coro píše:Normálne fungujúca PC Cessna letí perfektne stabilne v dosť širokom rozsahu rýchlostí..
Hlavne je dôležité vracanie sa kormidiel do stredu - keď pritiahneš a pustíš knipel, musí sa to nastaviť rovnako, ako keď potlačíš a pustíš. Niekedy samotné servo nedrží stred, ale na tejto cessne stačí ak by servo alebo aj celé kormidlo, nedržalo na svojom mieste.
Jo, máš pravdu normálně fungující cessna. Včera, jsem jí po dlouhé odmlce měl podruhé venku, ještě jsem vyladil stabilitu a trimy, letěla jako víno... asi tak prvních 10 minut dobrý, občas nějaká abnormalita, ale nic strašnýho, dalo se vždycky vybrat a pohoda(původně jsem myslel, že nahoře to fouká). Pak jsem si krásně sedl do trávy, že jela po břiše ještě asi 5 metrů, jak klouzala(bez podvozku po břiše). Takhle hladce jsme jí snad ještě nepoložil. No pak jsem jí hodil znovu do vzduchu, podotýkám, že foukal takový váneček, že se stuha na vysílači ani nehla, teďka už častěji abnormalita, občas se vrhla do vývrtky, ale vždycky jsem na to stačil včas zareagoval a vybral to... Přišlo mě to nějaké divné, tak že radši přistanu. Všechno v poho, stočím proti sobě, na přistávací dráhu, pouštím kniply, dávám plyn na čtvrt, že doplachtím k sobě a asi v pěti metrech mě to najednou hodí zase vývrtku, šahám po výškovce, přitahuju, ale to už je cesna na půl na zádech, klouže po křídle a čenichovka jak vyšitá... roztřískáno jako prase... jen to bylo trošku dál a ve vyžší trávě, tak poprvé nejdu s vysílačem, ale nechávám položen na zemi... jdu k cessně a když dojdu, co nevidím, servama to cuká o 106... vezmu do ruky zvednu a píp regl... říkám si, co to, popojdu asi 5 metrů k vysílačce a pípl znova regl... už se blížím, serva přestávají cukat, regl už nepípá... tak mě napadá, že dosah vysílače a jeho rušení je asi na pováženou. Byl tam jen jeden kolega, který měl uplně jiný kanál (tuším 73) já mám 61. Neumím si to vysvětlit. Jak to máte s dosahem? Co bych tak odhadl, tak cca 100metrů vzduchem a ca 40 po zemi.
Jinak ještě čeho jsem si všiml, že když se jen dotknu páčky výškovky a směrovky, a fakt jen malinko se hne knipl, stačí dotek, tak mě občas lítne výškovka. Občas i udělá, že při přitahování (pomalém) mě hnedka na začátku mihne někdy skoro naplno dolů a až pak jede normálně a přitahuje. Docela mě to zlobí a model mám z druhé ruky a bohužel bez záruky
Tak přemýšlím, že asi půjdu do nějakého jiného rádia, nejspíš OPTIC 6, jen jsem narazil že je ještě nějaká verze sport, která není stříbrná z předu, ale celá černá, má menší display a stojí asi o 600,- méně.
Může mě někdo vysvětlit rozdíly, nebo v čem je ta dražší lepší, využiji její funkce? Hlavně co jsem našel info o té verzi sport, tak jsou tam nějaké rozchody. Asi nejzávažnější je napětí. Optic 6 má 9,6V ale verze spotr "jen" 7,2V ale obě jsou napájeny 8ks AA nabíjecích články(nebo aku packem). A pak ještě s jakým přijímačem, jsou asi 3 (mikro/elektro/standart)
Zatím čau a hodně štastných přistání.