "velké" proudy G4 v domečku.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Luzr »

corsair píše:Já mám tyto:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9283&Product_Name=HXT_4mm_Gold_Connector_w/_Protector_%2810pcs/set%29a spokojenost, dokonce je zapojím i jedenapůl rukou, zapojené "uvisí" 4xA123

Já používám 3,5mm variantu a upřímně je nesnáším...

Je možný že je neumím správně přidělat, ale dokola se mi při rozpojování buď vytahují ty pozlacené části (když tahám za plast) nebo svlékají kabely (když tahám za ně). Už jsem tak i zkratoval LiPo :) (ale přežila).
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Když jdu na hobycity tak mi to vyhazuje tabulku -- Toto připojení není důvěryhodné ..........-včera to bylo ok- co se děje? :roll:
ICQ 638556901
tks
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tks »

Luzr píše:Je možný že je neumím správně přidělat, ale dokola se mi při rozpojování buď vytahují ty pozlacené části (když tahám za plast) nebo svlékají kabely (když tahám za ně). Už jsem tak i zkratoval LiPo :) (ale přežila).

Tak to je musíš mít špatně zacvaknuté - protože já nejsem schopný z domečku ten konektor vyndat bez zničení plastové části.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
powder
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od powder »

HC ty "nové" Deany začíná tlačit. Uvádí, že to bude standardní konektor dodávaný na jejich akumulátorech.
Hobbyking will begin to include the XT60 on all batteries up to 3,000mAh in capacity in the near future!

Už teď dávají protikusy na všechny RTF a PnF šroty...
Takže jsem si jedny také na zkoušku pořídil a v porovnání s těmi zadomečkovanými červenými goldy zabírají poloviční délku, dobře se pájí (v porovnání se starými deans) a spoj vypadá důvěryhodněji.
Naposledy upravil(a) powder dne úte 06.10.2009 14:02, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Luzr »

tks píše:
Luzr píše:Je možný že je neumím správně přidělat, ale dokola se mi při rozpojování buď vytahují ty pozlacené části (když tahám za plast) nebo svlékají kabely (když tahám za ně). Už jsem tak i zkratoval LiPo :) (ale přežila).

Tak to je musíš mít špatně zacvaknuté - protože já nejsem schopný z domečku ten konektor vyndat bez zničení plastové části.

No, rozhodně to "cvaklo" :) V každém případě, napřed navléknu konektor na dráty, pak pájím... a ten samý mě pak blne.

No, kupoval jsem jich zatím první várku 10 párů, možná to byla nějaká zmetková série...
powder
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od powder »

Luzr píše:No, rozhodně to "cvaklo" :) V každém případě, napřed navléknu konektor na dráty, pak pájím... a ten samý mě pak blne.

Zkus ten domeček zaklapnout "zvenčí" po zapájení... Mě to tak ve zkušební sérii drželo jak helvetská víra.
KARE

#13 Příspěvek od KARE »

arda1 píše:Když jdu na hobycity tak mi to vyhazuje tabulku -- Toto připojení není důvěryhodné ..........-včera to bylo ok- co se děje? :roll:

No mně taky 8O
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Zkus tohle- http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... air/Set%29 -to mi naskočí bez problémů.
ICQ 638556901
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jezevec »

KARE píše:
arda1 píše:Když jdu na hobycity tak mi to vyhazuje tabulku -- Toto připojení není důvěryhodné ..........-včera to bylo ok- co se děje? :roll:

No mně taky 8O

To dělá už dlouho - staci si umazat "s" z https:// ;-)
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“