PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

#1756 Příspěvek od strahlung »

Peterkuk píše:
strahlung píše:Nabíječka se nesnaží napětí na článcích srovnat, jeden článek ji celou vypne když ostatní ještě nabité nejsou. A ten jeden nabitý dotlačí plným proudem v lepším případě na 4,3V - aspoň ta moje setová.

To moze byt, ja som ju ale so setovou nabijackou vobec nenabijal, nabijal som inou ktora je na 2s aj 3s, samozrejme s balancerom.

Pokud je nabíječka s balancérem správně sladěná, tak by se to mělo nabít všechno správně. Jenže se různé články vybíjejí různě dlouho a napětí na tom nejvybitějším článku klesne dost náhle a rychle, zatímco jiné jsou ještě na slušném napětí. Proto jsem si vyvinul ten akustický indikátor, který hlídá každý článek zvlášť (no a taky protože jsem se už nechtěl nečekaně bez motoru strefovat na asfaltku).
Aspoň se ale "donekonečna" nekumuluje rozdíl v samovybíjení jednotlivých článků.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
Peterkuk

#1757 Příspěvek od Peterkuk »

strahlung píše:Proto jsem si vyvinul ten akustický indikátor, který hlídá každý článek zvlášť (no a taky protože jsem se už nechtěl nečekaně bez motoru strefovat na asfaltku).

Sikulka!!! :wink: a to si uz ako spravil??? Pokial to ovsem nie je vyrobne tajomstvo (kupim od teba autorske prava) :wink:
strahlung

#1758 Příspěvek od strahlung »

Peterkuk píše:
strahlung píše:Proto jsem si vyvinul ten akustický indikátor, který hlídá každý článek zvlášť (no a taky protože jsem se už nechtěl nečekaně bez motoru strefovat na asfaltku).

Sikulka!!! :wink: a to si uz ako spravil??? Pokial to ovsem nie je vyrobne tajomstvo (kupim od teba autorske prava) :wink:

Ale né, klidně bych se podělil. Ale je to malá destička osazená SMD, i s piezo asi 7 gramů. Kusově se nevyplatí ji zadávat do výroby a ne každý má tak jemnou pinzetu. Pokud mi soukromě napíšeš, jak se to dělá, dám někam fotky. Pokud by někdo chtěl, poskytnu destičku a schéma nebo i hotový indikátor. Není tam nic drahého, jen komparátory, operační zesilovače, pár odporů a logika ve CMOS 4000.
Peterkuk

#1759 Příspěvek od Peterkuk »

strahlung píše:Pokud mi soukromě napíšeš, jak se to dělá, dám někam fotky.

Poslal som ti SZ, DAKUJEM!!!
strahlung

#1760 Příspěvek od strahlung »

Byly nějaké soukromé dotazy, tak jsem si našel návod a dal na net fotky toho indikátoru vybíjení baterie v modelu - snad úspěšně. Na fotkách není osazený servisní konektor. Cessna mi uletěla, tak to s ním teď nevyfotím. po vložení aku do letadla se připojí silový konektor k regulátoru a servisní konektor k indikátoru.

Obrázek

Obrázek

Obrázek[/img]
mrsairus

#1761 Příspěvek od mrsairus »

caute, otazocka

aku najvacsiu hmotnost cessna uvezie? robil som par uprav a vysplhal som sa na 780g , nemam sice este novu elektroniku ale bojim sa to hodit do vzduchu :D co poviete zvladne to? a jak budu natom letove vlastnosti? vdaka
coro

#1762 Příspěvek od coro »

mrsairus píše:caute, otazocka

aku najvacsiu hmotnost cessna uvezie? robil som par uprav a vysplhal som sa na 780g , nemam sice este novu elektroniku ale bojim sa to hodit do vzduchu :D co poviete zvladne to? a jak budu natom letove vlastnosti? vdaka

V pohode. ALE nie že ju rozbehneš zvislo dole a prudko pritiahneš..
780? veď ja mám presne na gram rovnako (s 3s A123, so 4s mám 820...) :)
S hmotnosťou rastie minimálna rýchlosť potrebná na rôzne letové režimy. Pád do vývrtky napríklad, nastane pri rovnakom štýle pritiahnutia, možno pri rýchlosti o pol metra za sekundu nižšej... Keď zoberieš model so spalovákom pri rozpätí 1200mm, kludne môže mať dve kilá - len ten má dostatočnú pevnosť a nemôže sa potácať na rýchlosti lenivej chôdze do kopca. :-)
Frysi

#1763 Příspěvek od Frysi »

Tak jsem si myslel,že budu předělávat kolečka abych mohl přistávat na trávě,ale nakonec jsem nemusel dělat nic.Jen jsem odpojil přední kolečko od serva nahnul ho trošku dopředu přidělal na pevno a najednou přistáva na trávu uplně krásně bez žádnejch kotrmelců.
Peterkuk

#1764 Příspěvek od Peterkuk »

Ahojte, da sa vymenit setovy akumulatorovy konektor bez jeho poskodenia???Aby sa este dal pouzit inde....alebo len cvak.....cvak.....Diky
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1765 Příspěvek od arda1 »

Odcvaknout a vyhodit- větší šmejd svět neviděl. :wink:
ICQ 638556901
Peterkuk

#1766 Příspěvek od Peterkuk »

arda1 píše:Odcvaknout a vyhodit- větší šmejd svět neviděl. :wink:

Tak ok,diky...
scarabeus

#1767 Příspěvek od scarabeus »

Ale pozor na vec, nejdriv cvak, vymenit jeden kabel, cvak, vymenit druhy kabel. Ne ze to ucvaknes najednou, takovych borcu tu uz par bylo a jiskrilo se jim pred ocima :-)))
Peterkuk

#1768 Příspěvek od Peterkuk »

scarabeus píše:Ale pozor na vec, nejdriv cvak, vymenit jeden kabel, cvak, vymenit druhy kabel. Ne ze to ucvaknes najednou, takovych borcu tu uz par bylo a jiskrilo se jim pred ocima :-)))

Xi,jasne mam nejake poznatky z elektriky......"+ a - sa nemaju radi",ale spravna pripomienka!!! :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1769 Příspěvek od arda1 »

Bateru vyhazuješ a nebo dáváš jiný konektory? :wink:
ICQ 638556901
mrsairus

#1770 Příspěvek od mrsairus »

prijimac dx6tky sa napaja tak isto ako ten setovy? v navode to nebolo moc jednoznacne ucene, na prijimaci je aj konektor batt a nebol som si isty ci sa nejak nenapaja samostatne, skusil som to napojit ako na setovke a nic nehorelo :D je to v poriadku? pouziva sa ten konektor batt iba na parovanie?
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“