RC souprava a simulátor

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
2lizard

#16 Příspěvek od 2lizard »

arda1 píše:futaba na rozdíl od Spectra šlape se všemi simy naprosto bez problémů. :wink:

Nu nevím. K "fujtable" musíš ještě sehnat redukci (žádná se k tomu zdarma nedává), pak pochopitelně maká. A nevím o žádném problému spojení mezi Phoenixem a Spektrem - si to taháš z nosu? Nebo rád pročítáš novinářské kachny? :lol:
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
2lizard

#17 Příspěvek od 2lizard »

TO Arda1 - Neber to jako rýpání do tvé osoby, jen by mě opravdu zajímal, jaký by mělo mít Spektrum problém při spojení s Phoenixem?

S těmi reduxi máš pravdu, mohli by to buď sjednotit a nebo je k Těm simům přidávat - případně označit na krabici, zda je kabel pro JR, Futabu, Spektrum ap, a dle toho tam vložit kabel.
Naposledy upravil(a) 2lizard dne čtv 01.10.2009 20:05, celkem upraveno 1 x.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

2lizard píše:
arda1 píše:futaba na rozdíl od Spectra šlape se všemi simy naprosto bez problémů. :wink:

Nu nevím. K "fujtable" musíš ještě sehnat redukci (žádná se k tomu zdarma nedává), pak pochopitelně maká. A nevím o žádném problému spojení mezi Phoenixem a Spektrem - si to taháš z nosu? Nebo rád pročítáš novinářské kachny? :lol:
Nevím o jaké zázračné "redukci" mluvíš? To musí nějak invertovat či upravovat signál a nebo je to prostě jen ten hranatý konektor který některé typy gutab používají? O problému se tady hovoří hodně a asi jsi jediný kdo si toho nevšiml. :wink:
ICQ 638556901
2lizard

#19 Příspěvek od 2lizard »

arda1 píše:
2lizard píše:

Nevím o jaké zázračné "redukci" mluvíš? To musí nějak invertovat či upravovat signál a nebo je to prostě jen ten hranatý konektor který některé typy gutab používají? O problému se tady hovoří hodně a asi jsi jediný kdo si toho nevšiml. :wink:

Spektrum má 3,5mm jack, Futaba má pinn.
Nejsem tu od rána do noci, tudíž jsem si nevšiml, že by s připojením Spektra a Phoenixe měl někdo problém.
pastor.matty

#20 Příspěvek od pastor.matty »

Už jsem objednal to spektrum - asi to bude takhle lepší - jakmile dostanu registraci na hellimaii, tak objednám i phoenixe... Díky moc za pomoc - jak se tak pozoruju, myslím, že si možná ještě něco napíšeme. Zkoušel jsem pročítat některé rady a tak nějak se mi z toho hodně zamotala hlava...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

Pak se jedná pouze o jiný konektor-ony ty jacky nejsou z hlediska spolehlivosti zrovna moc"top" - To třeba diny co má hitec jsou daleko spolehlivější. :wink: A to téma je zde: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=30
ICQ 638556901
2lizard

#22 Příspěvek od 2lizard »

arda1 píše:Pak se jedná pouze o jiný konektor-ony ty jacky nejsou z hlediska spolehlivosti zrovna moc"top" - To třeba diny co má hitec jsou daleko spolehlivější. :wink: A to téma je zde: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=30

Ono žádné "volné" spojení není dokonalé.
Díky za odkaz, přečtu až bude chvilka času.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Walhalla »

arda1 píše:Hm tak to jsi asi jediný-jinak phoenix by za ty prachy mohl dávat ty redukce na všechny standardní vysílače"gratis" a krom toho futaba na rozdíl od Spectra šlape se všemi simy naprosto bez problémů. :wink:

s jakym simem nefunguje spektrum?
2lizard

#24 Příspěvek od 2lizard »

Walhalla píše:s jakym simem nefunguje spektrum?

To jsem z Arda1 nikdy nedostal, jen mi sem dal příspěvek, že někteří kluci měli se spojením Phoenix a DX6i problém v tom, že se jim ve Phoenixu na letadlech opticky mírně klepati křidélka.

