Vrtulník nebo letadlo?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
aa007

Vrtulník nebo letadlo?

#1 Příspěvek od aa007 »

Uvazuji o koupi nejakeho RC setu, ale neznam zadneho modelare takze budu se muset zaucit sam (ale uz sem lital s Air Hogs, ale to lita skoro samo :D ). Nevim co by se pro me vic hodilo za barakem mam mensi plac, takze to bych asi mel sahnout po vrtulniku, ale zase kdyz sednu do auta tak za chvilku sem na obrovskym poli takze to by zase nemel byt problem, ale zajima me s cim je vetsi zabava? Jde mi hlavne o poletovani a zkouset nejaky triky. Co je naronejsi pro zacatecnika? vrtulnik nebo letadlo?
Rozhodoval bych se asi mezi Sky Lady a E-flite Blade CX RTF Co-Axial mód 1. Popr. znate nejaky lepsi pro zacatecnika? Limit ceny mam do ceny toho vrtulniku. Diky
lada

#2 Příspěvek od lada »

blacklight

#3 Příspěvek od blacklight »

Ono to není tak jednoduché si koupit letadlo , nebo vrtulník a na prvné pokus vzlétnout. :) :)

Jestli letadlo , nebo vrtulník - to je docela zásadní volba , protože ovládání je hodně odlišné a cena taky.

Skus si pročíst tady nějaká fóra.

Z kama jsi? Kdyžtak se skus domluvit s nějakým modelářem a posívat se jak to všecho funguje.A co je třeba pořídit .....
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
aa007

#4 Příspěvek od aa007 »

Ja vim, ale de mi o to co je lehci do zacatku a kde je mensi sance ze pri prvnim letu z toho udelam srot.
PS: Co by ste brali vy v ohledu ku zabave? vrtulnik nebo letadlo?
Galaxy520

#5 Příspěvek od Galaxy520 »

Šrot můžeš udělat z obou věcí úplně jednoduše,když začínáš.
Spíš de o to k čemu více tíhneš. A co do pilotáže je jednodušší letadlo. :P
Naposledy upravil(a) Galaxy520 dne úte 18.07.2006 21:03, celkem upraveno 3 x.
Extra 330 - 2,12m MVVS 45
Stanly

#6 Příspěvek od Stanly »

Pro začátečníka rozhodně letadlo.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Pokud jsi uplny zacatecnik (to, ze ti nekdo pujcil na dve minuty vysilacku, se nepocita), tak bych radil radeji neco, co se hned nerozseka pri prvnim padu na zem. Protoze nic nedovede zkazit radost z letani, jako rozmlacene letadlo pri prvnim startu...

Vrtulnik jsem nikdy nezkousel, ale pocitam, ze s nim bude hodne legrace. Nicmene to je pri prvnim letu s EPP elektro-letadelkem taky. To se neboj! :lol:

Na letani je hezke taky to, ze se clovek neustale zlepsuje a postupuje dal a dal.
blacklight

#8 Příspěvek od blacklight »

Každopádně letadlo je lepší na začátek.

Ale pokud se ti líbí vrtulníky , tak proč ne.

Na modelařinu musíš mít 2 hlavní věci: dobré ruce a peníze

když se skombinuje maximální hodnota obou věcí tak je to paráda

Ale jak jsem už říkal a ptal se z kama jsi: Je dobré se stavit za nějakým skušenějším modelářem , který už ví co a jak a ukáže ti co to všechno obnáší - začínat sám je snad to nejhorší - někdo skušenější se dycky hodí a mnohdy ti ten člověk ušetří mnoho času nad opravami a peněz.
zelda

#9 Příspěvek od zelda »

blacklight píše:Každopádně letadlo je lepší na začátek.

Ale jak jsem už říkal a ptal se z kama jsi: Je dobré se stavit za nějakým skušenějším modelářem , který už ví co a jak a ukáže ti co to všechno obnáší - začínat sám je snad to nejhorší - někdo skušenější se dycky hodí a mnohdy ti ten člověk ušetří mnoho času nad opravami a peněz.

co nemas v hlave ruce nezachrani :wink:
zelda

#10 Příspěvek od zelda »

blacklight píše:Každopádně letadlo je lepší na začátek.

a bez odhodlani, pile a trpelivosti by ti to bylo taky k nicemu...a jeste je duůezite nadseni pro vec aby te to bavilo a neodradilo te prvnich par neuspechu :wink: :wink: :wink:
blacklight

#11 Příspěvek od blacklight »

:D :D :D tak to už si snad každý odvodí a je to jasné :D :D :D
aa007

#12 Příspěvek od aa007 »

No jsem z Melnika a ptal sem se par lidi ale zatim se mi nikoho kdo se s modelarinou kamaradi nepodarilo sehnat. Takze pro zacatek doporucujete tu sky ladynu, nebo je neco lepsiho v cenove relaci +2000 od ty sky ladyny pro zacatek (treba pevnejsi konstrukce :) )
Galaxy520

#13 Příspěvek od Galaxy520 »

Běž rovnou do Super Zooma a ušetříš peníze.
Kup si schůdný rádio a je to.
Mervik

#14 Příspěvek od Mervik »

Pokud se díváš po setu, tak sky lady je dobrá volba. Je to hodné a klidné letadlo. Pokud si začátečník a nemáš možnost aby ti někdo pomohl, doporučoval bych vyzkoušet simulátor. Pokud to v něm zvládneš, máš velkou šanci to ustát i naostro. Můžeš si tam skusit i ten vrtulník, já osobně létám letadla a teť začínám heli a můžu potvrdit že provoz heli není vůbec levná záležitost. Koupí heli a vybyvení investice nekončí, ale teprve začínaj. každá havárie je nesrovnatelně dražší než u letadla.
aa007

#15 Příspěvek od aa007 »

No ted si zkousim ridit nejaky letadla v FMS, ale nemuzu njit sky lady ke stazeni exituje nekde?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“