Začínám s vrtulníky

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
4401
Kontaktovat uživatele:

Začínám s vrtulníky

#1 Příspěvek od 4401 »

Zdravím,
lítám s letadly a chtěl bych vyzkoušet i vrtulníky, najde se tu někdo z okolí Ostravy (tak do 100km 8) ), který by mi mohl pár věcí ukázat a pokecat o všem okolo?

Mám Dx6i s mod2. Simulátor mám doma.

No a oblíbená otázka za sto bodou, co koupit 8)

Čtu to tady dokola a nějak jsem si to zúžil na tři modely.
Nechci jít přes dvourotory. Proto SIM a hurá na to 8) .

1. SJM400 v kitu s motorem a esc
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... r_(SELLOUT)

2. CopterX 450AE V2 v hliníku
http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5578

3. HK-450 z HobbyCity a dodělat

Mně se nejvíc pozdává ten SJM, ale sám to nedám ani náhodou :( ....

Takže kdo by byl ochotný něco vysvětlit a ukázat, byl bych vděčný. Pak to můžem doladit u pivka nebo burčáku.... :wink:

Nějaké serva HXT900 a Hextronik MG-14 s kovovými převody mám, baterky 3S2200 Zippy 20C, přijímač 6100e,....
Naposledy upravil(a) 4401 dne stř 02.09.2009 15:24, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Pane kolego, to aby jste si zazadal o zvyseni platu, jestli vas vrtulniky chytnou :D

Osobne bych volil celokov hlavu (CopterX 450) a nahon ocasniho rotoru reminkem se mi zda vhodnejsi, az s tim strejchnes o zem tak usetris za prevody 8)

Vrtulnikar z Ostravy - vim o nostromovi, vsak mu napis. Nak
Mikelo

#3 Příspěvek od Mikelo »

Nejdřív omrkni ceny ND. To tě hned leckterý typ přejde. Osobně bych nedoporučil ani jedno a HK 450 bych se přímo vyhnul obloukem.
Velmi výhodné vlastnosti a konstrukci má pro začátečníka MiniTitan E
325, současně s tím má levné opravy. Co víc chtít...
4401
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od 4401 »

No třeba na to SJM jsem se díval, na HC ještě nejsou všechny obrázky, ale ceny tam jsou a nezdá se mi to nějak drahé...

Nakoupit do zásoby co se nejčastěji zničí....
martys

#5 Příspěvek od martys »

MT E325 muzu doporucit taky, navic se da koupit za velmi slusnou cenu olitany i s elektronikou.

ps. honba za komplet kovem je uplne zbytecna i pro pokrocile piloty a pro zacatecnika uz vubec nema valneho vyznamu.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

Mikelo píše:Nejdřív omrkni ceny ND. To tě hned leckterý typ přejde. Osobně bych nedoporučil ani jedno a HK 450 bych se přímo vyhnul obloukem.

Tys mel vsechny 3 osobne v ruce a lital jsi s nimi?
frontier
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od frontier »

Také můžeš popřemýšlet o větší heli, například tř.500, čím větší tím lépe poslouchá, tudíž lepší pro začátečníka :wink: 450ka si dělá co chce, tím pádem moc adrenalinu :mrgreen:
4401
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od 4401 »

....a já to měl tak hezky vymyšlené..... :?

vůbec mi to neulehčujete :D
mikyno12

#9 Příspěvek od mikyno12 »

z toho vyberu asi ten CopterX

SJM...cital som celkom dobru recenziu, ale neviem ako s nahradnimy dielmi v tychto koncinach a tiez pisali, ze dost divoke pre beginnera

HK...ze vraj nie je nejako ohromujuca (pomer cena/kvalita)

CopterX...je kovovy (oproti HKcku) a ak by sa dobra elektronika kupila, tak by mozno lietat slusne
nahradne diely pasujuce z Trexa(asi vecsina teda) kupis skoro vsade
lenze tam uz ta cena by som povedal ,ze je porovnatelna s Trexom alebo Minititanom

alebo uz potom nejaku tu 500-vecku, ale to ide viac do penazenky uz
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#10 Příspěvek od Bizon »

Je tu někdo kdo napíše proč konkrétně nejít do HK-450? Já ho lítám pár měsíců a jsu spokojený, klidně bych ho doporučil. Nechcu tady zbytečně oponovat daleko zkušenějším vrtulníkářům, ale rád bych věděl co je na něm tak špatného....