Což mě dělá na notebooku také, ale na klasickém PC, kde je kvalitní grafická karta chodí vše OK, tudíž si stejně myslím, že to dělá špatně nastavená grafika.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Walhalla »

arda1 píše:Pak se jedná pouze o jiný konektor-ony ty jacky nejsou z hlediska spolehlivosti zrovna moc"top" - To třeba diny co má hitec jsou daleko spolehlivější. :wink: A to téma je zde: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=30

dobre. uz chapu ze s phoenixem...

a prosim te, kde mel kdo problemy s jack jackem? respektive kdyz na tom bezi ucit zak, tak by to nemelo byt moc "nespolehlive" a co pripadna "nespolehlivost" zpusobuje u toho simulatoru?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

No tak co jsem pochopil na těch "vadných " RX nejede žádný sim - Spectrum dělá že jako nic a tak až se to začalo množit i na cizích fórech a lidi si zřejmě reklamovali i Phoenix a ti zjistili že závada není na jejich "přijímači" tak udělali jakýsi "flastr" který tyhle kopance eliminuje a jede to-jiní ne. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

Co se týče jacka- problémy s kontakty a vůbec mechanická nespolehlivost je známá už léta. Proto se defakto udržel pouze u sluchátek. Jinak při nevhodném pořadí kontaktů u stereo a více jacku může při zasouvání a vysouvání dokonce vyzkratovat dané zařízení. :wink:
ICQ 638556901
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Walhalla »

arda1 píše:No tak co jsem pochopil na těch "vadných " RX nejede žádný sim - Spectrum dělá že jako nic a tak až se to začalo množit i na cizích fórech a lidi si zřejmě reklamovali i Phoenix a ti zjistili že závada není na jejich "přijímači" tak udělali jakýsi "flastr" který tyhle kopance eliminuje a jede to-jiní ne. :wink:

ja porad nejak nevim o co jde. mluvime o DX6i s vadnym potenciometrem? pokud ano, tak kdyz je ve vysilaci neco vadneho, tak je logicke, ze to nefunguje. pokud vim, tak i ostatni systemy meli nejaky problemy a rekl bych, ze ty "vadny" RX pak se simulatorem taky nefungovaly.

mne osobne ani sesti kanal ani devitikanal od spektra zadne problemy se simulatory nevykazuje. I kdyz mluvim jen o RF a AFPD.

co se nespolehlivosti tyce... tak to ve mne vyvolava usmev. Ono, kdyz nekdo chce psa biti, vzdy si hul najde, vid? :-) Jasne, chapu, ze spektrum nemas rad... ale... mozna sem jen ja a vsichni kolem mne a vsichni o kterych jsem slysel meli stesti, ale nikdy jim jack nic nezkratoval. Ac chapu, ze teoreticka moznost ze se to stane, existuje... ale je tu i teoreticka moznost, ze te v nejblizsi dobe zasahne meteorit a taky se s tim da zit :-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od arda1 »

Četl jsi ten odkaz v heli? Tam je přímo na oscíku graf co to přesně dělá a kdy-i když je Tx v klidu- tedy vyloženě FW nebo SW závada. :wink:
ICQ 638556901
kmarty

#30 Příspěvek od kmarty »

lizard2 píše:...K "fujtable" musíš ještě sehnat redukci...
arda1 píše:...Co se týče jacka- problémy s kontakty a vůbec mechanická nespolehlivost je známá už léta...

1. Nevim o tom ze by se redukce na Futabu musela "shanet" - je hned k vyberu pri koupi samotneho simulatoru.
  2. Jack vs Futabi konektor. Je mozne ze Futabi konektor je lepsi nez 3.5mm jack, ale co je mi to platne, kdyz kabelaz stejne pres jeden 3.5mm jack jde (USB "oteklej drat" k Phoenixovi konci 3.5mm jackem. Ta Futabi redukce je prave mezi jackem a futabim konektorem). Prechodu pres jack se tedy nevyhnu ani u Futaby (leda ze bych ten konektor preletoval).
    Jedine ze by melo Spektrum 3.5mm jacky-samice pazahadne kvality. To ale posoudit nemuzu.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“