Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
J&K

#91 Příspěvek od J&K »

Devil píše:měl bych pár otázek:

- při dopředném letu mám stejný problém jako většina, musím dát věší výchylku kniplem než na let dozadu
- po výmněně baterií jakoby se všechny trimy rozhodily a musím znovu trimovat
- je nějaký zaručený způsob jak vrtulníček vytrimovat pro bezpohybové visení? stále mi běha v malých oválech a můžu trimovat jak chci a stále se mi nedaří aby bezhybně visel
- trim (směrovky) mám skoro na max doleva aby se vrtulníček nepřetáčel
- při otočce doleva vzrostou otáčky rotoru a vrtulníček stoupe a při otočce doprava naopak otáčky klesnou a vrtulníček klesá
- většinou létám okruhy doprava jelikož mi přijdou ,,hodnější na řízení"

nedokázal by někdo poradit???? nebo se nám vrtulníčky chovají všem stejně?

pozn.: nemám setový vysílač, ale Graupnera a nastavení pro Letadlo nikoli Heli (nemůže to být tím?)

všem děkuji za rady

S letem dopředu jsem si zatím neporadil, ale podle odpovědí i v různých zahraničních fórech je to prostě tak.

Trimování si vrtulník nezapamatuje. Prý je to stejný problém jako s MCX. Můžu ti poradit jen to, aby jsi to trimoval rukama. Já mám všechno v neutrální poloze a létám v místnosti 4x2,5 a dá se v klidu ukočírovat.

O otáčení jsem psal výše. Je to prostě vlastnost vrtulníku. Doprava je to lepší. Asi jako v politice.

Četl jsem o nastavení heli módu pro letadlo, prý se tak někomu létá lépe. Já to zatím nezkoušel. Hraji si s nastavením podle postů, které jsem zaslal.
DX6i
Blade mSR
Blade mSR - RIP - základní deska...
demolátor

#92 Příspěvek od demolátor »

Takže zištění je takové že krom setového vysílače nejde vrtulník spolehlivě doladit???
J&K

#93 Příspěvek od J&K »

demolátor píše:Takže zištění je takové že krom setového vysílače nejde vrtulník spolehlivě doladit???

Setový vysílač je špatný. Opět mohu posuzovat jen podle sebe. Stačilo mi trochu přitlačit na kryt s bateriemi a bylo hotovo. 10 minut jsem nemohl TX rozchodit. Nastavení trimů není krom zvuku nijak označené, takže za den jsem je zapomněl a jelikož vrtulník si nepamatuje nastavení trimů, byl po novém startu rozladěný. A na závěr je třeba zmínit citlivost. Začínal jsem na setovém ovladači a přešel na DX6i a vrtulník je jako beránek a pohyby jsou krásně plynulé.
DX6i
Blade mSR
demolátor

#94 Příspěvek od demolátor »

Vždit ste řikali že na dx6i jde mín dopředu než dozadu a na setovém ne??? 8O
J&K

#95 Příspěvek od J&K »

demolátor píše:Vždit ste řikali že na dx6i jde mín dopředu než dozadu a na setovém ne??? 8O

To je pravda, to jsem říkal. Nicméně tím jeho výhoda končí. Já jej nezatracuji. Naučil jsem se na něm ovládat páčky a trimy. Nikdy předtím jsem nic takového neměl ani neviděl. Ale s DX6i je to jiné kafe. :)
DX6i
Blade mSR
demolátor

#96 Příspěvek od demolátor »

Takže to není zastak hrozné to dopředu a dozadu sem si myslel že to musí vadit.
ivosh

#97 Příspěvek od ivosh »

Pokud vám letí dopředu pomaleji než dozadu A SOUČASNĚ pro visení potřebujete trimovat dopředu, pak vám pomůže zkrácení táhla pravého serva. Tzn vysadit kulový čep, očkem dle potřeby otočit po směru hod. ruč. a nasadit zpět. Netočte o půlotáčky, ale jen o celé - očka někdy nebývají z obou stran stejná. Jinak bych hledal příčinu v nastavení vysílače.
Devil

#98 Příspěvek od Devil »

ivosh píše:Pokud vám letí dopředu pomaleji než dozadu A SOUČASNĚ pro visení potřebujete trimovat dopředu, pak vám pomůže zkrácení táhla pravého serva. Tzn vysadit kulový čep, očkem dle potřeby otočit po směru hod. ruč. a nasadit zpět. Netočte o půlotáčky, ale jen o celé - očka někdy nebývají z obou stran stejná. Jinak bych hledal příčinu v nastavení vysílače.
Já měl přesně opačný problém, mě vrtulníček stále letěl dopředu i když jsem měl na max natrimováno dozadu. Trim jsem tedy vrátil do nuly a táhlo o 2 otáčky naopak vyšrouboval.
Vrtulníček stále létá pomaleji dopředu.

Otázka pro všechny. Když dáte knipl úplně do krajní polohy (maximální výchylka) jezdí vám ta bílá páčka na servu až úplně do krajních poloch toho jezdce a anebo se zastaví cca 2-3mm od konce???
pepermint

#99 Příspěvek od pepermint »

nejaky obchod na slovensku de ho dostat :?:
kyosho stratus 2000s , robbe lama
AUDINO

#100 Příspěvek od AUDINO »

pepermint píše:nejaky obchod na slovensku de ho dostat :?:

HT Model poprad
Anborn

#101 Příspěvek od Anborn »

Zdravím
Prosím vás,nemá někdo tip jak vyrobit tréninkový kříž na mSR (váha,rozměry,popř. detailní foto) ? Nebo pokud by ho někdo chtěl prodat,tak bych ho odkoupil za nějakou slušnou cenu. 200Kč za 2 drátky se mi na internetu dávat nechce.Zvlášť když v zahraničí to stojí 3 USD :roll: Děkuji

jsem začátečník a mám problém tu mrštnou potvoru uřídit :lol:
ivosh

#102 Příspěvek od ivosh »

Také nemam rád zbytečné rozhazování, ale uvědomuju si i cenu času. Za 240 ho máš za dva dny v poště. Určitě chceš hodinu zkoumat internet jak na to, pak hodinu nakupovat uhlíkový tyčky atd., pak hodinu něco bastlit? Stojí ušetřených 150 Kč za to?

Jiná věc je, že na mSR snad ani není potřeba. Podvozek hezky pruží a většinou se bourá jinak, než při přistávání.
Naposledy upravil(a) ivosh dne sob 10.10.2009 11:46, celkem upraveno 1 x.
BacilBA

#103 Příspěvek od BacilBA »

pepermint píše:nejaky obchod na slovensku de ho dostat :?:

Pecka Model, AVION , na e-shope ho este nemaju, ale v predajni ano.
www.peckamodel.sk
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
pepermint

#104 Příspěvek od pepermint »

diki co tam stoji :?: mam to z ivanky blizko
kyosho stratus 2000s , robbe lama
AUDINO

#105 Příspěvek od AUDINO »

sak,ked to mas blizko,tak si uz tu mal napisat,co to tam stoji.ci ja z liptova sa tam mam vybrat?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“