létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#781 Příspěvek od Luzr »

danies píše:Tak jsem Wildu úspěšně polepil UHU porem a zkusil si druhý let. Už to bylo o fous lepší, ale pořád mi táhne doprava. Trochu mám stočený do vrtule trup...Co s tím?

Vytrimovat, buď na vysílačce, nebo (pokud to nestačí) je na konci táhla závit.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#782 Příspěvek od Luzr »

Michal_N píše:Sekundové lepidlo používám jen pro havarijní opravy venku, spoj je příliš tvrdý a křehký, a tedy velmi odlišný od vlastností Elaporu.

Když tak o tom přemýšlím, jestli tohle nebude ten důvod proč mi přijde že po každé větší havárii (a další dávce kyanoakrylátové "výztuhy") Wilda létál líp :-)
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#783 Příspěvek od Michal_N »

danies píše:Ještě dotaz. Dají se nečím popravit díry(ky) na trupu v Elporu? Aby nebyl čumák tak okousaný.

Čumák polepit páskou se skelnými vlákny, jak doporučuje robotmz.

Jinak na vyrovnání promáčklin v Elaporu a deformací po nárazu funguje dobře postup http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight= . Použil jsem ho už mockrát. :) Malé deformace je vhodné polévat horkou vodou z konvice. Pro velké raději ponořit zdeformovanou část do horké vody. Všechna elektronika musí být před tím z ponořované části samozřejmě demontovaná.
Čím víc horká voda (neměla by se vařit), tím účinnější rovnání, ale i větší tvoření "husí kůže" - viz vlákno výše.

Wildhawk není přímo z Elaporu, ale z hmoty velmi podobné. Proto je postup vhodné nejdříve opatrně vyzkoušet.
RabbiT_CZ

#784 Příspěvek od RabbiT_CZ »

Po mírném nárazu do elektrického vedení jsem taky opravoval trošku promáčklou náběžnou hranu křídla. V místě promáčknutí jsem odstranil skelnou pásku a kápl jsem tam trochu víc purexu. Místo jsem opět přelepi skelnou páskou a purex do promáčkliny nádherně vypěnil. Náběžná hrana jako nová :-)

Taky se mi při tom nárazu odlepily ty hranoly v křídlech ve kterých je strčená ta uhlíková trubka. Nevím čím to tam bylo vlepený, protože stopy žádného lepidla jsem nikde neobjevil a dívím se že to vůbec drželo. Tak opět přišel na řadu purex a je po problému. Wilda lítá stále jako drak - až na ty slabý baterky :-(
feek

#785 Příspěvek od feek »

Teď ho mám v prádle od šváry. Podařilo se mu rozlomit SOP a přerazit trup. Jeho skóre je tři lety = tři havárie... Napadlo mě jestli má dobře vyvážené éro. Nevíte někdo z hlavy kde má být těžiště? Vím že to tu někde je, ale číst 53 stránek se mi opravdu, ale opravdu nechce:( Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#786 Příspěvek od lubo1 »

feek píše:Teď ho mám v prádle od šváry. Podařilo se mu rozlomit SOP a přerazit trup. Jeho skóre je tři lety = tři havárie... Napadlo mě jestli má dobře vyvážené éro. Nevíte někdo z hlavy kde má být těžiště? Vím že to tu někde je, ale číst 53 stránek se mi opravdu, ale opravdu nechce:( Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti.

Pod trubkou - spojkou krídla.
Urob mu vzpetie - ja som dal obligátnych 8 stupňov a lieta to samo a lieta veľmi príjemne.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
feek

#787 Příspěvek od feek »

Aha. Děkuju za tip. To vzepětí mě nenapadlo. Je fakt, že to by mohlo to letadlo trochu zklidnit a třeba se mu už povede přistát:) Stejně ty nehody jsou divné. Vesměs prý mu to cca v 30 metrech spadlo po křídle dolů... Možná by si měl pořídit simulátor.
robotmz

#788 Příspěvek od robotmz »

Musím potvrdiť, že to vzpetie urobí z toho úplne iné - kľudné, termické 8O :D lietadlo...
mr.pohoda
Kontaktovat uživatele:

#789 Příspěvek od mr.pohoda »

Chci poděkovat všem zde diskutujícím. Trvalo mi to pár dní, ale zvládl jsem přešíst celé tohle hodně poučné fórum. Koupil jsem si WH před 14 dny a splnil jsem si tak klukovský sen.

Z nedočkavosti jsem šel také hned létat bez předchozích zkušeností -> ulomený čumák a zlomený trup. Také se mi slálil regulátor, tak jsem musel koupit nový (bohužel ještě před čtením tohoto fóra, tak jsem opět koupil "originál" WH). Pro jistotu jsem pořídil simulátor, který mi opravdu hodně pomohl. Začal jsem létat trochu víc a někdy se mi podařilo letět i půl minuty. Mezitím také letadlo přistálo na stromě a zlomil jsem křídlo, takže už fakt vypadá jak poboji :). Největší problém jsem měl s nechutí WH stoupat do výšky - bylo to opačně nasazenou vrtulí.

Nyní už WH létá krásně, naučil jsem se ho seřídit a opravit, kdy je třeba a vydržím ve vzduchu několik minut bez problémů. Mám jediný problém, na který jsem v tomto vlákně nenašel konkrétní odpověď: Při maximálním přitažení výškovky servo stále vrčí, opačná strana ani směrovka toto nedělá. Píšete tu, že to je problém a může to mít vliv na životnost serva. Co se s tím dá dělat?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od arda1 »

Má ta výškovka ještě rezervu (šla by dál) nebo je na dorazu? :wink:
ICQ 638556901
mr.pohoda
Kontaktovat uživatele:

#791 Příspěvek od mr.pohoda »

Šla by klidně ještě o něco výš, není nad ní přece žádná překážka.

EDIT: nebo to bylo myšleno jinak? Jak se pozná, že je výškovka až nadoraz?
RabbiT_CZ

#792 Příspěvek od RabbiT_CZ »

Pokud máš nějakou počítačovou vysílačku, tak si změň hodnoty maximálních výchylek výškovky - to je asi nejjednodušší řešení.

Dalším řešením je koupit si panty a výškovku přidělat na panty. Viděl jsem i obrázky kde měli výškovku přidělanou lepící páskou místo pantu. Výměna těch původních pantů tě časem asi stejně čeká ;)

Já jsem se ji snažil trochu rozchodit ručně - hýbal jsem s ní nahoru dolů - a taky to pomohlo. Ale opatrně ať se ti neulomí :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#793 Příspěvek od arda1 »

RabbiT_CZ píše:Pokud máš nějakou počítačovou vysílačku,
Srandisto. :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#794 Příspěvek od lubo1 »

mr.pohoda píše:Šla by klidně ještě o něco výš, není nad ní přece žádná překážka.

EDIT: nebo to bylo myšleno jinak? Jak se pozná, že je výškovka až nadoraz?

Ak servo vrčí - neaka prekážka tam je..
Ja som u WH upravoval priestor okolo serva. Jednoducho eď šla páka serva dozadu,tak zároveň ti ide bližšie k trupu a tam bol problém- tiahlo sa už opieralo o trup. Trošku som to upravil pájkou.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RabbiT_CZ

#795 Příspěvek od RabbiT_CZ »

arda1 píše:
RabbiT_CZ píše:Pokud máš nějakou počítačovou vysílačku,
Srandisto. :lol: :lol: :lol:

Tak na té čínské, která se s tím prodává, to asi nenastaví :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“