Ahoj Jendo a všichni,
koukal jsem na uvedený odkaz pro uložení A123. Autor si pěkně vyhrál a pěkně to zadokumentoval. Jen bych se při tomto bál o podvozek a celkovou kostru kostky pro motorové lože, tam na 2P 5S je už slušná váha. Já mám 1P 6S. Váha tohoto paku je přesně 0,5 kg i s kabeláží. Mám je uloženy 2x3 a tento pak přesně pásne do prostoru vsunutí od kabiny až na přepážku u motorového lože. Mě osobně těžiště vyšlo na 112-114 mm od náběžné hrany. Letadlo při tomto letí přesně v horizontu jak v normálním letu tak i letu na zádech, vůbec nemusím sahat na výškovku. Motor jsem použil Turnigy 4260-500 a vrtuli zatím třílistou 15x8, ale budu dávat na zkoušku třílistou 12x8 nebo dvoulistou 14x7. 15x8 má odběr při max. 51 mAh, ale pozor na hodnotu pod 16,8 V, kdy LIFE jdou do kytek. Menší vrtule tomu pomůže a 14x7 bude tahat pomalu stejně. Se svým érem mám letovku 3,1 kg a můžu zaručit, že je to váha optimální. Létá skvěle jak v mírně silnějším větru, tak i pohodově nese (třílistá vrtule trochu brzdí, ale vypadá lépe

). Jak budu mít chvilku dám i foto uložení A123, tak i zpevnění podvozku (zde určitě udělat nějakou tu úpravu pro zpevnění).
Tak zatím.