Vysílač Hitec Eclipse 7 - přiřazení funkcí
Vysílač Hitec Eclipse 7 - přiřazení funkcí
Ahoj maniaci. Potřeboval bych jednu radu. Chci mít v akrobatu ovládané každé křidélka samost. servem a pak křidélka využívat i jako klapky, ale jde o to jak se s tím vypořádat ve vysílači. Návod pro mód acro uvádí tohle rozložení funkcí:
1 křidélka (pravé křidélko)
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 zatahovací podvozek
6 klapky (levé křidélko)
7 volné (VR 2)
Takže i když nemám zatahovací podvozek, musím použít 6-ti kanálový přijímač, abych tam mohl správně zapojit levé křidélko nebo se toto dá nějak obejít a použít jen 5-ti kanálový přijímač?
Díky za rady.
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 zatahovací podvozek
6 klapky (levé křidélko)
7 volné (VR 2)
Takže i když nemám zatahovací podvozek, musím použít 6-ti kanálový přijímač, abych tam mohl správně zapojit levé křidélko nebo se toto dá nějak obejít a použít jen 5-ti kanálový přijímač?
Díky za rady.
Hitec 5/6 kanal
Bohuzel z hlavy nevim presny nazev (Hitec RS - 5 FM nebo Hitec HFS - 05 MG nebo tak nejak) - Hitec vyrabi jednoduchy 5ti kanalovy prijimac (koupil jsem ho v www.hangar1.cz) Chtel jsem jednoduchy V,S,M ale diky cene jsem vzal onen zminovany. V navodu se vsak pise, ze tento prijimac je sice 5kanal ale 5ty kanal neni vyveden - k dispozici jsou kanaly 1,2,3,4,6, coz presne pasuje na prirazeni kanalu u Hitec.
Domnivam se ze takto budou fungovat vsechny 5kanalove Hitecy.
(nerad bych tady rozsiroval bludy, over si tuto informaci)
Domnivam se ze takto budou fungovat vsechny 5kanalove Hitecy.
(nerad bych tady rozsiroval bludy, over si tuto informaci)
Všechny ne, ale existuje i taková verze HFS-05 MG. Standardní řazení 1-5 má HFS-05 MJ.
K původnímu dotazu: Ve vysílači se to obejít nedá, přiřazení kanálů funkcím je pevné. Je třeba použít odpovídající přijímač.
Co to má být za akrobata? Nějaký motorák? Tam bych nic jako HFS-05 nedával ale použil bych HFD-08RD. Osvědčený přijímač i do náročnějších aplikací, bude po starostech.
K původnímu dotazu: Ve vysílači se to obejít nedá, přiřazení kanálů funkcím je pevné. Je třeba použít odpovídající přijímač.
Co to má být za akrobata? Nějaký motorák? Tam bych nic jako HFS-05 nedával ale použil bych HFD-08RD. Osvědčený přijímač i do náročnějších aplikací, bude po starostech.
zdzd píše:Všechny ne, ale existuje i taková verze HFS-05 MG. Standardní řazení 1-5 má HFS-05 MJ.
Je to elektro, potřebuju nějakej malej přijímač, moc místa nemám. No ale to mi stačí, musím zkrátka koupit 6-ti kanál. přijímač:-( Nevíš o nějakým malým a spolehlivým?
no u nás se hojně používají nový MZK a nikdo nemá problém a to nás bylo ve vzduchu i 7 a žebychom stáli nějak v řadě se taky říct nedáPepino píše:zdzd píše:Všechny ne, ale existuje i taková verze HFS-05 MG. Standardní řazení 1-5 má HFS-05 MJ.
Je to elektro, potřebuju nějakej malej přijímač, moc místa nemám. No ale to mi stačí, musím zkrátka koupit 6-ti kanál. přijímač:-( Nevíš o nějakým malým a spolehlivým?
Thunder píše:no u nás se hojně používají nový MZK a nikdo nemá problém a to nás bylo ve vzduchu i 7 a žebychom stáli nějak v řadě se taky říct nedáPepino píše:zdzd píše:Všechny ne, ale existuje i taková verze HFS-05 MG. Standardní řazení 1-5 má HFS-05 MJ.
