HS-5625MG

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
davidlet
Kontaktovat uživatele:

HS-5625MG

#1 Příspěvek od davidlet »

Mám 2 nové digitální serva HS-5625Mg.
Jelikož moje rc souprava Futaba FF-7 neumí namixovat 2 serva na výškovku
musím serva připojit na Y kabel.Přes Y kabel mi jedno servo chodí opačně proto jedno servo musím reversovat.problém je vtom že jedno servo má větší výchylku než to druhé.
Nevíte čím to je?
Děkuju David
HonzaS

#2 Příspěvek od HonzaS »

Ahoj Davide,

Nejjednodušší řešení by asi bylo na nějaký volná kanál připojit druhé servo lineárním mixem z kanálu výškovky. Jen nevím, jestli tvoje Futaba nemá ke každému kanálu napevno přiřazen nějaký přepínač...?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Honza

#3 Příspěvek od Honza »

Má obecně větší výchylku, nebo máš podle páky serva posunutý střed a liší se ti koncové polohy? Tohle by za tebe možná vyřešil programátor serv, jestli ho máš.

Edit: ani programátor neni všemocnej...
Naposledy upravil(a) Honza dne pon 14.09.2009 18:13, celkem upraveno 2 x.
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

Re: HS-5625MG

#4 Příspěvek od jakub_czakovice »

davidlet píše:Mám 2 nové digitální serva HS-5625Mg.
musím serva připojit na Y kabel.Přes Y kabel mi jedno servo chodí opačně proto jedno servo musím reversovat.problém je vtom že jedno servo má větší výchylku než to druhé.
Nevíte čím to je?
Děkuju David

Pokud máš novou FF-7 tedy T7C 2.4GHz má funkci Ailvator - tedy výškovka chodící jako výškovka i křížem s křidélkama. Pokud nastavíš poměr vůči křidélkům nulový nebude je výškovka zohledňovat. Fce ailvator ale umožní revers jednoho ze serv a především trimování. Protože namixovat to lze pomocí kteréhokoliv volného mixu ale problém je s trimem
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
davidlet
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od davidlet »

Honza píše:Má obecně větší výchylku, nebo máš podle páky serva posunutý střed a liší se ti koncové polohy? Tohle by za tebe možná vyřešil programátor serv, jestli ho máš.

Edit: ani programátor neni všemocnej...

Páky serv mám ve středové poloze.Na programátoru sem ladil celí den ale bez úspěchu :(
davidlet
Kontaktovat uživatele:

Re: HS-5625MG

#6 Příspěvek od davidlet »

jakub_czakovice píše:
davidlet píše:Mám 2 nové digitální serva HS-5625Mg.
Nevíte čím to je?
Děkuju David

Pokud máš novou FF-7 tedy T7C 2.4GHz má funkci Ailvator - tedy výškovka chodící jako výškovka i křížem s křidélkama. Pokud nastavíš poměr vůči křidélkům nulový nebude je výškovka zohledňovat. Fce ailvator ale umožní revers jednoho ze serv a především trimování. Protože namixovat to lze pomocí kteréhokoliv volného mixu ale problém je s trimem

Děkuju vyzkouším.

Původně jsem měl na Y kabelu 2 serva HS-645MG a jedno přepólovaní.Celé prázdniny to takhle létalo a teď najednou při letu začala (pravděpodobně 1) polovina výškovky náhle potlačovat.Většinou při vybírání přemetu,letu na zádech...
I přesto že lítám s příjmačem R617FS 2,4 GHz jsem se rozhodl zkusit jiný.Po vyměnění příjmače problém neustal.Proto jsme se rozhodli koupit 2 nové digitální serva na výškovku.
(K ladění serv mám zapůjčení HFP-20 Programátor)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“