Hurricane EP200 SE V2

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rici

#46 Příspěvek od Rici »

Já mám FES s motorem 4800kV a příjde mi, že je to takové líné a motor nestíhá. Srovnávám to ale s TRexem 450, který je opravdu živý a GAUI mi proti němu příjde slabý. Je to tak v pořádku nebo mám něco špatně? V jiné diskuzi jsem totiž četl, že GAUI chodí skvěle a nahoru jde jako raketa - tak nevím.
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

motor gaui

#47 Příspěvek od dj_krata »

Rici píše:Já mám FES s motorem 4800kV a příjde mi, že je to takové líné a motor nestíhá. Srovnávám to ale s TRexem 450, který je opravdu živý a GAUI mi proti němu příjde slabý. Je to tak v pořádku nebo mám něco špatně? V jiné diskuzi jsem totiž četl, že GAUI chodí skvěle a nahoru jde jako raketa - tak nevím.

nevim ja mam ten origo motor gaui 5800KV a je to opradu dost zivy a lita jako raketa..
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
chakotay

#48 Příspěvek od chakotay »

Ladul píše:a chtel sem se zeptat jak to gyro Gaui 210 chodi ?

Mne chodi celkem dobre, ale Gaui je jedina CP helikoptera (a GU-210 jedine gyro), se kterou mam zatim zkusenost, takze neni s cim srovnavat. Jedina divna vec, kterou to dela, je po prvnim zapojeni po delsi dobe bez proudu (typicky prvni let dne) - gyro se spatne zinicializuje a ocasni servo "creepuje". Takze vzdycky po zapojeni baterky a inicializaci prepnu do HH modu a koukam, jestli to nekam ujizdi. Kdyz jo, tak odpojim a zase zapojim a tim se to vzdycky napravi.

Tady me kamos natocil, jak litam. Obcas je tam slyset, jak ocas zakmitne, ale to pricitam tomu vetru - normalne to nedela.

http://www.youtube.com/watch?v=t1d1AsvCsWA
prochel
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od prochel »

Rici píše:Já mám FES s motorem 4800kV a příjde mi, že je to takové líné a motor nestíhá. Srovnávám to ale s TRexem 450, který je opravdu živý a GAUI mi proti němu příjde slabý. Je to tak v pořádku nebo mám něco špatně? V jiné diskuzi jsem totiž četl, že GAUI chodí skvěle a nahoru jde jako raketa - tak nevím.
srovnáváš nesrovnatelný , Gauiky s motorem 4800kV mám dva a je pravda že při max kolektivu +13-13 udusíš nastavil jsem +10-10 a je to lepší , záleží dost na kvalitních bateriích , ale jinak je to prcek na učení suprovej vydrží dost a cena dílů skvělá přežil i pád do žebřin jen semvyměnily dva šroubky co držej gripy , a venku když sním fláknu do trávy tak na 90 procent přežije jen se vymotá tráva a jde se znovu nahoru :) a dá se sním lítat i ve větru
Rici

#50 Příspěvek od Rici »

to Prochel: Tak to jsi mě potěšil, že je to s výkonem v pořádku. Já jsem s GAUIkem naprosto spokojenej (jen ten výkon se mi zdál slabší). Dokonce jsem nedávno prodal TRexe 500 a nechal si jen TRexe 450 a GAUIka a s Gaui lítám víc než se 450. Ani vítr mu moc nevadí, to musím potvrdit. Mám 2 baterky Hyperion a s těma je to celkem ok. Pak jsem koupil ještě 2 jiné na infinity hobby a ty jsou dost mizerné. Takže dokoupím ještě 2 Hyperiony. GAUIk mě tak uchvátil, že uvažuji i o TRexovi 250. Nemáš nebo neměl jsi jej také (tuším že na jiné diskuzi jsi o 250 referoval) a pakliže máš zkušenosti s oběma, můžeš říct jestli má cenu jít i do 250? Moc mě to láká i když jsem se s 500 těžko loučil ale ty malé mršky mě prostě baví víc. Viděl jsem jak s GAUIm sekáš trávu a to bylo pěkné video. Já zatím jen trénuji a musím říct, že Gaui toho snese opravdu hodně a většina oprav je jen výměna šroubů v gripech listů a případně nějaké lepení. Kupodivu i hlavní osa je celkem držák.
kilian

