Incident na letisku

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
dusi
Kontaktovat uživatele:

Incident na letisku

#1 Příspěvek od dusi »

Lietame na málo používanom práškárskom letisku, kde občas pristávajú aj iné lietadlá, ako miestne na leto zaparkovaný Čmeliak. Péter Bessenyei bol výnimka, ale ostatných pilotov trochu poznáme a tak vždy, keď sme na letisku a sú tam aj korčuliari, tak ich upozorňujeme, aby si svoje autá preparkovali z dráhy na odstavné plochy, lebo nie sú na verejnom ihrisku, ale na súkromnom letisku a preto by mali dbať na bezpečnosť letovej prevádzky.
Čo sa mi ale stalo včera, ma šokovalo. Upozornená bola totiž manželkou pilota toho Čmeliaka a bolo mi po telefóne aj tým pilotom vynadané, že čo sa mám čo do nich starať na ich letisku...

Prekvapilo ma, že práve aktívny pilot tak kašle na bezpečnosť na letisku.
Pripomínam, že náš klub má písomnú zmluvu s majiteľom plochy a členovia klubu majú povolenia na vstup na plochu. Na rozdiel od všetkých korčuliarov, motorkárov a autíčkárov či fetošov.

O celom incidcente som napísal článok na svoj web
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#2 Příspěvek od rampa_mckvak »

Je to vůl a vona kráva.
Co neubrzdíš neukecáš.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

K tomu seříci nedá asi nic :roll: :roll: :roll: Může tě hřát pouze pocit že modeláři jsou disciplinovanější než opravdoví piloti. :wink:
ICQ 638556901
corsair
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od corsair »

Od kdy je osoba poletují s Čmeldou pilot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
avionic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od avionic »

Od kdy je osoba poletují s Čmeldou pilot

asi jsi toho s Čmeldou nalétal celkem dost, ale dle mého, létání s ním zase taková sranda není
čáp

#6 Příspěvek od čáp »

corsair píše:Od kdy je osoba poletují s Čmeldou pilot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lidi, co lítali s Čmelákama bývají mezi piloty ti nejlepší. To jen pro informaci těch, co o tom moc nevědí. Lítat nízko a pomalu, s plně naloženou mašinou mezi lesama a drátama fakt není jen tak.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od corsair »

Hau - domluvil jsem, původně to byl pokus o vtip ale asi to někdo nepobral.
scarabeus

#8 Příspěvek od scarabeus »

corsair píše:No asi proto lítá s Čmeldou u JZD a né Airbasem do zámoří a že by se normálním pilotům úctou před "řidičem" čmeláku podlamovali kolena taky nevidím. Hau - domluvil jsem původně to byl pokus o vtip ale asi to někdo nepobral.

Ja to pobral a bylo to vtipny :-)
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Speedy »

čáp píše:Lidi, co lítali s Čmelákama bývají mezi piloty ti nejlepší. To jen pro informaci těch, co o tom moc nevědí. Lítat nízko a pomalu, s plně naloženou mašinou mezi lesama a drátama fakt není jen tak.

To je pravda, ale taky to často jsou cvoci, který si s dodržováním předpisů nedělají starosti.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dusi »

Speedy píše:
čáp píše:Lidi, co lítali s Čmelákama bývají mezi piloty ti nejlepší. To jen pro informaci těch, co o tom moc nevědí. Lítat nízko a pomalu, s plně naloženou mašinou mezi lesama a drátama fakt není jen tak.

To je pravda, ale taky to často jsou cvoci, který si s dodržováním předpisů nedělají starosti.

Není to ani dva týdny, co jsem ráno před sedmou slyšel známe zvuky, u snídaně vykoukl z okna, ale nikde ho neviděl. Pak odpoledne v klubu povídá kolega, že u nich nad fabrikou poletoval tak blízko kolem komína, že myslel, že ho tím Čmelákem sejme. Jestli práškoval nebo postřikoval, nad tou fabrikou lítat nemusel a už vůbec ne se točit.
Asi to bude tak s tím dodržovaním předpisů. A když uvážím, že u nás roky rokoucí lítá jen jeden Čmelák, tak zajisté každého napadne, kdo mohl být asi tím pilotem. V našem malém okrese jich zas až tak mnoho nebude....

P.S. reakce k tématu pište prosím i pod článek, děkuji.
Ďusi
DepronTeam
corsair
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od corsair »

scarabeus píše:
corsair píše:No asi proto lítá s Čmeldou u JZD a né Airbasem do zámoří a že by se normálním pilotům úctou před "řidičem" čmeláku podlamovali kolena taky nevidím. Hau - domluvil jsem původně to byl pokus o vtip ale asi to někdo nepobral.

Byl jsi dost rychlej, já to radši editoval a smazal, aby se tady nerozjela debata s nadávka apod. něktěří mě přišli dost potrefený. Ale je to tak.
čáp

#12 Příspěvek od čáp »

corsair píše:
scarabeus píše:

Byl jsi dost rychlej, já to radši editoval a smazal, aby se tady nerozjela debata s nadávka apod. něktěří mě přišli dost potrefený. Ale je to tak.

Kdepak potrefený, to jen někdy se ten vtip blbě rozeznává. Jinak, ale i pár těch práškařů s tím Airbusem lítá. Jistě je to, však tolik netěší. Pilotem lze nazvat spíše toho, kdo lítá se Čmelákem, než toho, kdo obsluhuje dopravní letadlo - to je spíš operátor.

K původnímu příspěvku bych se radši nevyjadřoval. Jde o pohled z jedné strany a možná došlo k nějakému nedorozumnění.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od blesk »

akro480
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od akro480 »

čáp: Mas pravdu je to pohlad z jednej strany, ale ked tak citam ten clanok to je ako kopia beznych situacii na jednom letisku u nas :D:D

Faktom je ze ludia si myslia, ze v ramci demokracie si mozu robit co ich napadne a ako nahle ich niekto sebeslusnejsie upozorni beru to uz pomaly ako slovny utok...

Pristavate so 7,5ccm spalovakom co ma 2,6kg tak aby ste sa dotkli drahy hned na zaciatku a nezavadzali premavajucim sa "ludom" a zrazu sa rozhodne nejaky z toho poctu (no povedzme ze slusne nazvane) "nevedomych" ludi ze sa pride otocit na aute tesne ku koncu drahy aj ked ma k dispozicii plno volneho miesta.
Po skusenostiach s takymito "dementami" co musia vyuzit aj tych vasich 10-20m na dobrzednie modelu idete lietat s hotlinerom na pole vedla letiska dalej od ludi, ale tu sa zrazu pri nizkom prielete vynori luxusny offroad, ktory prave skusa ci mu ide 4x4 :D:D.
Taketo a podobne situacie su viac ci menej bezne na vela letiskach.

Toto vsetko su laici, o modelaroch porusujucich pravidla na letisku a velakrat aj pravidla zdraveho rozumu sa radsej ani vyjadrovat nebudem :))
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at :-P
dusi
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od dusi »

čáp píše:K původnímu příspěvku bych se radši nevyjadřoval. Jde o pohled z jedné strany a možná došlo k nějakému nedorozumnění.

Jiste, i tá fotka auta na dráze letiště je pouhé nedorozumění... :roll:
Ďusi
DepronTeam
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“