Zlin 50L - HaiKong Model (Kostka model cetrum)

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
svm

#106 Příspěvek od svm »

Ahoj, vlastním menšího Zlína, odkazy na fotky přikládám.
Při stavbě jsem také řešil dovážení, 4s A123 jsem musel nacpat hned za motor.
Zatím mám asi 20letů, s letovými vlastnostmi spokojenost, jen obraty nesmějí být moc utažené (při prudkém přitažení uhne po křídle) a na přistání se musí trochu (jen o trošku :) ) rychleji než s ostatními akrobaty této velikosti.
Přímé průlety zvládá i na malé rychlosti.

http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/2/2363 ... G_3210.jpg

http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/2/2363 ... G_3208.jpg

M.
Arrow 3D
CAP 232 2m
Sbach342 1.8m elektro
Sickle
Z50L
P36A
Frysi

#107 Příspěvek od Frysi »

ahoj
Strašně chci zlín s rozpětím 160cm
Co bude lepší k němu spalovací nebo elektro
A na kolik me asi vyjde k němu príslušenství
diky za odpoved

Vazne je to krasny ero
Luky-plane

ŠAD x HAIKONG

#108 Příspěvek od Luky-plane »

Frysi píše:Ten Šad se me moc nelibi, ale tohle (Haikong) uz je paradni masina

Souhlasím. Zlin od Haikongu v 1.6m rozpětí je daleko hezčí a realističtější, ale já si tu malou potvůrku Z-50 od Šad model koupil na naučení akrobacie a abych zvládl létat potom s něčím rychlejším.

Zlin Z-50 je nejkrásnější letadlo, které se kdy ve světě akrobacie objevilo, ale je obtížný na pilotáž. Má velké rozpětí k příliž krátkému trupu a zároveň malou plochu křídla s úzkým profilem. Je to taková stíhačka mezi akrobaty. Nemá ráda přetažení a pomalý let.

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Frysi

Re: ŠAD x HAIKONG

#109 Příspěvek od Frysi »

Luky-plane píše:
Frysi píše:Ten Šad se me moc nelibi, ale tohle (Haikong) uz je paradni masina

Souhlasím. Zlin od Haikongu v 1.6m rozpětí je daleko hezčí a realističtější, ale já si tu malou potvůrku Z-50 od Šad model koupil na naučení akrobacie a abych zvládl létat potom s něčím rychlejším.

Zlin Z-50 je nejkrásnější letadlo, které se kdy ve světě akrobacie objevilo, ale je obtížný na pilotáž. Má velké rozpětí k příliž krátkému trupu a zároveň malou plochu křídla s úzkým profilem. Je to taková stíhačka mezi akrobaty. Nemá ráda přetažení a pomalý let.

Luky-plane

jako na nauceni je ten sad urcite dobra vec,ale na co bych utracel kdyz me to nauci zkuseni piloti.
Trup se me nezda vubec malej Rozpeti je 160 a trup ma 140 nebo jeho celkova delka je 140 takze se me zda docela velkej
Luky-plane

Re: ŠAD x HAIKONG

#110 Příspěvek od Luky-plane »

Frysi píše:Jako na nauceni je ten sad urcite dobra vec,ale na co bych utracel kdyz me to nauci zkuseni piloti.

Ano,ano. Dobrá, dobrá. Žijeme v demokratické zemi a můžeme mít naštěstí každý z nás jiný názor. Každý z nás má tu svojí pravdu a tak je to správně. :wink:

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Kuba78 »

toz abych taky prispel. mam uz druhym rokem SADovskou 50ku jako blbuvzdorne akroletadlo, vozim ho skoro porad v aute. sramu ma bezpocet, havarii taky, ale je to neskutecne odolne letadlo - v trupu 4 uhlikove tyce, v kridle solidni smrkovy nosnik, vaha trochu dost nad limit, ale motor 250W zvlada bez problemu. Klidne vydrzi pad na cumak, prosednuti o metr..
Jak uz tu nekdo rekl je to takova stihacka. vitr mu nevadi, jak se drzi na rychlosti zvlada cokoliv, ale na pomaly let to neni - zapomente na akrobacii ala halova, zmitani kusu polystyrenu ve vetru, tady kolem proleti rychle radny a mohutny kus EPP.
me se cinsky zlin desne libi, nemit ted asi 7 letadel tak ho poridim (ale mam zrovna rozdelany maly Velox od TopModelu) ale je to o opatrne akrobacii - jedna rana a konec. kdezto se SADem se clovek neboji delat psi kusy, na zadech metr nad zemi a podobne - kdyz to spadne fest da se opravit rychle, hvezda pri pristani - no problem. Na nauceni akro v pohode, na kochani se ladne letici maketou - asi moc ne..
Luky-plane