Myslíš tu profi řadu, 6-ti kanál asi za 1800,-?
Re: Vysílač Hitec Eclipse 7 - přiřazení funkcí
Pepino píše:Ahoj maniaci. Potřeboval bych jednu radu. Chci mít v akrobatu ovládané každé křidélka samost. servem a pak křidélka využívat i jako klapky, ale jde o to jak se s tím vypořádat ve vysílači. Návod pro mód acro uvádí tohle rozložení funkcí:
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 zatahovací podvozek
6 klapky (levé křidélko)
7 volné (VR 2)
Díky za rady.
Hele nemám Eclipse nýbrž Optic, tam ale jsou dvě možnosti.
První - Acrobatic airplane setup
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 podvozek
6 levé křidélko
Druhá - Five channel electric aircraft setup
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 levé křidélko
Já mám v MiniMagu tu druhou, používám Jeti Rex 5 a mixy jdou myslím nastavit stejně.
Virtual píše:Pepino píše:Ahoj maniaci. Potřeboval bych jednu radu. Chci mít v akrobatu ovládané každé křidélka samost. servem a pak křidélka využívat i jako klapky, ale jde o to jak se s tím vypořádat ve vysílači. Návod pro mód acro uvádí tohle rozložení funkcí:
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 zatahovací podvozek
6 klapky (levé křidélko)
7 volné (VR 2)
Díky za rady.
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 podvozek
6 levé křidélko
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 levé křidélko
Já mám v MiniMagu tu druhou, používám Jeti Rex 5 a mixy jdou myslím nastavit stejně.
To bude ale asi fakt jen u Optica
ne ty ne, normálně standartní, ale pokud to budeš chtít i do něčeho většího tak kup profiPepino píše:Thunder píše:no u nás se hojně používají nový MZK a nikdo nemá problém a to nás bylo ve vzduchu i 7 a žebychom stáli nějak v řadě se taky říct nedáPepino píše:zdzd píše:Všechny ne, ale existuje i taková verze HFS-05 MG. Standardní řazení 1-5 má HFS-05 MJ.
Myslíš tu profi řadu, 6-ti kanál asi za 1800,-?
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Pepino píše:Virtual píše:Pepino píše:Ahoj maniaci. Potřeboval bych jednu radu. Chci mít v akrobatu ovládané každé křidélka samost. servem a pak křidélka využívat i jako klapky, ale jde o to jak se s tím vypořádat ve vysílači. Návod pro mód acro uvádí tohle rozložení funkcí:
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 zatahovací podvozek
6 klapky (levé křidélko)
7 volné (VR 2)
Díky za rady.
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 podvozek
6 levé křidélko
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 levé křidélko
Nebo u Eclipse s tuningem od J.Palika - umožnuje vynechat vysílaný kanál (vynecháš pátý a pak je 6. z vysílače vyslán do 5. v přijímači, 7. z vys. do 6. přij. atd.)
Mad_Box píše:Pepino píše:Virtual píše:Pepino píše:Ahoj maniaci. Potřeboval bych jednu radu. Chci mít v akrobatu ovládané každé křidélka samost. servem a pak křidélka využívat i jako klapky, ale jde o to jak se s tím vypořádat ve vysílači. Návod pro mód acro uvádí tohle rozložení funkcí:
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 zatahovací podvozek
6 klapky (levé křidélko)
7 volné (VR 2)
Díky za rady.
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 podvozek
6 levé křidélko
1 pravé křidélko
2 výškovka
3 plyn
4 směrovka
5 levé křidélko
Nebo u Eclipse s tuningem od J.Palika - umožnuje vynechat vysílaný kanál (vynecháš pátý a pak je 6. z vysílače vyslán do 5. v přijímači, 7. z vys. do 6. přij. atd.)
A kdo je to J. Palik a jak se s ním spojit?
Já ho mám upravenýho.Tady je více informací:
http://www.sweb.cz/Jiri.Palik/
http://www.sweb.cz/Jiri.Palik/