Ahoj, vlastním menšího Zlína, odkazy na fotky přikládám.
Při stavbě jsem také řešil dovážení, 4s A123 jsem musel nacpat hned za motor.
Zatím mám asi 20letů, s letovými vlastnostmi spokojenost, jen obraty nesmějí být moc utažené (při prudkém přitažení uhne po křídle) a na přistání se musí trochu (jen o trošku ) rychleji než s ostatními akrobaty této velikosti.
Přímé průlety zvládá i na malé rychlosti.
Frysi píše:Ten Šad se me moc nelibi, ale tohle (Haikong) uz je paradni masina
Souhlasím. Zlin od Haikongu v 1.6m rozpětí je daleko hezčí a realističtější, ale já si tu malou potvůrku Z-50 od Šad model koupil na naučení akrobacie a abych zvládl létat potom s něčím rychlejším.
Zlin Z-50 je nejkrásnější letadlo, které se kdy ve světě akrobacie objevilo, ale je obtížný na pilotáž. Má velké rozpětí k příliž krátkému trupu a zároveň malou plochu křídla s úzkým profilem. Je to taková stíhačka mezi akrobaty. Nemá ráda přetažení a pomalý let.
Frysi píše:Ten Šad se me moc nelibi, ale tohle (Haikong) uz je paradni masina
Souhlasím. Zlin od Haikongu v 1.6m rozpětí je daleko hezčí a realističtější, ale já si tu malou potvůrku Z-50 od Šad model koupil na naučení akrobacie a abych zvládl létat potom s něčím rychlejším.
Zlin Z-50 je nejkrásnější letadlo, které se kdy ve světě akrobacie objevilo, ale je obtížný na pilotáž. Má velké rozpětí k příliž krátkému trupu a zároveň malou plochu křídla s úzkým profilem. Je to taková stíhačka mezi akrobaty. Nemá ráda přetažení a pomalý let.
Luky-plane
jako na nauceni je ten sad urcite dobra vec,ale na co bych utracel kdyz me to nauci zkuseni piloti.
Trup se me nezda vubec malej Rozpeti je 160 a trup ma 140 nebo jeho celkova delka je 140 takze se me zda docela velkej
toz abych taky prispel. mam uz druhym rokem SADovskou 50ku jako blbuvzdorne akroletadlo, vozim ho skoro porad v aute. sramu ma bezpocet, havarii taky, ale je to neskutecne odolne letadlo - v trupu 4 uhlikove tyce, v kridle solidni smrkovy nosnik, vaha trochu dost nad limit, ale motor 250W zvlada bez problemu. Klidne vydrzi pad na cumak, prosednuti o metr..
Jak uz tu nekdo rekl je to takova stihacka. vitr mu nevadi, jak se drzi na rychlosti zvlada cokoliv, ale na pomaly let to neni - zapomente na akrobacii ala halova, zmitani kusu polystyrenu ve vetru, tady kolem proleti rychle radny a mohutny kus EPP.
me se cinsky zlin desne libi, nemit ted asi 7 letadel tak ho poridim (ale mam zrovna rozdelany maly Velox od TopModelu) ale je to o opatrne akrobacii - jedna rana a konec. kdezto se SADem se clovek neboji delat psi kusy, na zadech metr nad zemi a podobne - kdyz to spadne fest da se opravit rychle, hvezda pri pristani - no problem. Na nauceni akro v pohode, na kochani se ladne letici maketou - asi moc ne..
Frysi píše:Ahoj luky Co bys doporucil dat do nej elektro motor nebo spalovak. Ja si myslim ze lepsi bude elektro i kdyz to urcite vyjde draz
Ahoj,
moc rád bych ti poradil, ale opravdu nevím co je lepší. Už jsem si nad tím mnohokrát lámal hlavu a radil se s ostatními modeláři co do tohoto éra namontovat až ho budu jednou stavět já.
Nyní by to asi vyhrál spalovák (ASP 75A-12ccm). Ale co já vím až ho budu dělat, kde budou možnosti elektro pohonu?
Chlapáci co už létáte, co myslíte, elektro nebo spalovák
Naposledy upravil(a) Luky-plane dne pát 07.08.2009 10:43, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
jsem tu nový ale tohle forum sleduji dlouho.
Mám (mněl jsem) Z50 1600mm, osazený ASP 15ccm. Paráda, nemusel jsem dovažovat, létal krásně i pomalu. Ale jak tady všichi shodně píšete, pokud přetáhnete výškovku tak to nesustojí, a je po něm. Jdu si ke Kostkovi koupit znovu. Z50 ZDAR!!!
xjela píše:Ahoj, jsem tu nový ale tohle forum sleduji dlouho. Mám (mněl jsem) Z50 1600mm, osazený ASP 15ccm. Paráda, nemusel jsem dovažovat, létal krásně i pomalu. Ale jak tady všichi shodně píšete, pokud přetáhnete výškovku tak to nesustojí, a je po něm. Jdu si ke Kostkovi koupit znovu. Z50 ZDAR!!!