Srovnávání

#112 Příspěvek od Luky-plane »

Srovnáváme tady nesrovnatelné. Zlin 50 od Šadu a Zlin 50 od Haikongu, to je to samé jako porovnávat Rogalo s Migem-29.

Šad - nerozbitná "hračka" na naučení.
Haikong - nádherná maketa naprosto stejných letových vlastností jako skutečný Zlin 50.

Obrázek

Obrázek

Luky-plane
Naposledy upravil(a) Luky-plane dne úte 28.09.2010 13:43, celkem upraveno 3 x.
Frysi

#113 Příspěvek od Frysi »

Ahoj luky
Co bys doporucil dat do nej elektro motor nebo spalovak.
Ja si myslim ze lepsi bude elektro i kdyz to urcite vyjde draz
Luky-plane

elektro x spalovák

#114 Příspěvek od Luky-plane »

Frysi píše:Ahoj luky
Co bys doporucil dat do nej elektro motor nebo spalovak.
Ja si myslim ze lepsi bude elektro i kdyz to urcite vyjde draz

Ahoj,
moc rád bych ti poradil, ale opravdu nevím co je lepší. Už jsem si nad tím mnohokrát lámal hlavu a radil se s ostatními modeláři co do tohoto éra namontovat až ho budu jednou stavět já.

Nyní by to asi vyhrál spalovák (ASP 75A-12ccm). Ale co já vím až ho budu dělat, kde budou možnosti elektro pohonu?

Chlapáci co už létáte, co myslíte, elektro nebo spalovák :?: :?: :?:
Naposledy upravil(a) Luky-plane dne pát 07.08.2009 10:43, celkem upraveno 1 x.
Frysi

#115 Příspěvek od Frysi »

Preci se me zda lepsi asi to elektro,tak celkove skrz udrzbu a nejsou s tim takovy problemy jako se spalovakem.
xjela
Kontaktovat uživatele:

Z50

#116 Příspěvek od xjela »

Ahoj,
jsem tu nový ale tohle forum sleduji dlouho.
Mám (mněl jsem) Z50 1600mm, osazený ASP 15ccm. Paráda, nemusel jsem dovažovat, létal krásně i pomalu. Ale jak tady všichi shodně píšete, pokud přetáhnete výškovku tak to nesustojí, a je po něm. Jdu si ke Kostkovi koupit znovu. Z50 ZDAR!!!
Z50,TT60,MX2, TREX600
Frysi

Re: Z50

#117 Příspěvek od Frysi »

xjela píše:Ahoj,
jsem tu nový ale tohle forum sleduji dlouho.
Mám (mněl jsem) Z50 1600mm, osazený ASP 15ccm. Paráda, nemusel jsem dovažovat, létal krásně i pomalu. Ale jak tady všichi shodně píšete, pokud přetáhnete výškovku tak to nesustojí, a je po něm. Jdu si ke Kostkovi koupit znovu. Z50 ZDAR!!!

Ahoj a slo by poslat nejaky video
xjela
Kontaktovat uživatele:

Z50 video

#118 Příspěvek od xjela »

Z50,TT60,MX2, TREX600
AR1
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od AR1 »

Nejlepší jsou komentáře těch kluků: Pokračuj s tou popelnicí, pokračuj...

:lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Luky-plane

Re: Z50 video

#120 Příspěvek od Luky-plane »

xjela píše:Ahoj,
tady je video.

http://www.youtube.com/watch?v=H9oFYBeB4sQ

Ahoj,
nádherný zvuk motoru. To byl ASP 91 AR ?

Jsi tedy odvaha, létat s takovým érem ze silnice. Co podvozek po takovém přistání?

Nemáš těch záběrů víc? A malinko povedenějších?

Luky-plane
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“