odparovej drat nebo neco misto toho
odparovej drat nebo neco misto toho
cau,shanim odporovejdrat nevite kde ho koupit??? potrebuju ho na odporovou pilu, nebo neco co se da pouzit misto toho odporovyhodratu???
nevite o necem???
nevite o necem???
-
blacksmith
- Kontaktovat uživatele:
Záleží, jaký napětí a proud ti dává zdroj a jak dlohou strunu potřebuješ. Odporový drát si vystačí s menším proudem a napětím, je ale dražší a má menší mechanický vlastnosti. Prodává třeba Ges Elecstronics. Taky lze rozmotat nějakou topnou spirálu, třeba z Remosky. Pokud máš silnější zdroj, tak si kup v domácích potřebách ocelovou strunu do řezače-kráječe na knedlíky, stojí pár kaček. Struna je tenká (cca d 0,3mm) a vydrží pořádné napnutí.
Já mám 24V regulovatelnej zdroj a ten zvládá s rezervou cca 70cm knedlíkovky (delší pilu nemám).
Já mám 24V regulovatelnej zdroj a ten zvládá s rezervou cca 70cm knedlíkovky (delší pilu nemám).
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
Re: odparovej drat nebo neco misto toho
koren píše:cau,shanim odporovejdrat nevite kde ho koupit??? potrebuju ho na odporovou pilu, nebo neco co se da pouzit misto toho odporovyhodratu???
nevite o necem???
Bez problémů tady http://www.pselectronic.cz/.
Jsou tam ochotný, poraděj.
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
koren píše:dik moc vsem, ja mam zdroj ktery dava 13,5V ale napeti nevim
13,5V je napeti
Mam taky nejaky cca 13V zdroj. Dava 3A (mam jeste ten samy s 5A, ale z nej nabijim). Staci to na tu strunu z upoutancu? Na jakou delku asi?
Naposledy upravil(a) Marcos dne čtv 04.06.2009 13:20, celkem upraveno 1 x.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
- Dolfa
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Já používám zdroj z pc. Mám tam udělanou regulaci pomocí dvou tranzistorů. Ono to dost topí , ale na řezání to stačí.
Délku požívám takovou , jak velký kus řežu.
Mám udělané dvě pily. Jedna je 500mm a druhá je 1000mm.
Až budu mít doma foťák udělám pár fotek.
Mám to jednoduché a hlavně funkční.
Délku požívám takovou , jak velký kus řežu.
Mám udělané dvě pily. Jedna je 500mm a druhá je 1000mm.
Až budu mít doma foťák udělám pár fotek.
Mám to jednoduché a hlavně funkční.
- Dolfa
- Kontaktovat uživatele:
Je to plus minus asi tak kolem 5A.
Ale myslím , že nic jednoduššího vyrobit už snad ani nejde. Nechci se chlubit , ale kluci mi říkají , že ty výřezy namají chybu . Ale je jasné , že to chce cvik. Taky jsem se dlouho učil , a něco se vždy nepovede.
A na letiště jsem vozil jenom jedno letadlo , protože zbytek prostoru v autě zabraly výřezy pro kamarády. Pokud bys potřeboval s něčím poradit , nebo píchnout , dej vědět odkud jsi , není problém probrat problematiku třeba na terase u pivka.
Jinak jsem tady už psal , jak na výrobz šablon , jednoduše a velmi efektivně.
Stačí koupit plechovkové pivko , vypít , rozřezat . Vytisknout v programu profifli profil , nalepit chemoprénem a potom vystřihnout. Lehce přebrousit jemným šmirgle, a nalepit na materiál. A potom už jemon řezat a řezat.
Chce to cvik , ale dají se říznout velmi pěkná a čistá křídla.
Tak ať se Ti daří ve vývoji , a jestli máš rychlý internet a chuť , tak se mrkni na www.bobr.hostuju.cz
Je tam raketoplán řezaný z epp. Ale mimo jiné i spousta jiných pěkných věcí. Ahoj Dolfa.
Ale myslím , že nic jednoduššího vyrobit už snad ani nejde. Nechci se chlubit , ale kluci mi říkají , že ty výřezy namají chybu . Ale je jasné , že to chce cvik. Taky jsem se dlouho učil , a něco se vždy nepovede.
A na letiště jsem vozil jenom jedno letadlo , protože zbytek prostoru v autě zabraly výřezy pro kamarády. Pokud bys potřeboval s něčím poradit , nebo píchnout , dej vědět odkud jsi , není problém probrat problematiku třeba na terase u pivka.
Jinak jsem tady už psal , jak na výrobz šablon , jednoduše a velmi efektivně.
Stačí koupit plechovkové pivko , vypít , rozřezat . Vytisknout v programu profifli profil , nalepit chemoprénem a potom vystřihnout. Lehce přebrousit jemným šmirgle, a nalepit na materiál. A potom už jemon řezat a řezat.
Chce to cvik , ale dají se říznout velmi pěkná a čistá křídla.
Tak ať se Ti daří ve vývoji , a jestli máš rychlý internet a chuť , tak se mrkni na www.bobr.hostuju.cz
Je tam raketoplán řezaný z epp. Ale mimo jiné i spousta jiných pěkných věcí. Ahoj Dolfa.