Prosím poradte - vysílač optic 6

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
MaFire

Prosím poradte - vysílač optic 6

#1 Příspěvek od MaFire »

Dobrý den,

jelikož se už chvilku věnuju letadlům, ale létám jen se setovými vysílači, už mi došla trpělivost. Mám docela omezené finanční možnosti, tak bych chtěl koupit optic 6 sport, popřípadě (pokud mě přesvědčíte :lol: ) optic 6... Jenom nevím, který si mám vybrat. Prodejci jich ale nabízejí celou řadu (různe electron, micro, standart a i jiné rozdělení) a já nevím kterou z nich. Mám zatím jediné letadlo - mustanga EPS/XPS se stříďákem a je to docela drak a nadále se chci věnovat EPP modelum a combatu, taky si chci pořídit nějaké toro... Prosím, poraďte.... :roll:
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Dub79 »

Zdravím pokud jde o rádio tak radím klasický Optic nikoliv Sport ,budou chybět stopky na plynu.
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jezevec »

Raději klasický Optic 6 (ne verzi Sport) už jen kvůli možnosti výměnných modulů. Dřív nebo později tě třeba napadne přejít na 2,4GHz a to je s klasickým Opticem snadnější.
Jinak ty prodávané verze se liší výbavou - jaký přijímač souprava obsahuje. To zjistíš z popisu produktu.
safi

#4 Příspěvek od safi »

Tenhle standart mám přes rok a jsem spokojenej http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 090&styl=0
ten rozdíl v názvech micro-sport-standart,to podle toho jakej je tam příjmač
ten standart je největší, ale snad nejlepší --dvojí směšování netrpí tolik na rušení.
http://www.va-models.com/eshop1/index.p ... cts_id=157 To je on. :D
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Mimochodem Electron je taky dual :wink: Jinak Pokud chceš mermomocí optika tak normál-ne sport. :wink:
ICQ 638556901
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dub79 »

A na Sportu taky na bocích nejsou taháky občas používám dle potřeby při přistáních. Přejít potom na 2,4 je jednoduché jak se již psalo stačí jen vyměnit VF modul.Před nedávnem jsem toho sám využil.
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od aviatik666 »

Mám tenhle kousek http://jino.cz/rc-souprava-optic-6-fm-35-mhz-968.html se Spectra modulem a naprostá spokojenost, i když je to jen 6-ti kanál, tak zatím stačí. Přechod na 2,4GHz bez problémů. Samozřejmě jsou daleko lepší RC soupravy, ale pro "začátečníka" za ty prachy super, funkcí tři prd..e. 8) :lol:
TG
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TG »

Koupil jsem si OPTIC 6 spolu s modulem JETI 2,4 GHz + přijímač jako soupravu.
Přijímač je šestikanálový.
Souprava funguje bez problémů zhruba rok, používám ji skoro denně.
Taky se mi nechtělo dávat horentní sumy za vysílač a přijímač, tak jsem zvolil toto.
Je to přesně jak píšou v návodu :
Čas, který věnujete prostudování tohoto návodu, vám zajistí šťastná a veselá dlouhá léta se soupravou OPTIC 6.
A o to jde - ať to funguje léta.
Vysílač s modulem 2,4 jsem vyfotil, ale nevím bohužel jak sem vložit fotku.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Peppy »

Ja mam verziu sport ktora mi zatial staci ale neni den kedy by som si najradsej dal facku ze som nekupil normalnu verziu :cry:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
MaFire

#10 Příspěvek od MaFire »

ty jo tak děkuji moc za rady. Určitě bych si teda koupil tu normal optic ale tedka mi kamos rikal ze se mam vyprdnout na 35mhz ze uz je to pase a mam vzit radsi spectrum DX6 2.4ghz.. ta by byla asi lepsi, ale je zas zbytecne draha. Da se ale pry sehnat levne ze zahranici, ma s tim nekdo zkusenosti? Popř. nema nekdo nejaky vysilac na prodej když už sme u toho? :lol: Taky sem si říkal že budou určitě docela drahý ty přijímače na 2.4ghz není liž pravda? :(
MaFire

#11 Příspěvek od MaFire »

a našel jsem ještě tenhle inzerát co si o nem myslíte.. ?

Ahoj,

prodám vysílačku optic 6, 6 kanálů + mixy!
-manuál
-nabíječku
-dva přijímače
-jeden 7 kanálový REX 7 MPD možno napájet z baterie
-druhý 5 kanál HFS5S

Vše funkční a hezký stav! Přidám i pár krystalů...
Vhodné pro pokročilého letce

vysílačka sama o sobě vyjde na 2200, příjímač na 890 a druhý na 450 krystaly na 200 = 3700,-

VŠE PRODÁM ZA 2900,- dohoda jistá možno i poštou!
Zaručuji seriózní jednání!!
zdekar

#12 Příspěvek od zdekar »

Kdybys chtěl objednávat ze zahraničí, tak si do Optika můžeš koupit na hobbycity.com VF modul Assan v soupravě i s přijímačema:
http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... odule_&_RX
za $89,- máš VF modul + 2 přijímače na 2,4Ghz. Určitě by sis o tom tady našel víc info...

Na to, že je to čína tak tenhle systém běhá dobře a je ověřenej další přijímače tam seženeš v přepočtu asi za 500,- ( nebo v ČR za 1000,- ). Sám to používám a zatím jsem nikdy nespadl na rušení, vždy jen na ruce :)

To jen abys měl dál o čem přemýšlet :wink:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
pee1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pee1 »

Ja by som uz 35 neriesil (teda zalezi od toho kde lietas) ak niekde na poli za barakom kde nieje vela modelarov tak 35 v pohode staci. Ale urcite by som neriesil Optica 6 na 35 mhz a potom dokupoval 2,4 modul (zbytocne investicie). Ja mam optica a ledva cakam ked hitec vyrazi na trh s 2,4 modulom, ale ked by som kupoval novy tak urcite rovno nieco na 2,4. Optic sa bude uz novy predavat rovno s 2,4 modulom, takze nieje o com. Verziu optic sport 35 mhz ano, ale len v pripade ze financie nepustia ani za svet :-(

Na druhej strane podobna a velmi dobra vysielacka je spektrum 6, ktoru budem kupovat pre synovca. Tiez lieta na setovej 35 ke zatial.

Myslim ze dx6i a optic 6 su obe super vysielajdy na bezne modelarcenie nie moc velkych modelov, zalezi co sa komu paci, cenovo je to +- rovnako.

Ale napriklad rozmyslam ze uz by sa patrilo postavit aj nejaky ten vacsi 3d akrobat (cca 1,5-8 m) a na to uz je 6 kanal, no velice na hrane :-( takze treba zvazit.
Hitec AFHSS 2,4
www.flyier.sk
liborkovar

#14 Příspěvek od liborkovar »

Jestli si to vse kupujes jako nove a zacinas, tak jdi jedine do 2,4. Spectrum 6 nebo 7 a mas vystarano na 10 let.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od fiser.modely »

Zdravim ja mam Optika 6 na 35 mhz a spokojenost,funguje bez problemu. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“