To 4401: Jestli ale nemusíš uplně škudlit tak jdi do toho CopterX. Cena není na kov vůbec špatná, kvalita taky ne, a ND z Trexe pasujou snad všechny...
martys

#11 Příspěvek od martys »

Bizon píše:Je tu někdo kdo napíše proč konkrétně nejít do HK-450? Já ho lítám pár měsíců a jsu spokojený, klidně bych ho doporučil. Nechcu tady zbytečně oponovat daleko zkušenějším vrtulníkářům, ale rád bych věděl co je na něm tak špatného....

To 4401: Jestli ale nemusíš uplně škudlit tak jdi do toho CopterX. Cena není na kov vůbec špatná, kvalita taky ne, a ND z Trexe pasujou snad všechny...

HK 450 jsem jenom videl, neletal a jsem rad.
Duvod? Staci mi jeden = skoro 40.000 ctenaru a 900 komentaru na tema HK 450 na tomto foru s obsahem casto řešícím problémy a následné vychytavky.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
freddix

#12 Příspěvek od freddix »

Bizon píše:Je tu někdo kdo napíše proč konkrétně nejít do HK-450? Já ho lítám pár měsíců a jsu spokojený, klidně bych ho doporučil.

a vovovovo vo tom to je, ne? :) Jednoho baví nízké pořizovací náklady i s případným rizikem, že stráví víc v dílně než ve vzduchu, druhého baví si víc připlatit a moc nešroubkovat. Ale každý by si měl vybrat to, s čím bude spokojený :).
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JCHonza »

Nedokazu poradit co koupit...ale jen bych se pozastavil nad tema nahradnima dilama. Ja zacal na Simu a pak chtel MT325, pak raptora 30, pak 50 a nakonec jsem zkoncil u T-rexe 600N, pricemz rozhodující bylo, ze ma levnejsi nahradni dily nez R50....A co se nestalo...litam rok a jeste sem nespad....ne ze bych si tu volbu vycital, ale jen chci rict, ze pokud clovek poctive a dlouho trenuje na simu a potom ve vzduchu nedela blbiny, jde krok po kroku a hlavne ma porad respekt, tak tech padu nemusi bejt tolik. Tudiz ani tolik utracenejch penez za ND.
A abych nebyl zadupan do zeme...vim ze neni otazkou "jestli" ale "kdy" - no, ja zatim cekam.
nostromo

#14 Příspěvek od nostromo »

Je tezke radit, asi se vsichni shodneme, ze to chce simulator. Osobne mam proti klonum averzi i kdyz podle zprav snad " v ramci moznosti" HK 450 funguje. Muj osobni nazor je, ze chci vrtulnik, ktery slozim z krabice a bude litat a ne abych resil dodatecne upravy, aby letal, protoze to cloveka akorat odradi a je " nasr..", ze se to sype. Vrtulnik je jeden z konicku, kde penize tecou a clovek je odkazany na nahr. dily, protoze samodoma toho moc neudela. Byt tebou koupim vrtulnik, ktery treba nekdo lita kolem tebe, at si muzete vymenovat zkusenosti a pomoc. Jinak kdybych dneska volil, tak bych si pridal a koupil T-Rexe 450 Super Pro. Vybaveni v setu je perfektni, jak pro zacatecniky tak i pro hard 3D. Mozna jedna nevyhoda je pro zacatek kardan. Z vrtulniku, ktere jsem mel moznost mit jsem ho ocesal jen jednou. Pokud chces setrit, tak kup neco z druhe ruky na modelbazaru je to hodne, nech si vrtulnik predvest a je to. Vrtulnik ma jednu nevyhodu, ktera se po case letani urcite objevi, to co usetris v zacatku se vrati cloveku jako bumerang.

A pak dojdes k zjisteni, ze proc kupovat velikost 450, kdyz "za skoro" stejne penize muzes mit velikost 500, ktera je pro zacatecnika hodnejsi atd.....

Je to vsechno muj nazor, doufam, ze jsem ti aspon trochu pomohl a drzim palce s vyberem.
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JCHonza »

naprosto souhlasim...taky nemam rad kopie a vubec vsechny polovicaty reseni. Co se tyce modelu tak cim vetsi tim lepsi-stabilnejsi...a to jak u heli tak u plosniku. Znam vrtulnikare od Lomnice n. popelkou...lita ruzny velikosti...ma i Trexe 450 - kupoval ho tesne nez se zacal prodavat Trex 500...a rikal ze dost lituje ze nepockal.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“