Konektor JR k Rx baterkám
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Konektor JR k Rx baterkám
Tak nějak kompletuji svého prvního spalováka. Koupil jsem do něho pack od Bidovského 6 V Sanyo Enelope 2100 mAh. Ale byl bez konektoru a tak přemýšlím jak tam ten JR servokonektro přidělat. kablíky jsou tlustší, tak asi nacvaknout nepůjdou, napájet ? Nebo vzít servoprodlužku, ustřihnout a připájet kablíky na káblíky ? No jo, no....elektrolety to nepotřebovaly.
Jo a utáhne mi to 4 standardní serva ?
Jo a utáhne mi to 4 standardní serva ?
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Ježíšmarjá, já jsem ale BFU !!
Já úplně zapomněl na ten vypínač s nabíjecím konektorem a že se baterky dávají napevno (myšleno přidělat do trupu). To jsou ty "špatný" zvyky z houboletů!
Jdu se kát...
Já úplně zapomněl na ten vypínač s nabíjecím konektorem a že se baterky dávají napevno (myšleno přidělat do trupu). To jsou ty "špatný" zvyky z houboletů!
Jdu se kát...
Naposledy upravil(a) honzajs dne stř 29.04.2009 7:55, celkem upraveno 2 x.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
miho píše:Baterky se ale nedávají napevno.
Nejjednodužší a nejspolehlivější řešení je nedávat vůbec žádný konektory, ale připájet kabel od vypínače rovnou k baterii. Samozřejmně že do příjmače ti JR konektor půjde, ale nač ho dávat i mezi baterku a vypínač? je to úplně zbytečný a možný riziko poruchy.
Všechny kabely si v tom spalováku pečlivě uchyť, ať se ti neuklepou. Já používám suchý zip, který přilepím třeba k bočnici. Drátky drží spolehlivě a pružně.
K těm servům: To jsou nějaký standardy 3Kg, ne? Tak 4x Hs 322 jsem napájel 4-článkem Sanyo NiCd 1000mAh a s rezervou vydržely 5 letů po cca 10minutách. Nutno poznamenat, že ve školním hornoplošníku takže serva moc nerejdily.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Jasný, změr kolik do nich dobiješ po 1 letu a hned budeš vědět.
Na konektro se vykašli, dej to natvrdo a máš pokoj
A kdyby sis s tim chtěl vyhrát a zdvojnásobit spolehlivost, tak můžeš z baterky vytáhnout 2 kábly, dát 2 vypínače - každý na ten jeden káblík, a z vypínačů by ti šly 2 káblíky do příjmače.
Jednoduchý, levný, spolehlivý
Na konektro se vykašli, dej to natvrdo a máš pokoj
A kdyby sis s tim chtěl vyhrát a zdvojnásobit spolehlivost, tak můžeš z baterky vytáhnout 2 kábly, dát 2 vypínače - každý na ten jeden káblík, a z vypínačů by ti šly 2 káblíky do příjmače.
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
- Kerberos
- Kontaktovat uživatele:
mikvalik píše:Jasný, změr kolik do nich dobiješ po 1 letu a hned budeš vědět.
Na konektro se vykašli, dej to natvrdo a máš pokoj![]()
no , kdybys chtěl zvyžovat takhle spolehlivost, tak bys měl dát i dvoje baterky
Kerberos píše:mikvalik píše:Jasný, změr kolik do nich dobiješ po 1 letu a hned budeš vědět.
Na konektro se vykašli, dej to natvrdo a máš pokoj![]()
no , kdybys chtěl zvyžovat takhle spolehlivost, tak bys měl dát i dvoje baterky
To si nemyslím, základem všeho jsou kvalitní baterie, v mém případě Sanyo SCE 1500 NiCd a ty jsou myslím velice spolehlivé
Jiná situace by nastala, pokud bych měl NiMh - tam už bych se bál víc. proto je také nepoužívám
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Nebo zeptám se ještě jinak:
Podle tebe nemá význam zdvojovat vypínač při použití jedné napájecí baterie?
Nijak se to neprojeví na spolehlivosti? Byť použiješ jednu Rx baterii?
Samozřejmně netvrdím, že není dobré mít 2 rx bat. Ale nějak si je nedokážu představit v motoráčku na 3.5ccm. Být to éro za desítky tisíc, samozřejmně dám 2.
Ale i u toho prckoleta na 3apůlku by mě zamrzelo, kdybych s tím třísknul kvůli vypínači.
Hovořím z vlastní zkušenosti. Rozštípnul jsem novýho trainera jen kvůli poruše vypínače. Baterie sloužila další rok a dnes je používám ve foťáku.
Podle tebe nemá význam zdvojovat vypínač při použití jedné napájecí baterie?
Nijak se to neprojeví na spolehlivosti? Byť použiješ jednu Rx baterii?
Samozřejmně netvrdím, že není dobré mít 2 rx bat. Ale nějak si je nedokážu představit v motoráčku na 3.5ccm. Být to éro za desítky tisíc, samozřejmně dám 2.
Ale i u toho prckoleta na 3apůlku by mě zamrzelo, kdybych s tím třísknul kvůli vypínači.
Hovořím z vlastní zkušenosti. Rozštípnul jsem novýho trainera jen kvůli poruše vypínače. Baterie sloužila další rok a dnes je používám ve foťáku.
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Kerberos píše:nikdy jsem nedával na jedny baterky dva vypínače. a problém jsem neměl. a nerozuměl jsem tomu že jsi pak baterky používal ve foťáku. to nebyly letovány do paku ???
na rx baterkach mám JR konektor, pak píchnutej do protikusu u vypínače a přelepenej izolační páskou.
Samozřejmně byly v paku, který lze rozletovat
Tomu, že jsem je pak použil ve foťáku rozumnět ani nemusíš! O to tu přeci vůbec nejde.
Já jsem ti položil 2 velice jednoduché otázky, na které jsi zatím neodpověděl, tak prosím neodbíhej od tématu.
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
- Kerberos
- Kontaktovat uživatele:
mikvalik píše:Kerberos píše:nikdy jsem nedával na jedny baterky dva vypínače. a problém jsem neměl. a nerozuměl jsem tomu že jsi pak baterky používal ve foťáku. to nebyly letovány do paku ???
na rx baterkach mám JR konektor, pak píchnutej do protikusu u vypínače a přelepenej izolační páskou.
Samozřejmně byly v paku, který lze rozletovat![]()
Tomu, že jsem je pak použil ve foťáku rozumnět ani nemusíš! O to tu přeci vůbec nejde.
Já jsem ti položil 2 velice jednoduché otázky, na které jsi zatím neodpověděl, tak prosím neodbíhej od tématu.
neodpovděl ? tak ještě jednou :
1/ Podle tebe nemá význam zdvojovat vypínač při použití jedné napájecí baterie? - nikdy jsem nedával na jedny baterky dva vypínače. a problém jsem neměl. (kdybych si myslel,. že to má význam, tak bych je dával)
2/ Nijak se to neprojeví na spolehlivosti? Byť použiješ jednu Rx baterii? - a problém jsem neměl.
je to tak dostatečná odpověď ? možná kdybys to přečetl a nechytal se jen těch baterek do foťáku, tak jsi to mohl pochopit hned.
jinak teď používám na napájení Tx regulátory napětí od Hořejšího a LiPol nebo LiIon. opět jedna baterka, jeden vypínač, jeden kabel do přijímače.
no a co jsou u nás kluci na letišti, tak jsem nezaznamenal, že by někdo měl na jednějch baterkách dva vypínače.
ale jinak to záleží na vůli každého soudruha. tzv. každý svého štěstí strůjcem.