Vysílačove aku-3x Lipol???

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fr33dom
Kontaktovat uživatele:

Vysílačove aku-3x Lipol???

#1 Příspěvek od Fr33dom »

Zdravim všechny, chtěl bych se zeptat jestli můžu použít jako vysílačové aku tříčlánek Lipol(LiIon), je to do vysílače Hitec Eclipse, teď tam mám orig. 8článek Nicd 600mAh ale už moc nevydrží tak bych tam chtěl dát nějaký obyčejný 3 článej lipolek ale napětí tam bude 11,1V a ten 8článek má 9,6V vydrží to ten vysílač?myslim se že někde v návodu bylo uvedeno až 12V, ale teď přesně nevím.
hajaja

#2 Příspěvek od hajaja »

A proč do TX Lixx články :?: :?: :?:
Fr33dom
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fr33dom »

hajaja píše:A proč do TX Lixx články :?: :?: :?:

Mužu mít levně 3 lipol články 1400mAh do mobilu, když je rozdělám tak vyndám ten nabíjecí obvod a články samostatně použiju.
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dolfa »

Používám 3.články taky ze starých mobilů už 3. roky , a zatím žádný problém.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

hajaja píše:A proč do TX Lixx články :?: :?: :?:
A proč ne? :lol: :lol: :lol:
admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílačove aku-3x Lipol???

#6 Příspěvek od admin »

Fr33dom píše:Zdravim všechny, chtěl bych se zeptat jestli můžu použít jako vysílačové aku tříčlánek Lipol(LiIon), je to do vysílače Hitec Eclipse, teď tam mám orig. 8článek Nicd 600mAh ale už moc nevydrží tak bych tam chtěl dát nějaký obyčejný 3 článej lipolek ale napětí tam bude 11,1V a ten 8článek má 9,6V vydrží to ten vysílač?myslim se že někde v návodu bylo uvedeno až 12V, ale teď přesně nevím.

používám to už dávno do MC-24, bez problémů ... mám 2 tříčlánky paralelně, jednak kvůli kapacitě, ale hlavně kvůli spolehlivosti (kdyby se jeden přerušil, druhý to zachrání - zvyšuje to prudce spolehlivost)
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dolfa »

Jo , ale teď jsem si koupil li-on v Gm elektronic v Ostravě , 3.ks za 660kč , jsou to 2150mah. Jsem zvědavý , jak dlouho vydrží ve vysílači na jedno nabití. Mám vyvedený servisní konektor a nabíjím na 4,1v. Samozřejmě s balancérem.
NuClear
Kontaktovat uživatele:

Futaba FX-18

#8 Příspěvek od NuClear »

Mám ve Futabě FX-18 3S Lipol 910mAh a má díky tomu konečně malé samovybíjení a vysílač je lehký jako pírko.

Kdybych náhodou zapoměl vysílač zapnutý, tak mám uvnitř Zajícův speciální obvod, který aku při podpětí odpojí.
Jinak akustickou signalizaci článků mám nastavenou na max. napětí a i tak mi zbývá pár minut do vypnutí.
Používám to takto asi 2 roky k plné spokojenosti.
Michal NuClear Polák
RadioaCtive
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“