baterie do vysielacky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
zdekar

#16 Příspěvek od zdekar »

Já mám tento držák (nebo mu je velice podobný):
http://www.ezk.cz/e-shop/img/det/db4tuvs.jpg

a ty Sanyo 2100 jsem v něm nabíjel proudem asi 1A, víc jsem si netroufnul kvůli tenkým přívodním kablíkům. Baterky se nabily a nevypadalo to, že by se něco tavilo... Otázkou ale je, jaké ztráty při tom nabíjení vznikaly na těch pružinkách... to jsem neměřil.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
coro

#17 Příspěvek od coro »

redw píše:...
inak co si myslel tym ze by som sa upisal systemu spectrum? vyzaduje snad ta rc sada nejake special servra ci regulator?

Nie, ale keď máš prvý príjmač, potom možno druhý alebo aj tretí, tak si nový vysielač _väčšina_ modelárov kúpi taký aby doňho mohla dať Spektrum modul (ak nie priamo najaký DX 6 či 7..). Nebudeš predsa živiť x rôznych 2,4ghz systémov alebo všetko predávať a kupovať iné....
takže už ťa majú :) - nenásilne, v podstate príjemne, vyčítať sa im nič nedá - je to tak že Ti dali skoro zadarmo vysielač, s dobrým príjmačom..

Ale aby to nebolo tak jednoznačné, AR500 tuším nemá diverzitu, má síce dva trčiace drôtiky takže vyzerá rovnako ako iné, ale je to vnútri zapojené tak ako u ASSAN, len na jeden vstupný obvod.. takže až tak špičkový nie je. ( Alebo sa mýlim sa?)
Arx
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Arx »

Nechápu, co tady řešíte s napájením DX5e. Když tam vrazíš čtyři alkalický baterie, který koupíš v každým marketu za 30 Kč, vydržej ti tam minimálně měsíc - zkoušet tam cpát LiPolky mi přijde jako naprostá, ničím neopodstatněná volovina. :wink:
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
helioland
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od helioland »

Nechápu, co tady řešíte s napájením DX5e. Když tam vrazíš čtyři alkalický baterie, který koupíš v každým marketu za 30 Kč, vydržej ti tam minimálně měsíc - zkoušet tam cpát LiPolky mi přijde jako naprostá, ničím neopodstatněná volovina

o tom žádná :)
já používám normální dobíjecí baterky, který jsemkoupil v tescu ( nějaký GP2000 v 4ks setu i s nabíječkou )
a lítám s tím vždycky tak 14 dní a pak vyměknu a prostě je vrazim přes noc do nabíječky. Vzhledem k tomu, že baterky i s nabíječkou koupíš do pětikila, tak fakt nemá venu tam rvát lipolky ...

<pitomost> hele, ale teď mě napadlo jak by t šlo elegantně :)
koupit si nějakou lipolku, nějakej BEC kterej umí 6 voltů ( třeba http://www.polenamodels.cz/detail-16235 ... erni-bec-/ ) a napojit baterku na BEC, a BEC na vysílačku .... rozhodně ho nepřetížíš, páč vysílačka si ztuha vezme 3A na který je stavěnej, noa vysílačka bude mít svejch 6V :)
cenově ti to vyjde na megamoc, budeš tam mít drátů jak když mrdaj hadi, ale budeš mít lipolku místo 4*AA..
</pitomost>

.. aneb ať žijou prasárny ...
---------------------
a bude hůř
were
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od were »

Jsou i taci, co maji na zadech batuzek s gelovkou a napajej z ni vysilacku kabelem - pak se da litat pul roku bez nabijeni :D Pokud je to dobre udelane tak proc ne :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

Ti co mají DX5e,
chtěli minimalizovat náklady. Potom proč tam strkat Lipol?
redw

#22 Příspěvek od redw »

No pri 4 AA baterkach sa to neoplati, povodne som planoval set a tam bol vysielac na 8 AA clankov, co je cca 30eur za 8 AA oproti 10 eur za lipol. Navyse tych 8 by sa nedalo nabit na jeden krat na obycajnej nabijacke na AA clanky.
robotmz

#23 Příspěvek od robotmz »

Ak máš klasickú modelársku nabíjačku hocijakú /teda s káblom - nie tie setové, kde baterky vkladáš dovnútra/ tak 8 bateriek hodíš do klietky a nabíjaš nejakým nízkym prúdom, napríklad 150 mAh. Takto to robím ja a maximálna spokojnosť...
Bildo1919

dx5e

#24 Příspěvek od Bildo1919 »

mam dx5e, mam dost blby problem. Do vysielacky sa vraj daju dat obycajne Ni-MH batrky. Ja mam plno 2800mah a 2700mah-odinovych. ale ani jedny sa tam nevojdu. Zaujimalo by mna jak sa od kapacity meni priemer baterky a s akou kapacitou mi tam vlezu. nak :wink: :D
Spektrum DX5e 2,4GHz, setovka 40Mhz
DaggyMAC

#25 Příspěvek od DaggyMAC »

Do vysielaca dx5e pouzivam baterky GP Recyko+. K plnej spokojnosti.
helioland
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od helioland »

Zaujimalo by mna jak sa od kapacity meni priemer baterky a s akou kapacitou mi tam vlezu

imho by se průměr baterky měnit neměl ... jednou je to AA článek, tak podle toho má vypadat ... pokud se tam nevejde, tak je to nějaký divný
---------------------
a bude hůř
JMalik

Re: dx5e

#27 Příspěvek od JMalik »

Bildo1919 píše:mam dx5e, mam dost blby problem. Do vysielacky sa vraj daju dat obycajne Ni-MH batrky. Ja mam plno 2800mah a 2700mah-odinovych. ale ani jedny sa tam nevojdu. Zaujimalo by mna jak sa od kapacity meni priemer baterky a s akou kapacitou mi tam vlezu. nak :wink: :D

pro všechny podobnné dotazy= TY (i) co sam sam vejdů - se jmenují průmyslové články!!!!!!
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hoki »

were píše:Jsou i taci, co maji na zadech batuzek s gelovkou a napajej z ni vysilacku kabelem - pak se da litat pul roku bez nabijeni :D Pokud je to dobre udelane tak proc ne :D

Něco podobného jsem viděl, ale již hooodně dávno. Zatím co my jsme měli ve vysílačkách Modela 8články NiCd-800mAh, jeden pán si sehnal přes hranice (západní) NiCd-1700mAh a měl je přichycené kobercovou páskou pod vysílačkou Varioprop. Já mám nyní ve své FX-18 pakl 8čl. 1500mAh a vydžím na to lítat 6-7hod. Dobíjím je 1-2x za měsíc a vůbec mi to nevadí. Aspoň se hejbaj a nelenivěj.
Lark

#29 Příspěvek od Lark »

K těm rozměrům. Neni AA jako AA. Výráběj se v různých rozměrech a např. Sanyo používá označení AA, AAC, AAU, AAUL ....
Průměr článků je podle řady 14,2 nebo 14,5 a délka 49,0 nebo 50,0. Tak bacha na to :wink:
Bildo1919

#30 Příspěvek od Bildo1919 »

toto su tie velke

http://www.ddtechnik.cz/p/2791-Nabijeci-baterie-CamPlus-2800-mAh-AA-tuzkove-baterie/?kamid=301&prk=1
musim kupovat alkalicke alebo obycajne :lol: :lol: dost blbe
Spektrum DX5e 2,4GHz, setovka 40Mhz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“