wenduch píše:Ja som motor dal za prepazku a chcel som to urobit rozoberatelne (asi aj zbytocne zlozite a tazke), preto sa tu snazim ziskat nejaku inspiraciu. Prave som na povôdnu prepazku (uz popraskanu) perelepil pas preklizky z drevenej prepravky, snad to spevni dostatocne http://www.rc-wendy.xf.cz/JAK-54%20EPP/index.html robim to len tak na kolene, lebo dielnicku doma nemam tak improvizujem. Snad sa najde este niekto kto by nam pomohol a poradil.
Pokud ještě můžu, tak bych Ti poradil ten motor vyměnit. Pokud má opravdu 75g, tak to nebude dobré. Váhově. Jinak tam v té tabulce máš mnohem větší vrtule, které by tam mohly být.Včetně regulátoru. Já jsem tam dal Waypoint W-E2212-22. Váží o 25g méně. Regulátor mám Scanner 15A. Motor mám na přepážce uchycen jen 2 šroubky(jako Ty zevnitř). S vrtulemi jsem laboroval, ale teď tam mám APC SF 10x3,8. Odběr při max. plynu přes 18A. Tak se ale nelítá. Regl to zvládá i do 20A(zkoušel jsem i 10x4,7). Ale raději jsem neriskoval. Přepážku mám přilepenou dle návodu. Nahoře a dole párátka, zbytek na tupo. Vteřiňákem. Žádné výztuhy. Pádů na čumák(bokem) má mnoho. Vždy to šlo přes křídlo(už lepené a vyztužené). Přepážka pořád drží, motor také, vrtuli jsem ještě neměnil. Pokud to převážíš, nikdy to nebude létat, jak má. Už jsem jednou takovou blbost udělal. Proto se snažím držet návodu a nic moc nevymýšlet.
Že byla ta nabídka včetně motoru na netu vím. Raději jsem zavolal a p. Sedláček mi doporučil jiný motor. Nelituji dodnes. Sice také přbral Jak na váze, ale to jen díky vteřiňáku a výztuhám na 2x natrženém křídle. Stále se umí plazit vzduchem. Ještě jsem neměnil žádné servo ani převody. Nitě drží stále. Letů už bylo přes 80. Ale nechci to zakřiknout. Regl a příjimač mám pod páteří, baterie zařízlé nad.