YAK 55 - Telink EPP

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
R-2

YAK 55 - Telink EPP

#1 Příspěvek od R-2 »

Dobrý den vám tady všem :) ,
měl bych dotaz na zkušené mazáky.
Protože zatím létám jen Easy Star a Toro 900 a chtěl bych si pořídit něco zase z EPP s čím by se dalo blbnout a učit se pomalu 3D, tak jsem začal hledat a zjistil jsem, že firma Telink, kde jsem pořizoval Toro a jsem s ním velice spokojen, nabízí novinku na 3D letání YAK 55 EPP.
Rozměrově a svým vzhledem se mi YAK moc líbí. Prohlédl jsem videa na jejich stránkách a myslím, že to je to, co hledám (aspoň to co bylo na videu s pilotem Ido Segevem = viz odkaz: http://www.telink.eu/_/EXFC09_YAK55IDO/ , tak to se mi moc líbilo).
Myslíte si, že se na tomto modelu, dá zvládnout učení se 3D?
Vím, že když je to novinka, tak asi mnoho z vás s ním nebude mít zkušenosti, ale máte někdo nějaké?
Dokážete mi poradit?

Díky
mat100

#2 Příspěvek od mat100 »

s Telinkem neuděláš nikdy chybu
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Peppy »

Videl som to lietat EXFC a fukal dost neprijemny vietor a aj tak to bolo slusne riaditelne a ked je aj verzia s odnimatelnym kridlom tak ja by som do toho isiel.
Ale ak chces istou a ne zadne dohady isiel by som do FLASHA od rc-factory
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Zbynass1

#4 Příspěvek od Zbynass1 »

Na EXFC jsem toho Jaka u pánů Telinkových trochu prohlídnul a řekl bych, že je v pohodě, povrchová úprava špica jen mi třeba trochu vadí ten plackoidní trup, ale na učení 3D to bude fungovat dobře a myslím že to bude i vhodnější než prostorový trup už jenom z hlediska jednoduchosti oprav po havárce, každopádně řekl bych že tohle letadlo zřejmě až tak moc nevybočuje z velké řady 3D akrobatů které se dají běžně sehnat, letové vlastnosti nakonec nezávisí jenom na výřezech jako takových, ale i na použitém vybavení a jeho hmotnosti a celkovém seřízéní éra. Takže pokud se ti líbí rozhodně bych se ho nebál a šel pro něj. Ido Segev ůdajně prohlásil, že to lítá stejně jako jeho velké závodní éro a klidně s tím hned dá komplet sestavu ;) co si přát víc.
nahoru může, dolů musí
R-2

#5 Příspěvek od R-2 »

Tak jsem kontaktoval Telink, zase tam byl p.Řešátko, (ten chlap tam je snad i v noci 8O ) a dostal jsem nabídku se přijít podívat jak to létá a na stavebnice. Mám to tam kousek, jsem z Prahy, tak tam vyrazim. Jak vidím co tady zatím píšete, bude to asi dobrá volba (jestli to bude fungovat jako Toro 900, tak budu nadmíru spokojen), navíc nejsem modelář stavitel, ale modelář uživatel a tak mi právě kuličkové modely moc vyhovují - bych nevěřil jak je vteřiňák s aktivátorem dobrej support team :D .
Videa ze Znojma, to je mazec a co se týká designu, tak červenej je opravdu pěknej. I když možná bílej a nějaký "svoje" válečný barvy.... No nic, tak zatím díky, kdyby se někdo objevil, kdo to měl v ruce, písněte. Já se na to dojedu podívat naživo a písnu můj = bohužel jen začátečnický, názor.

ahoj R2
pipik1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pipik1 »

Na EXFC ve Znojmě jsem s tím viděl lítat Jirku jarolímka, Ido Segeva, který to půjčil ještě několika pilotům a je to supe.
Podle Ida se to chová jako velké éro. Už jsem si ho objednal, nahradí mé již olítané SU-29.
Jo objednal jsem toto http://www.telink.eu/cz-detail-100913.html a videa jsou tady http://www.telink.eu/cz-clanky-14.html a tady http://www.telink.eu/cz-clanky-12.html
Až vyletím, napíšu jak se chová "Jack" :D
YAK 55 EPP TELINK , T-REX 500 ESP, TORO900 TP, SU-29, FF-10 2,4 GHz Jeti, Phoenix simulator, E-Firestorm Flux
R-2

#7 Příspěvek od R-2 »

V sobotu jsem byl pozvám firmou Telink na "předvedení" Y55.
Počasí cestou nic moc, ale po příjezdu na letiště Lánských modelářů, jsem nestačil mrkat.
Y55 a Jirka Jarolímek = nejdříve EPPčko od Telinku v jeho barvách a parádní exhibice. Pak Y55 v rukou Lánského modeláře v barvách Ido Segeva. Přišlo mi to jako EPP slet, protože na obloze se objevilo Toro 900 i SU 29.
Pro ty kteří chtějí EEPčko, tak aspoň co jsem viděl, YAK55 od Telinku toho umí opravdu hodně a limitem nebude éro, ale pilot :wink: .
Takže já mám jasno, pro blbnutí + s ohledem na cenu pořízení a hlavně s možností rychlooprav vteřiňákem je YAK55 s děleným křídlem (nějak ho doma musím skladovat) mojí volbou :idea: .

