Devil píše:měl bych pár otázek:
- při dopředném letu mám stejný problém jako většina, musím dát věší výchylku kniplem než na let dozadu
- po výmněně baterií jakoby se všechny trimy rozhodily a musím znovu trimovat
- je nějaký zaručený způsob jak vrtulníček vytrimovat pro bezpohybové visení? stále mi běha v malých oválech a můžu trimovat jak chci a stále se mi nedaří aby bezhybně visel
- trim (směrovky) mám skoro na max doleva aby se vrtulníček nepřetáčel
- při otočce doleva vzrostou otáčky rotoru a vrtulníček stoupe a při otočce doprava naopak otáčky klesnou a vrtulníček klesá
- většinou létám okruhy doprava jelikož mi přijdou ,,hodnější na řízení"
nedokázal by někdo poradit???? nebo se nám vrtulníčky chovají všem stejně?
pozn.: nemám setový vysílač, ale Graupnera a nastavení pro Letadlo nikoli Heli (nemůže to být tím?)
všem děkuji za rady
S letem dopředu jsem si zatím neporadil, ale podle odpovědí i v různých zahraničních fórech je to prostě tak.
Trimování si vrtulník nezapamatuje. Prý je to stejný problém jako s MCX. Můžu ti poradit jen to, aby jsi to trimoval rukama. Já mám všechno v neutrální poloze a létám v místnosti 4x2,5 a dá se v klidu ukočírovat.
O otáčení jsem psal výše. Je to prostě vlastnost vrtulníku. Doprava je to lepší. Asi jako v politice.
Četl jsem o nastavení heli módu pro letadlo, prý se tak někomu létá lépe. Já to zatím nezkoušel. Hraji si s nastavením podle postů, které jsem zaslal.