Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
JENDA01

#61 Příspěvek od JENDA01 »

lubo1 píše:
JENDA01 píše:K tej cene. Mal som MC12 - stála ma u Pelikánov v sade pod 7 litrov, FC16ka stála okolo 8, FC18 asi 30, FC28 tesne pod 40, Za Eclipsu som nechal u Pelikánov ... okolo desiatky, nepametám presne.
Dobré rádio za 4,5? no keby si trošku pritlačil okolo šiestich bolo u Pelikánov Evo9.
V dnešnej dobe už trošku out, ale za tie prachy??
Ešte ma napadá jedna "vada" - neviem, či to Palik vyriešil - prenos trimov cez voľný mix - ak soi chcel dať z neakého dôvodu dve servá na jeden knipel... To mi u origo softu tiež chýbalo - žiaden voľný mix neprenášal trim.

Ahoj ,

ECLIPSE stála dokonce vic než 10 tisíc. ale to se prodávala v sadě. Ale chtěl bych se vrátit k tvým -nárokům - :wink: na tu vysílačku.

Já jsem za tuhle dal 3-měsíční platy: :D To ale kdybych než---al a neplatil nájem.

Obrázek

Ta cena není nikdy adekvátní. Na každý novince se obchodníci snaží trhnout co se dá. A tenkrát to byla novinka .Dělají to tak obchodníci na celém světě.Měl jsem před tim MC-12. A nechal jsem se -ztrhnout -
propagací jak je dokonalá (přečti si někde v modelářských časopisech té doby prodejní inzerci.) Dokonce dostala nějakou cenu na výstavě MODEL HOBBY .Pak jsem zjistil že bez osazení spínačema je de fakto k nepoužití. A když jsem si je chtěl koupit tak měly hodnotu celý vysílačky Jeden 400-500kč. Vídíš na tom něco adekvátního?

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne čtv 16.07.2009 22:04, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od arda1 »

Mikelo píše: Modul Spectra žere baterky jak kyselina.
Měřil jsi odběr s normálním krystalovým a Spectrou?
ICQ 638556901
JMalik

#63 Příspěvek od JMalik »

hraničák píše:To JMalik - pro mě je rozhodující možnost létat po přechodnou dobu pokud možno na jednom rádiu jak 2,4 tak klasickou frekvenci 40. Pokud bude mít Aurora, potažmo jejich modul vyřešen zpětný přenos dat, tak půjdu do systému Hitec, ale počkám na to, zda to opravdu bude akceptovat i VF modul s krystalem (nebo se syntézou).
Původně jsem uvažoval, že bych to přímo osadil Duplexem (a jejich systém nevyužil, ale to hlavně kvůli tomu přenosu dat) - ale nevím jestli to půjde osadit a bylo by to drahé a kostrbaté řešení. To už si raději nechám starého Optica na dolétání PPM přijímačů.

Létat na tom nějakou dobu 40 i 2,4 půjde,pokud se nerozhodnou pro komunikaci těch modulů se SW vysílače (podobně jako to má Futaba). Ale taky předpokládám, že to vyřeší tak jak Ti to popisuje ARDA a JENDA.
Tu obousměr. komunikaci budou mít skoro jistě přes display TX, Duplex tam z mnoha důvodů nepůjde.
Stejným způsobem jako to chceš provozovat Ty, používám Futabu a střídám tam 2,4 a 35. Slabé místo toho, je to přendávání modulů. Už jsem viděl ulomené packy těch modulů , moc se mi nelíbí taky ty subtilní piny.
Na zimu to určitě vyřeším i do halovek na 2,4, zbyde mi tak jediné letadlo, kam to dát nejde, s tím budu muset zůstat na 35.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od lubo1 »

JENDA01 píše:

Ja so dal len vypínač na plyn.. použil som neaký za dvacku. Mixy sa dali zapnúť natrvalo, takže iné spínače ani nebolo treba. Clasický Crow - len krídelka - fungoval. Neskôr som doplnil druhý spínač - landig conf, alebo ako sa to volalo, to som využil ako letové režimy......
Slabinou MC10-12 boli baterky.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
JENDA01

#65 Příspěvek od JENDA01 »

lubo1 píše:
JENDA01 píše:

Ja so dal len vypínač na plyn.. použil som neaký za dvacku. Mixy sa dali zapnúť natrvalo, takže iné spínače ani nebolo treba. Clasický Crow - len krídelka - fungoval. Neskôr som doplnil druhý spínač - landig conf, alebo ako sa to volalo, to som využil ako letové režimy......
Slabinou MC10-12 boli baterky.

Vídíš to . A už jsme u toho bastlení které někteří odsuzují. Já jsem ti chtěl
naznačit jestli považuješ cenu přepínače 20x vyšší než jsi použil se stejným efektem za adekvátní. Toliko k cenám.

