Jak se nastavuje gyro ALIGN GP750?
Jak se nastavuje gyro ALIGN GP750?
Můžete někdo poradit s nastavením gyra ALIGN GP750? Jedná se o spalovací vrtulník třídy 50. Vysílač FF 9 a příjmač Spectrum. Děkuji.
Re: Jak se nastavuje gyro ALIGN GP750?
regnum píše:Můžete někdo poradit s nastavením gyra ALIGN GP750? Jedná se o spalovací vrtulník třídy 50. Vysílač FF 9 a příjmač Spectrum. Děkuji.
Ahoj jsme sice začátečník a k tomu mám rexe 450, ale pokusím se ti pomoct. Kdyžtak mě snad zkušenějsí piloti opraví.
To že se gyro nastavuje pomocí tlačítka SET (na gyru ho podržíš než začne blikat led STATUS) a následně barev červená a zelená (barvy přepínáš na vysílačce pomocí páčky doleva - doprava) ti asi psát nemusím že
Nastavení mého rexe:
1: Standart 1520 - zelená led
2: Digital Servo - zelená led
3: Reverse rotation - červená led
4: Limit - zelená led
5: Delay - červená led
Podle mě by jsi měl mít první dva body nasteveny stejně (tedy pokud máš digitální serva). Třetí bod si nastavíš podle toho jak ti bude reagovat zadní vrtulka na pohyb páčky na vysílačce (Rudder). Pokud dáš páčku doleva a helina se bude točit doleva necháš to tak v opačném případě dáš Reverse rotation (červená led). Čtvrtým bodem se nastavují limity Rudder serva, ale popravdě ani já pořádně nevím jak to funguje. Takže snad někdo zkušenější poradí. No a nakonec je tu led Delay a to by ti podle mě mělo svítit zeleně jako Medium/large heli.
Snad jsem ti aspoň trochu pomohl
Kestrel 500, T-REX 450 PRO
Spektrum DX6i
Spektrum DX6i
regnum píše:Můžete někdo poradit s nastavením gyra ALIGN GP750? Jedná se o spalovací vrtulník třídy 50. Vysílač FF 9 a příjmač Spectrum. Děkuji.
Pošli mi v SZ mejla - pošlu Ti návod - bude ale v Aj.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
2lizard píše:regnum píše:Můžete někdo poradit s nastavením gyra ALIGN GP750? Jedná se o spalovací vrtulník třídy 50. Vysílač FF 9 a příjmač Spectrum. Děkuji.
Děkuji není třeba návod mám. regnum@cmail.cz.Nejde mně uložit STATUS ZELENÁ LED
regnum píše:2lizard píše:regnum píše:Můžete někdo poradit s nastavením gyra ALIGN GP750? Jedná se o spalovací vrtulník třídy 50. Vysílač FF 9 a příjmač Spectrum. Děkuji.
Děkuji není třeba návod mám. regnum@cmail.cz.Nejde mně uložit STATUS ZELENÁ LED
ale čeho ti nejde uložit STATUS zelená led? Uložíš to zase stisknutím talčítka SET.
Spektrum DX6i
Spektrum DX6i
1. nastavení řídícího signálu, vychylím ovladač bočení vlevo zapínám vysílač, zapínám příjmač a vracím ovladač na střed. Vypnu příjmač a zapnu.
2. zmáčknu set tlačítko 3 sekundy a status bliká zeleně signál 1520 svítí zeleně pakou bočení vyberu vlevo zelené blikají součašně
3. mačkám set vyberu digi anlog zelená páka vlevo
4. mačkám set smysl otáčení nor. revers paka vlevo
5. limit serva stejné
6.delay znovu stejne
počkam 10s skočí status červená co dělám špatně ?
Děkuji za pomoc vysilač nastaven gyro sens MODE gy MIX act AVC 20PROCENT ATV 100procent dr 100 trim 0 sub 0
2. zmáčknu set tlačítko 3 sekundy a status bliká zeleně signál 1520 svítí zeleně pakou bočení vyberu vlevo zelené blikají součašně
3. mačkám set vyberu digi anlog zelená páka vlevo
4. mačkám set smysl otáčení nor. revers paka vlevo
5. limit serva stejné
6.delay znovu stejne
počkam 10s skočí status červená co dělám špatně ?
Děkuji za pomoc vysilač nastaven gyro sens MODE gy MIX act AVC 20PROCENT ATV 100procent dr 100 trim 0 sub 0
Moc nerozumím tomu prvnímu bodu. Ty zapínáš vysílačku s již vychýlenou pákou vlevo, a teprve pak připojíš baterku k reglu jo. Pokud to tak děláš je to chyba. Musíš nechat najet gyro bez toho aniž bys pohyboval s pákami na vysílačce. Pak teprve můžeš nastavovat.
