EPP Jak 54 RC-factory

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od JirkaA »

vyvážit vrtuli.
OK2WY
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od wenduch »

Hmmm, to ma tiez napadlo, ale skor som bol v tom ze ta vrtula APC je oproti GWS dost tazsia, takze niekde zohnat zariadenie na vyvazovanie vrtuli, zanedlho mi maju prist GWS 9x5 s nimi to snad pojde lepsie, i ked pri merani prudu na zemi su uz tie 9x5 dost tazke. Nasiel by sa prosim niekto kto poradi ako uchytit motor v tomto YAK-u?
Naposledy upravil(a) wenduch dne pát 07.08.2009 9:48, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od JirkaA »

Proč zadáváš stejný dotaz do fóra dvakrát?? Vyvaž si vrtuli.
OK2WY
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od wenduch »

Ospravedlnujem sa, len by som chcel vediet ako maju uchyteny motor ti skusenejsi kedze ja som zelenac. Este raz pardon, uz sa budem bat nieco opytat.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od JirkaA »

wenduch píše:Ospravedlnujem sa, len by som chcel vediet ako maju uchyteny motor ti skusenejsi kedze ja som zelenac. Este raz pardon, uz sa budem bat nieco opytat.

Jejda sorry, to jsem zmastil ja, po refreshi jsem si nevsiml ze tema preteklo na dalsi stranku a mel jsem dojem, ze zadavas stejny dotaz i do jineho threadu.. Omlouvam se a sypu si popel na hlavu..

Kazdopadne to vyvazeni vrtule je klic k uspechu, bohate na to staci tahle ptakovina za par korun, maji to v kazdych modelarskych potrebach:

http://www.naradi-bartak.cz/modelarstvi ... rtule.html
OK2WY
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od wenduch »

Nic sa nedeje, z casti mas pravdu na to ulozenie som sa spytal viackrat ale v tomto vlakne mal som pocit ze narazas na to. Dakujem za odpoved uz citam vlakna kde sa o tom vyvazovani pise. Som bol v tom ze vrula za 3,40 EUR bude v poriadku. Este raz dakujem.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od gamer007 »

Já u Flashe použil toto uchycení http://www.rcalbum.com/photoView.php?id ... r=5&amode= jsou tam vsunutý brčka se smrštovačkou na koncích a zvrchu přichyceno šroubky. APC 9x6 používám a lítá se mi s ní fajn, GWS 9x5 mám doma taky ale jěště jsem to s ní nezkoušel, i když je tam váhový rozdíl asi 10g....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od wenduch »

Dakujem,
ako dobre vidim mas tam take U-cko prichitene k trupu a takisto aj ten "kriz" v predu. Pri tom YAK-u je to, aspon podla mna, zlozitejsie. Je k tomu dodavana motorova prepazka a ja som priamo na nu prichitil motor, ale pevnostne sa mi nezda, uz mi viac krat praskla (mozno mojim nechcenym nesetrnym zaobchadzanim). Stale som si nie isty ci ma plnit len esteticku ulohu alebo aj funkcnu. U toho FLASH-a mi je to jasne, ale pri tom YAK-u sa stale neviem dopacovat k tomu aby to bolo naozaj funkcne. Bol by som velmi vdacny ak by sa nasiel niekto kto by ukazal ako tu morotovu prepazku u YAK-a skonsturoval a podelil sa s riesenim. Budem vdacny hoc aj za slovny opis riesenia.
jova
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od jova »

Tak podobný problém právě řeším taky. Je to teprve moje druhé letadlo, tak trochu nevím. Zatím to zkouším řešit takto: Původní držák motoru jsem nahradil a posunul tím motor blíže k přepážce. Zatím přepážka lepená epoxidem, do letadla purexem. Po tvých problémech s pevností tam ještě asi dodělám výztuhy z laminátu.
Naposledy upravil(a) jova dne pát 11.09.2009 22:49, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
wenduch
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od wenduch »

Ja som motor dal za prepazku a chcel som to urobit rozoberatelne (asi aj zbytocne zlozite a tazke), preto sa tu snazim ziskat nejaku inspiraciu. Prave som na povôdnu prepazku (uz popraskanu) perelepil pas preklizky z drevenej prepravky, snad to spevni dostatocne http://www.rc-wendy.xf.cz/JAK-54%20EPP/index.html robim to len tak na kolene, lebo dielnicku doma nemam tak improvizujem. Snad sa najde este niekto kto by nam pomohol a poradil.
jova
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od jova »

Ahoj, potřeboval bych poradit s umístněním baterie. Původně jsem se domníval, že model bez baterie dovážím posunutím serv dozadu do rovnováhy a baterku pak budu dávat do těžiště (její hmotnost nebude mít vliv na vyvážení) bohužel to nevyšlo, YAK padá na čumák a serva bych musel nacpat až do ocasu. Dovážím to teda baterií ale nevím jestli jí mám dát do horní části trupu nad páteř nebo pod ní. Předpokládám že bych v trupu vyřízl otvor a baterii vložil dovnitř, aby byla na středu.
EPP samokřídla
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od TomasC »

Ideální je vyzkoušet pomocí samolepícího suchého zipu. Po odzkoušení řezat do trupu.
jova
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od jova »

Nad páteř nebo pod ní?
Dík.
EPP samokřídla
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od ËWRYBADY »

Většinou se dává nad..Já to mam taky tak.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od TomasC »

jova píše:Nad páteř nebo pod ní?
Dík.

Doporučuji zkusit obojí. Klidně začni NAD.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“