Jenda
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Peppy »

Nak sa mi zda ze so tu strhlo na diskusiu o ECLIPSE. :lol: :roll:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
JENDA01

#67 Příspěvek od JENDA01 »

Peppy píše:Nak sa mi zda ze so tu strhlo na diskusiu o ECLIPSE. :lol: :roll:

Ahoj,

taky nevím proč když se má mluvit o AUROŘE všichni kopou :lol: :lol: :lol: do Eclipse . Asi místní zaběhnutej -rituál-
než budou kopat do AURORY :D .

Jenda
JMalik

#68 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:

Ahoj,

taky nevím proč když se má mluvit o AUROŘE všichni kopou :lol: :lol: :lol: do Eclipse . Asi místní zaběhnutej -rituál-

Jenda

Vidíš to dost jinak,
pokud se mě zeptáš např. na Graupnera MX22, Futabu T12FG, Multiplexe Cocpita.....a některá další, tak se Ti budu snažit popsat slabá místa těch TX.
Protože je mám (měl jsem je) a myslím,že o nich něco vím. Ty superlativy si každý přečte v propagačních materiálech. Takhle kdyby se tady zaběhl "místní rituál" odpadly by překvapené dotazy uživatelů po pořízení nového TX typu: "já jsem myslel, že to půjde, píšou to, je to trochu jinak."

Nebo myslíš, že když se někdo zeptá, mám napsat: "Jo, mám to taky ,kup si to, je to super."
JMalik

#69 Příspěvek od JMalik »

Abychom se vrátili k té Auroře.
Za sebe si myslím, že na nějaké hodnocení bude čas tak za půl roku, pokud to uvedou do prodeje teď.

to hraničák:
Pokud to zůstane tak jak je to inzerované teď, tak tam modul z Optika snad půjde, pokud nesáhnou ke komunikaci toho VF dílu se SW TX. Pak by vznikly potíže jako u Futaby.
Duplex tam nepůjde.
Tolik za mě k původnímu dotazu. Pokud má někdo jiný názor, je od toho tahle diskuse, abychom si to upřesnili.
Naposledy upravil(a) JMalik dne pát 17.07.2009 22:18, celkem upraveno 1 x.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Peppy »

Ale vsak kym sa to nezacne predavat tak sa tu mozme len dohadovat. Takze teraz je v podstate jedno o com sa bavime, hlavne nech je sradna :P
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
JMalik

#71 Příspěvek od JMalik »

Ano,
ale hraničák se ptal na konkrétní věc. Navíc si myslím, že pokud chceme jenom tlachat, je to určitě možné, beru, že se u toho pobavíme - zvolil bych jenom jinou rubriku, jinak tady nikdo nic nenajde.
JENDA01

#72 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:
JENDA01 píše:

Ahoj,

Jenda

Vidíš to dost jinak,
pokud se mě zeptáš např. na Graupnera MX22, Futabu T12FG, Multiplexe Cocpita.....a některá další, tak se Ti budu snažit popsat slabá místa těch TX.
Protože je mám (měl jsem je) a myslím,že o nich něco vím. Ty superlativy si každý přečte v propagačních materiálech. Takhle kdyby se tady zaběhl "místní rituál" odpadly by překvapené dotazy uživatelů po pořízení nového TX typu: "já jsem myslel, že to půjde, píšou to, je to trochu jinak."

Nebo myslíš, že když se někdo zeptá, mám napsat: "Jo, mám to taky ,kup si to, je to super."

Koukám že už jsi zase při chuti :

Obrázek

Jenda :D
JMalik

#73 Příspěvek od JMalik »

Máš jiný názor?
Thomas.
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Thomas. »

JMalik píše:Abychom se vrátili k té Auroře.
Za sebe si myslím, že na nějaké hodnocení bude čas tak za půl roku, pokud to uvedou do prodeje teď.

to hraničák:
Pokud to zůstane tak jak je to inzerované teď, tak tam modul z Optika snad půjde, pokud nesáhnou ke komunikaci toho VF dílu se SW TX. Pak by vznikly potíže jako u Futaby.
Duplex tam nepůjde.
Tolik za mě k původnímu dotazu. Pokud má někdo jiný názor, je od toho tahle diskuse, abychom si to upřesnili.

Proc by tam nemel jit duplex modul? Pokud je neco kompatibilni s opticem, eclipsou nebo starsi futabou melo by to jit i sem.
http://picasaweb.google.com/chladektomas
http://www.youtube.com/chladektomas
LV
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od LV »

Thomas. píše:Proc by tam nemel jit duplex modul? Pokud je neco kompatibilni s opticem, eclipsou nebo starsi futabou melo by to jit i sem.

Pretože výrobcovia rádií postupne prejdú na "natívny" systém a ich rádiá nebudú komunikovať s modulmi iných značiek.
Preto Jeti ak nebude chcieť skončiť s Duplexom tak bude musieť o rok, dva vyvinúť vlastné rádio.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“