ËWRYBADY píše:Čau.
Včera jsem koupil Yaka.A chtěl bych udělat směrovku a vejškovku na táhla.Mám koupenou ocelovou strunu s bowdenem.Akorát se mi zdá že je dost ohebná! Tak nevím jestli by nebylo lepší dát serva dozadu aby struna měla 10-20cm. Ale aby zas vyšlo těžiště.Jak to mám udělat?Díky.
A nemáte někdo český návod? Měl jsem k tomu jen EN..
Já jsem tam ty nitě nechal. Trochu jsem je povolil v neutrálu a zatím je měnit nebudu. Těch možností jak je udělat je dost. TomasC to má také jinak. A pokud táhla, tak uhlík . Ale místo nití. Na ty velké páky u serv( z obou stran). Pokud chceš dát táhlo jen z jedné strany, tak to bych nedělal. Já jsem to taky vyřešil jinak. Napínací šroub mám na obou koncích páky serva. Navíc v tom CZ návodu je to namalované stejně jako EN verzi.
V loži podvozku máš 2 kulaté výřezy. Ty nalepíš na konec páky serva(té velké ze sklotextitu). Provrtáš díru 1,5mm a vyřežeš závit 2mm. Protože jsem nedával bačkory, vystřihl jsem si další 2 kolečka ze sklotextitu. Ty nalepil na druhý konec páky a udělal to samé. Niť jsem přitáhl šroubem, protáhl pákou kormidla a přitáhl šroubem na druhém konci páky serva(ne moc napnutou). Srovnal jsem kormidlo(SOP,VOP) a zalepil niť v pákách kormidel. Sice jsem to naporvé zprasil, ale na druhý pokus to vyšlo. A poštelování je jen povolením šroubu a napnutím nitě.
A co se týká těžiště, tak na to bacha. Jen jsem vyměnil regulátor a posouval jsem přijímač o 3 cm.
Vzhledem k tomu, že jsem už jednou vyrobil z Blasta těžkotonážníka, dal jsem si bacha na váhu. A vyplatilo se.Létá to super, pomalu i rychle. Jeden pád jsem už měl, ale podařilo se mi ho obrátit tak, že spadl na všechny tři. Bez závad.