Jinak na konci nečekej 10s, ale znovu stiskni Set tím se ukládá.
Jinak na konci nečekej 10s, ale znovu stiskni Set tím se ukládá.
Spektrum DX6i
Spektrum DX6i
regnum píše:Bohužel snažím se ,při zapnutí gyra diody probliknou všechny červená svítí trvale.Už to je myslim si špatně měla by blikat . Po výběru pákou směrovky pulsy, digi ,revers ,limit, zpoždění stlačím tlačitko SET pro potvrzení skočí na status červený . Jak dál zatim nevím .Diky za POMOC.
Pokud máš na rc stanici nastavený zisk v rozpětí 50% - 100% (tzv HL mod), měla by se Ti rozsvít "hlavní" dioda po inicializaci zeleně, pokud tomu tak není, tak je gyro vadné - mě se to také stalo.
Mě dioda v HL režimu svítila červeně a v režimu normal zas zeleně, také nešli pořádně nastavit dorazy (ostatní jsem nenastavoval, neb stačí tovární nastavení od výrobce) - gyro jsem uspěšně reklamoval.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
podívej se sem je tady video jak nastavit toto gyro http://www.helifreak.com/showthread.php?t=132747%29regnum píše:Bohužel snažím se ,při zapnutí gyra diody probliknou všechny červená svítí trvale.Už to je myslim si špatně měla by blikat . Po výběru pákou směrovky pulsy, digi ,revers ,limit, zpoždění stlačím tlačitko SET pro potvrzení skočí na status červený . Jak dál zatim nevím .Diky za POMOC.
stačí se jen zaregistrovat
na vrtulniku copterx V2 mam spominane gyro a servo, vysielac Turnigy 9X. Na pake serva je nastavena vzdialenost 8mm. Na gyre nastavim limit postupom z manualu (preklikam sa k nastaveniu limitu, paku do lava nasledne do prava, vyjdem z nastavenia). po nastaveni limitov (skusane viac krat) sa nastavi iba lavy limit (blizsie k domceku) pravy sa nenastavi, a navyse v mode Normal (tak isto to robi aj v HL) pri nastaveni D/R vo vysielaci na 100% dosiahne vrtulka dotaz ani nie pri polovicnom chode paky. ak zmenim D/R na priblizne 30% vrtulka vyuziva cely rozsah paky. takze: co robim zle pri nastavovani limitov kedze mi nechce kokretne nastavit pravy limit? a je nasledne sa spravania normalne?
este chcem dodat, strednu polohu serva mam nastavenu presne (merane sublerou) a paka serva je v 90 stupnovom uhle na tiahlo...
cital som ze ma vela ludi s nastavenim dorazov problemy? ako to vyriesit? takisto chcem vediet ci je normalne ze servo reaguje iba v prvej tretine pohybu paky Rudder, vtedy pride na doraz a dalsie 2 tretiny je pohyb pakou zbytocny...
este chcem dodat, strednu polohu serva mam nastavenu presne (merane sublerou) a paka serva je v 90 stupnovom uhle na tiahlo...
cital som ze ma vela ludi s nastavenim dorazov problemy? ako to vyriesit? takisto chcem vediet ci je normalne ze servo reaguje iba v prvej tretine pohybu paky Rudder, vtedy pride na doraz a dalsie 2 tretiny je pohyb pakou zbytocny...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ten problém s tím nastavením limtů serva jsem řešil také. Jakoby nešel nastavit nový limit a držlo se to svých starých hodnot , které byly pro mne šptné. Pak doopravdy nevím co se stalo ale po třídením trápení se, a pod pohrůžkou toho že koupím névé gyro a hlavně jiné, se to původní (GP750) najednou rozfungovalo. Co se ale stalo, to po mne nechtějte - prostě to nevím. 
fire píše:
Mas vse nastavene spravne, dokonce zkracenou paku na 8mm co uz by pro zapsani limitu melo stacit. Predpokladam, ze jsi nastaveni limitu zacinal uz na obe strany, tedy doleva i doprava.
To ze, smykatko prejede celou svou drahu pri tretinove draze kniplu neres, je to normalni. Gyro funguje spravne az ve vzduchu, na zemi se to neda hodnotit, protoze chybi pro nej zasadni vstup samotnyho pohybu, kterej ma stabilizovat.
Ja byt tebou zkusim dat na pace jeste o dirku min (treba na cca 6mm) a pokud mas smykatko presne na pulce osky tak nemuze byt problem.
Pokud bude, tak je to asi fakt na reklamaci.