baterie do vysielacky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
coro

#31 Příspěvek od coro »

Keď z akéhokoľvek dôvodu vo vysielači zmizne napätie, model sa rozfláka a vznikne skoro určite väčšia škoda než stoja normálne aku pre vysielač.
Je potom jedno ži sa odlepí a odpadne nejaká zvonku dolepená sada, či sa momentálne preruší kontakt v šmejdovom držiaku, alebo zdochne šmejdový NiMH článok len tak buď na čistú šmejdovosť, alebo len na samovybíjanie keď po pár dňoch od nabitia už nebude zostávať žiadna kapacita.
Vo vysielačoch alebo aj foťákoch a podobnej elektronike kam patria AA NiXX, nemá Sanyo Eneloop konkurenciu. Nie je sa o čom baviť, naozaj. Nabité vydržia celé mesiace, a ani nie sú známe prípady že by len tak odchádzali - ani po dosť dlhom čase.
Sabo v Auparku v bratislave ich predáva za nejakých 67 korún kus (na slovenské, kupoval som nedávno ale presne sa nepamätám!), to je super cena a niet nad čím váhať. Dobíjať by sa mali pomaly, cca 200mA, ale nejakého pol ampéra im neuškodí (ak ide o slušný nabíjač čo včas vypína).
coro

#32 Příspěvek od coro »

Lark píše:K těm rozměrům. Neni AA jako AA. Výráběj se v různých rozměrech a např. Sanyo používá označení AA, AAC, AAU, AAUL ....
Průměr článků je podle řady 14,2 nebo 14,5 a délka 49,0 nebo 50,0. Tak bacha na to :wink:

Len upresním že to označenie nie je vôbec o rozmere, ale o type článku v zmysle spôsobu jeho použitia. Sú články čo znesú trvalé dobíjanie, sú články s malým samovybíjaním, sú články vhodné pre vyššie prúdy, a podobne.
napr. http://www.cbradio.cz/doc/_Other/Accu/Sanyo/NiMH/ alebo použiť google s konkrétnym typom článku (ak ide o serióznejšieho výrobcu).
Drobná odchýlka od AA rozmeru by nemala v zásade vadiť. Ak naozaj chýba nejaký 1mm, mohol by sa držiak dať "trošku prispôsobiť" napríklad odstránením nejakého "zbytočného" kúsku plastu.
Lark

#33 Příspěvek od Lark »

Souhlas s coro jen jsem chtěl ukázat rozmezí rozměrů článků. A ty Eneloopy jsou do vysílače podle mě ideální články. Mám čtyřčlánek i v modelu s 5 standard servy a nevím co je problém s baterkama. Dají se dobíjet z jakéhokoli stavu, takže po lítání dobiju a když jdu lítat, tak jednoduše naložím výbavu a jedu. Nemaj ale rádi přebíjení, takže spolehlivou nabíječku s vypínáním, nebo jak psal coro nabíjet 200mA.
Prvně jsem je použil a prověřil ve foťáku a klidně i po půlročním "ležení" jsem vzal foťák a šel fotit.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“