Pozor na Lipolky !

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

To vůbec netřeba, jen bych od toho nešel třeba na nákup.
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Vita_Valke »

já sem čuně, nabíječku mám na dřevěný skřínce v garáži, kolikrát tam píchnu lipolku a jdu do háje, vracim se třeba až za půl dne, nějaký time nebo capacity cut off nepoužívám, nastavim jen proud 1-2C, články a kašlu na to

...možná bych měl alespoň přestěhovat nabíječku na něco nehořlavýho, nebo koupit jeden pytlík
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Nakadah »

No ja sice nenabijim baterky, kdyz bych pul dne behal mimo, ale jinak taky normalne v pokoji na stole. Nepropadl sem ani hysterii balanceru, ani hysterii nehorlavych pytliku. Nak
LV
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od LV »

Nakadah píše:No ja sice nenabijim baterky, kdyz bych pul dne behal mimo, ale jinak taky normalne v pokoji na stole. Nepropadl sem ani hysterii balanceru, ani hysterii nehorlavych pytliku. Nak

To, že ty vieš čo a ako, neznamená že by to malo byť pravidlo pre BFU
BFU by sa mal držať pravidla, že všetko čo sa môže posrať sa posere :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Nakadah »

LV> nepokladam se za odbornika :D jen pokladam muj Jeti Char 3.3 na dost blbuvzdornou nabijecku :wink:

I kdyz, staci zapomenout prehodit jumper z Nixx na Lixx, sup tam LiPol a na problem je zadelano. Jednou se mi to povedlo, ale zachranilo me zajicovadlo. Nak
Rosa
Kontaktovat uživatele:

:)

#51 Příspěvek od Rosa »

Jo každý máme zkušenost jinou, taky jsem kolikrát tu baterku nechal dobíjet přes noc, dokonce jsem jel pryč a večer jsem to vypnul a dnes vidím jak málo stačilo a mohl jsem stavět znova 8O
BacilBA

#52 Příspěvek od BacilBA »

No vzhľadom na niektorých zážitky s LiPol baterkami som k nabíjaniu pridal podľa tohoto návodu aj teplotný senzor. Stálo ma to asi 2,5€.

http://rcmodely-forum.sk/teplotna-sonda ... -t475.html

Nastavenie som dal do 50°C, hádam to bude stačiť aj pre NiMh, tie sa hrejú dosť, možno bude treba pridať na 60°C.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Rosa
Kontaktovat uživatele:

Hyperion

#53 Příspěvek od Rosa »

Tak mi dnes přišla ta nová dobíječka Hyperion EOS a musím říci, že super, můžu jen doporučit :)
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyperion

#54 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Rosa píše:Tak mi dnes přišla ta nová dobíječka Hyperion EOS a musím říci, že super, můžu jen doporučit :)
To je velice inteligentní krok. Nabíjení zdar!
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
robotmz

#55 Příspěvek od robotmz »

Čo tak vybudovať na záhrade protiletecký bunker? :lol: :lol: :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyperion

#56 Příspěvek od LV »

Rosa píše:Tak mi dnes přišla ta nová dobíječka Hyperion EOS a musím říci, že super, můžu jen doporučit :)

Bez ohľadu na to, či je ten nabíjač dobrý, alebo menej... doporučiť len po vybalení, zapnutí a pohraní sa v menu je dosť odvážny krok. Po ročnej prevádzke podloženej dajakými presnými meraniami by som to pochopil :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Rosa
Kontaktovat uživatele:

:)

#57 Příspěvek od Rosa »

O tom samozřejmě není, žádná diskuze, jasně, že až po určité době můžu doporučovat, chtěl jsem tím říci, že už nastavením tento dobíječ ochraňuje proti některým nebezpečím. :D
------------------------------------------------
Rosa - FANTAZIE JE PROSTŘEDNÍKEM K NEKONECNOSTI
www.stolejdak.cz
coro

#58 Příspěvek od coro »

Hyperion EOS 610i som dosť trápil a zistil som aj problém vo firmware, o ktorom som urobil dosť "povyk" na rcgroups. Ujal sa toho sám najvyšší ("NipponDave") a vyriešilo sa to za pár týždňov, skorej by som povedal že len pár dní (upgradom firmwaru stiahnutým z netu).
Dnešné verzie by mali byť priam perfektné - ale fakt je že v každej verzii teoreticky môže byť iná chyba na ktorú by sa po roku používania mohlo prísť, ale to platí pre všetky bez výnimky takže by som to nejak nedržal v hlave..

Ale udržať konštantný prúd a v nejakom rozsahu aj konštantné napätie, nie je hádam problém.. Nabíjadlu treba podstrčiť "krízovú situáciu", napríklad sadu ručne rozhodenú oveľa viac než je podľa parametrov balanceru schopná stihnúť zrovnať pred dosiahnutím CV, a až tak sa overí že je to dobrý nabíjač (bezpečný z pohľadu bežného používania, zbytočného zničenia sád, a samozrejme aj tak by sa malo nabíjať za dodržania normálnych pravidiel-nehorľavé prostredie, neodchádzať z domu..)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“