ahoj všem vám tady R2

--------------------- pod čarou
Jinak následovala ukázková exhibice Jirky Jarolímka s 3m Katanou a to je teda "mazec", není nad vlastní oči, protože jsem zatím viděl takové polétání jen na netu, ale naživo!!!! 8O Vyvalil jsem bulvy a po přistání Jirkovi opravdu všichni zaplácali rukama = fakt machr a skvělá show. Já musel odjet, ale odpol prý bylo došlo i kombat souboje.....
R-2

#8 Příspěvek od R-2 »

Tak pro ty co chtějí vidět jak si "hraje" Jirka Jarolímek....
K tomu se asi moc dodat nedá: http://www.telink.eu/_/yak_4/
hezo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od hezo »

dnes mi prišla objednávka z čiech, priamo z Telinku, patrím teda už aj ja medzi majiteľov tohot skvelého akrobata, kamufláž ido segev, komplet pohon a baterky, serva ako odporúča telink. musím vyjadriť spokojnosť a serioznosť tejto firmy, všetko dodané , precizne zabalené. Super ;)
HK500GT - flybarless + beastX
Telink SU-29 Yellow
Rc Factory Flash
martinni

Re: YAK 55 - Telink EPP

#10 Příspěvek od martinni »

R-2 píše:Dobrý den vám tady všem :) ,
měl bych dotaz na zkušené mazáky.
Protože zatím létám jen Easy Star a Toro 900 a chtěl bych si pořídit něco zase z EPP s čím by se dalo blbnout a učit se pomalu 3D, tak jsem začal hledat a zjistil jsem, že firma Telink, kde jsem pořizoval Toro a jsem s ním velice spokojen, nabízí novinku na 3D letání YAK 55 EPP.
Rozměrově a svým vzhledem se mi YAK moc líbí. Prohlédl jsem videa na jejich stránkách a myslím, že to je to, co hledám (aspoň to co bylo na videu s pilotem Ido Segevem = viz odkaz: http://www.telink.eu/_/EXFC09_YAK55IDO/ , tak to se mi moc líbilo).
Myslíte si, že se na tomto modelu, dá zvládnout učení se 3D?
Vím, že když je to novinka, tak asi mnoho z vás s ním nebude mít zkušenosti, ale máte někdo nějaké?
Dokážete mi poradit?

Díky

Já bych rozhodně zvážil ještě Yak 55 od Rc Factory, létá špičkově a cena je identická.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: YAK 55 - Telink EPP

#11 Příspěvek od Peppy »

martinni píše:

Já bych rozhodně zvážil ještě Yak 55 od Rc Factory, létá špičkově a cena je identická.

Ja som mal flahsa a podla mna ten telinkacky Yak je lepsie konstrukcne vymysleny ako RC-factoracke modely, hlavne podzozok kery tam bol katastrofalny, tiez motor pri naraze to schytal ako prvy a stalo sa mi raz ze mi po naraze do plota vyletel motor aj s prepazkou, preto mne sa zamlouva zadna montaz, takze ja by som isiel do telinku, a tiez ten Yak od telinku je spraveny z strasne masivneho EPP skoro raz hrubsi ako FLASH ( sice nwm jak to ma ten Yak od rc-factory ) ale ten TELINKACI sa zohne len fakt po tvrdom lietani, flash bol zohnuty asi po 2 mesiacoch a tiez ten TELINKacky je tiez povystuzovany tam kde to na FLASHi ani nebolo planovane v navode ( vystuha od prepazky az po chvost a aj vyskovka ktora ma snahu sa zohinat ) TAKZE TELINK ;-D
LV
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od LV »

Jak od Telinku je na môj vkus ťažký ako krava.
S lietadlom sa má lietať a nie tráfať ploty :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

Na první kručky ve 3D bych doporučil ero do 450g v kombinaci s vysokou trávou,ero blížící se váhou k 1kg pujde rozbít jednou dobře mířenou ránou do země.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Peppy »

LV píše:Jak od Telinku je na môj vkus ťažký ako krava.

Stava sa :wink: . A ked ma to ma byt prve 3Dcko tipujem ze sa taka, situacia naskytne. A ze je tazke, pokial si s tym nelietal, neuveris jak to bombovo lieta, podla mna naj EPP co som mal. A moj Yak vazi 650g a da aj stupak z visu a na baterku ide 5 min. co je podla mna dostacujuce, ale da sa spravit s 76g motorom a cca 1500-1800 baterkami a stale je to bombove ero :D
LV
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od LV »

Peppy píše:
LV píše:Jak od Telinku je na môj vkus ťažký ako krava.

Stava sa :wink: . A ked ma to ma byt prve 3Dcko tipujem ze sa taka, situacia naskytne. A ze je tazke, pokial si s tym nelietal, neuveris jak to bombovo lieta, podla mna naj EPP co som mal. A moj Yak vazi 650g a da aj stupak z visu a na baterku ide 5 min. co je podla mna dostacujuce, ale da sa spravit s 76g motorom a cca 1500-1800 baterkami a stale je to bombove ero :D

To si ešte nelietal s Blastom G3. To by si písal to isté čo ja.
Obrázek
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“