Re: pastorek/otacky

#51 Příspěvek od kilian »

zdravím, nevíte někdo prosím, jaký je rozdíl mezi SEV2 a EX V2? Je to tak že SE je v kovu a EX v plastu? Dá se s EX lítat 3D? Dík
jirka_d

#52 Příspěvek od jirka_d »

EX je plast, ale věřím že i tak bude kvalitní. Další rozdíl je v motorech. Podívej se sem a porovnej si to
http://flying-hobby.com/catalog/index.php?cPath=3_5_296
prochel
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od prochel »

jirka_d píše:EX je plast, ale věřím že i tak bude kvalitní. Další rozdíl je v motorech. Podívej se sem a porovnej si to
http://flying-hobby.com/catalog/index.php?cPath=3_5_296
EX není plast ale černě eloxovaný kov a jinak jsou úplně stejný jen EX má silnější motor
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Ladul »

Nevite nekdo jestli by sla tahleta kabinka napasovat na Gauiho?
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

kabina

#55 Příspěvek od dj_krata »

Ladul píše:Nevite nekdo jestli by sla tahleta kabinka napasovat na Gauiho?

myslim ze jo .... za zkousku nic nedas 90Kc neni tolik kdy by to tam nepasovalo treba ani po male uprave.. :D
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Ladul »

Tak mi dneska prisel Gaui a muzu bejt akorat nasranej pac sem dostal nekompletni stavebnici.....tohle se proste muze stat jenom me. Nastesti to nejsou zadne zakladni veci co chybi, ale stejnak nedostal sem vrtulky zadni, drzak na servo a ten plastovej kousek co se na nej sroubuje horizotalni stabilizator :evil: :evil: :evil: :evil:
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

gaui

#57 Příspěvek od dj_krata »

Ladul píše:Tak mi dneska prisel Gaui a muzu bejt akorat nasranej pac sem dostal nekompletni stavebnici.....tohle se proste muze stat jenom me. Nastesti to nejsou zadne zakladni veci co chybi, ale stejnak nedostal sem vrtulky zadni, drzak na servo a ten plastovej kousek co se na nej sroubuje horizotalni stabilizator :evil: :evil: :evil: :evil:

to je divne... me prsla heli cela slozena pekne zabalena v pevne krabici jen namontovat elektroniku seridit a letet....
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Ladul »

Ja sem to dostal v takovej tej original cervenej krabici rozlozene akorat z toho byli vyndane serva a gyro (nebral sem si kombo) a asi cinanum vypad i pytlik s timhle :evil: Bral sem to na Flying Hobby
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
bigsam72

#59 Příspěvek od bigsam72 »

Mad_Box píše:2s Lipol otáčky na Idle2 100% nepoužívat govík
Gyro předpokládám setové. To chodí OK. Nakup so do zásoby šroubky do gripů odcházejí při každé rance. A dej si pozor na desku cykliky ubčas se rozlepí a rozskočí.

Tento problem ma i CX2/CX3 pokud neni cyklika v hliniku a pro zacatecnika je pak zahadou proc se ten vrtulnicek chovat tak divne. Pritom staci vzit sroubovak a "srazit dohromady".
kilian

#60 Příspěvek od kilian »

Zdravím, dík za předešlé odpovědi. Tak sem koupil tenhle kousek
http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=5001
Všechno složené a osazené a dokonce i šroubky zalepené. Funguje dobře. Jen dobíječka co k tomu byla odešla při prvním dobíjení a odepsala i baterky. Předtím jsem měl Walkeru 4-3b. Půl roku jsem s ní třískal o zdi a naučil se vyset ve všech směrech a lítat osmičky. Teď se peru s nastavením vysílačky a po prvním pádu se seznamuju s konstrukcí. První pád: začal se točit dokola a šel do trávy. Odešli jenom šroby v gripech. Asi se špatně načetlo gyro. Občas to dělá tak odpojím baterku a zapojím a je klid. Jakou mám dát hodnotu gyra? Jaký je rozdíl mezi + a- hodnotami gyra v chování vrtulníku? Při vypnutém ocas cuká. Když prudce přidám na kolektivu tak se protočí. Má to řešení? Děkuji všem kdo budou mít sílu odpovědět na moje otázky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“