Začínám s vrtulníky

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
2lizard

#16 Příspěvek od 2lizard »

Já si udělal radost a přikoupit rexe450 super Pro combo a musím říci, že je naprosto úchvatnej. Pomalu jsem odložil rexe500.

Dá se seřídit tak, že je to naprostý kliďas pochopitelně i naopak. Jediné co mi kapánek vadí je teplota motoru, trochu více se hřeje, že na něm ruku neudržíš, ale co, maká a vyměním jej až přestane.
Dokonce jsem viděl přistání na autorotaci z cca.5m a přistál jako do peří - pochopitelně v rukou pána pilata.

Kardanu bych se nebál, už jsem s ním mockráte štrejchnul o zem a pořád drží (má velmi nízko ocas a při přistání v trávě se tomu nedá ubránit).

Včera jsem s ním měl první pád - při couvané zatáčce ve vyšší rychlosti jsem zkusil přemet a nepovedl se - rána z cca.10m na suché pole a světe div se - žádná škoda!!! :lol:
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
juzzek

#17 Příspěvek od juzzek »

Já jako taky naprostý začátečník ti také mohu jen doporučit rexe 450 super combo.
Pokud máš nacvičeno na simu páčkování a nehrozí ti jako mě, že při nějakém problému s heli jsem hned stáhnul plyn na nulu a rexik se poroučel k zemi, tudíž mě to stálo standartně nový podvozek a ozubená kolečka v domečku. Tak po naučení se viset je s touto helinou radost si zalítat (no v mém připadě se ještě o letu asi hovořit nedá :lol: )
Je fakt že pořizovací cena není nijak malá, ale kvalita a funkčnosta tam prostě je.
A co se týče kardanu, taky jsem z něj měl ze začátku strach, ale po pár pádech múžu říct že pořád drží. Vždycky se dřív sjedou ty plastový převody.

2lizard Máš recht ten motor se fakt celkem přehřívá. Ale jak říkáš tak maká a zatím drží. No uvidíme jak dlouho :)
Kestrel 500, T-REX 450 PRO
Spektrum DX6i
Rotvík

#18 Příspěvek od Rotvík »

Tady máš něco málo k tomu SJM400
http://www.heliforum.cz/index.php?name= ... cle&sid=35
freddix

#19 Příspěvek od freddix »

Můžu jen takovou rychlou odbočku? Vždyť já se ještě pomalu nesetkal s kritikou T-Rexe 450 PRO :D To je pomalu neslýchané, ale jsem jenom rád, že jsem opravdu dobře koupil :wink:
2lizard

#20 Příspěvek od 2lizard »

freddix píše:Můžu jen takovou rychlou odbočku? Vždyť já se ještě pomalu nesetkal s kritikou T-Rexe 450 PRO :D To je pomalu neslýchané, ale jsem jenom rád, že jsem opravdu dobře koupil :wink:

Kritiku k němu mám - při ustavičném nasazování a sundavání kabinky mi na ni prasknul lak.

Pak mi velmi vadí ty šroubky s křížovou hlavou. :oops:

Montáž také nic moc - serva ejdou sundat po jednom. Nedastanu se k pastorku a ukotvení motoru aniž bych před tím nesundal ten velkej plast na předku - ale holt jsem zhýčkanej rexem500.

Nu a obecná hrůza Alignu - ibusové šroubky s mělkou hlavou - velmi rychle se "vyšmajdají" i přes použití velmi kvalitního nářadí.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Rotvík

#21 Příspěvek od Rotvík »

2lizard píše:Já si udělal radost a přikoupit rexe450 super Pro combo a musím říci, že je naprosto úchvatnej. Pomalu jsem odložil rexe500.

Dá se seřídit tak, že je to naprostý kliďas pochopitelně i naopak.

Tak něco v tomhle smyslu tu před časem bylo o tom ,,pětikilu ".Pak že se stal miláčkem celé rodiny a hle,netrvalo dlouho a jeho dnové jsou asi naplněny :o .Inu jak praví latiníci :Sic transit gloria mundi*

(* spíše tedy Trexe :) )
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

Rotvík píše:.Inu jak praví latiníci :Sic transit gloria mundi*

Aneb jak říkáme u nás na Moravě- světská sláva-polní tráva. :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
nostromo

#23 Příspěvek od nostromo »

Na kazdem vrtulniku se neco najde, neznam vrtas, na kterem bych nic nenasel, mozna jeden me napada, ktereho jsem mel. Jde o to, ze T-Rex 450 Super Pro funguje z krabice a nemusi se nic dodelavat a bastlit.
2lizard

#24 Příspěvek od 2lizard »

Rotvík píše:
2lizard píše:Já si udělal radost a přikoupit rexe450 super Pro combo a musím říci, že je naprosto úchvatnej. Pomalu jsem odložil rexe500.

Tak něco v tomhle smyslu tu před časem bylo o tom ,,pětikilu ".Pak že se stal miláčkem celé rodiny a hle,netrvalo dlouho a jeho dnové jsou asi naplněny :o .Inu jak praví latiníci :Sic transit gloria mundi*

:lol: :lol: :lol:
Rex500 je miláček pořád - dokuď nepřijde větší. 450 je spíše stroj k demolici, ale opravdu s letovými vlastnostmi překvapil. :wink:
Rotvík

#25 Příspěvek od Rotvík »

arda1 píše:

Má pravdu ten chlapec :o :o :o ,velmi mile jsi překvapil :D :D :D
Kdyby se to bodovalo jsi jasný vítěz. :wink:
freddix

#26 Příspěvek od freddix »

2lizard píše:
freddix píše:Můžu jen takovou rychlou odbočku? Vždyť já se ještě pomalu nesetkal s kritikou T-Rexe 450 PRO :D To je pomalu neslýchané, ale jsem jenom rád, že jsem opravdu dobře koupil :wink:

Kritiku k němu mám - při ustavičném nasazování a sundavání kabinky mi na ni prasknul lak.

Pak mi velmi vadí ty šroubky s křížovou hlavou. :oops:

Montáž také nic moc - serva ejdou sundat po jednom. Nedastanu se k pastorku a ukotvení motoru aniž bych před tím nesundal ten velkej plast na předku - ale holt jsem zhýčkanej rexem500.

Nu a obecná hrůza Alignu - ibusové šroubky s mělkou hlavou - velmi rychle se "vyšmajdají" i přes použití velmi kvalitního nářadí.

Jo to nasazování kabinky... svatá pravda :) taky mi to moc nejde(zavazí i kabely od baterky). Když přemýšlím nad servama, tak mě teda sundat po jednom jdou :) Nepostupoval jsem přesně podle orig návodu, ale stačí vyšroubovat jen ten vrchní kovový díl, spodní tam nechat. A pak můžu po jednom.
Se sundávání motoru souhlasím, ja si při montáži musel odšrubovat i serva, abych se tam v pořádku dostal :( (snad to ale nebudu moc potřebovat).
A nakonec ke šroubkům - je to můj první stroj od Alignu, ale nemůžu si stěžovat. Ale určitě na tom mají nemalý podíl HUDY :)

Ale přidám ještě jednu divnou věc. Nevím jestli je to pech na špatný kus, ale při šroubkování ocasu, konkrétně celé zadní časti s uhlíkovou směrovkou, ji mám celou trochu zešikma :? Co ty?
Rotvík

#27 Příspěvek od Rotvík »

2lizard píše:
Rotvík píše:

Rex500 je miláček pořád - dokuď nepřijde větší. 450 je spíše stroj k demolici, ale opravdu s letovými vlastnostmi překvapil. :wink:

Ale jo,já tě jen tak přátelsky poštouchl :wink: :) :)
2lizard

#28 Příspěvek od 2lizard »

Rotvík píše:
2lizard píše:
Rotvík píše:

Ale jo,já tě jen tak přátelsky poštouchl :wink: :) :)

Je mi jasné :lol: :lol: :lol:
Miláček 450 být nemůže, neb mladá jej ani nechce fotit - prý ho nedokáže vůbec zaměřit, neb s ním mlátím hlava nehlava - je fakt, že u něj nemám žádný strach z pádu, oproti 500. Skor po tom, co jsem poslal 500 k zemi se škodou 8tis - moc to bolelo u srdíčka, ne ta oprava, tedy její cena, ale miláček byl poškozen.

Zato se 450 jsem už praštil - při couvané zatáčce ve vyšší rychlosti jsem zkoušel přemet - nepovedl se a heli šla z 10m k zemi - chlapi, ono se ji nic nestalo, ale vůbec nic!!!
2lizard

#29 Příspěvek od 2lizard »

freddix píše: Ale přidám ještě jednu divnou věc. Nevím jestli je to pech na špatný kus, ale při šroubkování ocasu, konkrétně celé zadní časti s uhlíkovou směrovkou, ji mám celou trochu zešikma :? Co ty?

Já ji mám rovnou - asi si špatně zasunul ocasní trubku do zámků - mě se to na poprvé také povedlo, ale ne na ocasu, ale v těle heli.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

Rotvík píše:
arda1 píše:

Má pravdu ten chlapec :o :o :o ,velmi mile jsi překvapil :D :D :D
Kdyby se to bodovalo jsi jasný vítěz. :wink:
Díky - ale ať to tady "nesviníme" -koukni do smetiště. :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět